כרם חיה מושקא
כרם חיה מושקא הוא מוסד חינוך פנימייתי חב"די לנערות בגיל תיכון, המשלב יחס חם ומכיל לצד לימודים המותאים לאוכלוסייה הנמנית על באי המוסד, ופועל תחת רשת מוסדות ישיבת חנוך לנער.
היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]
בשנת תשס"ג הוקמה ישיבת חנוך לנער על ידי הרב חיים אליעזר וילשנסקי שנועדה לתת מענה לבחורים חסידיים שלא הסתדרו עם מסגרת הלימודים הישיבתית הרגילה, והעניקה להם מגוון פתרונות באמצעות יצירת חממה חסידית קשובה ומכילה, ששמה דגש על החינוך החסידי ופחות על ההספק הלימודי.
לאורך השנים הצלחתו של המוסד גרמה לביקוש גובר והולך ומוסדות נוספים הוקמו בעקבותיו לתלמידים בגילאי ישיבה קטנה, כשהנהלת המוסד עצמו פתחה כמסגרת המשך את המכון התורני טכנולוגי.
בעקבות ההצלחה החינוכית והבקשות מצד ההורים, לקראת שנת הלימודים תשפ"א הוקם המןסד החינוכי לבנות 'כרם חיה מושקא', בראשות אשת החינוך ורד סגרה[1], שהוקם במטרה לפעול עם התלמידות באותה דרך חינוכית בה פועלים במוסדות חנוך לנער, כשעיקר החידוש במוסד הוא קיומו של מוסד פנימייתי חסידי לבנות בגילאים אלו, אשר ברוב מוסדות חב"ד בארץ פועלים ללא פנימייה.
בשנת הלימודים הראשונה התקבלו 25 תלמידות שהחלו את שנת הלימודים ביישוב ביריה הסמוך לצפת, כשבמקביל החלו העבודות לשיפוץ והקמת קמפוס המוסד בישוב קרית שמונה שנרכש ושופץ בסיוע קרן מרומים וכולל חב"ד ובאמצעות קמפיין גיוס המונים.
נכון לשנת תשפ"ב, לומדות במוסד כ-60 נערות בכיתות ט'-י"ב.
הערות שוליים
- ↑ שימשה קודם לכן כעשרים שנה בתפקידים חינוכיים שונים במוסדות בית חנה בצפת.