הבדלים בין גרסאות בדף "תרח"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "{{הערת שוליים|" ב־"{{הערה|")
שורה 1: שורה 1:
'''תרח''' היה אביו הביולוגי של [[אברהם אבינו]], אם כי אינו נחשב לאביו ו[[אברהם אבינו]] לא התייחס אחריו{{הערת שוליים|מהר"ל.}}
+
'''תרח''' היה אביו הביולוגי של [[אברהם אבינו]], אם כי אינו נחשב לאביו ו[[אברהם אבינו]] לא התייחס אחריו{{הערה|מהר"ל.}}
  
 
הוא היה עובד [[עבודה זרה]], וכך גם חינך את בניו.
 
הוא היה עובד [[עבודה זרה]], וכך גם חינך את בניו.
 
   
 
   
על פי תורת ה[[בעל שם טוב]]{{הערת שוליים|כתר שם טוב חלק ראשון כח-ב.}}, כאשר אמר [[הקב"ה]] לאברהם צא "ממולדתך" הכוונה היתה על תרח שהיה עובד [[עבודה זרה]] ושורש ה[[קליפות]], והכוונה על אותו כח האב הקיים בבן, כמו שכתב הראב"ד בספר יצירה: "כי כח הבנאי בבנין". ולכך צריך הבדלה, להפריש ולהבדיל ה[[קליפות]] שמצד האב המולידו.
+
על פי תורת ה[[בעל שם טוב]]{{הערה|כתר שם טוב חלק ראשון כח-ב.}}, כאשר אמר [[הקב"ה]] לאברהם צא "ממולדתך" הכוונה היתה על תרח שהיה עובד [[עבודה זרה]] ושורש ה[[קליפות]], והכוונה על אותו כח האב הקיים בבן, כמו שכתב הראב"ד בספר יצירה: "כי כח הבנאי בבנין". ולכך צריך הבדלה, להפריש ולהבדיל ה[[קליפות]] שמצד האב המולידו.
  
 
תרח חי 205 שנה, ומת בחרן.
 
תרח חי 205 שנה, ומת בחרן.

גרסה מ־06:43, 24 באוגוסט 2020

תרח היה אביו הביולוגי של אברהם אבינו, אם כי אינו נחשב לאביו ואברהם אבינו לא התייחס אחריו[1]

הוא היה עובד עבודה זרה, וכך גם חינך את בניו.

על פי תורת הבעל שם טוב[2], כאשר אמר הקב"ה לאברהם צא "ממולדתך" הכוונה היתה על תרח שהיה עובד עבודה זרה ושורש הקליפות, והכוונה על אותו כח האב הקיים בבן, כמו שכתב הראב"ד בספר יצירה: "כי כח הבנאי בבנין". ולכך צריך הבדלה, להפריש ולהבדיל הקליפות שמצד האב המולידו.

תרח חי 205 שנה, ומת בחרן.

משפחתו

  • בנו הרן התלבט בין העבודה זרה של תרח לאמונתו של אחיו אברהם, כאשר אברהם אבינו ניצל מהאש הוא אמר שגם הוא כאברהם, אך כאשר השליכוהו לכבשן האש הוא נשרף, ולמרות שהוציאוהו הוא מת. הוא היה אביה של שרה אמנו, זאת לפי פירושו של רש"י, שבתו יסכה היתה שרה שהכל סוכים ביופיה, או שסכתה ברוח הקודש.
  • בנו נחור ואביו של בתואל הארמי, אבי רבקה וסבם של רחל ולאה.

הערות שוליים

  1. מהר"ל.
  2. כתר שם טוב חלק ראשון כח-ב.