שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 3,889 בתים ,  16:01, 22 במאי 2020
על כל יהודי, בכל מצב שהוא, קיימת חובת לימוד תורה. זאת על פי הנאמר בתורה "והגית בו יומם ולילה". מצוות לימוד התורה שקולה כנגד כל שאר מצוות התורה.
 
 
 
===מקום הרבי בחסידות===
==אדמו"רי חב"ד==
{{תיבת משתמש
|טקסט={{כתב גדול|לערכים מורחבים נוספים בנושא הספרות החבנשיאי חב"דיתד, ראו את [[פורטל:נשיאי חב"ד|פורטל נשיאי חב"ד]]}}
|מסגרת=#000000
|רקע=#33bbbb
[[קובץ:כינוס השלוחים.jpg|ממוזער|שלוחי הרבי בתמונה המסורתית]]
ב[[דור השביעי]], בהנהגתו של הרבי, מושג השליחות הפך לדרישה מרכזית של [[הרבי]] - מ[[חסידי חב"ד]] בפרט, ומכל [[יהודי]] בכלל - לעזוב את מקומו ולהתמסר ל[[הפצת היהדות]] ו[[הפצת המעיינות חוצה|החסידות]] במקומות רחוקים הזקוקים לכך. כחלק מדרישה זו הוקם על ידי הרבי מפעל השליחות, על ידי מינוי חסידיו לשלוחים בכל מקום ומקום והקמת [[בתי חב"ד]] ברחבי העולם, הנותנים סיוע גשמי ורוחני לכל יהודי בהפעל בתי ספר המעניקים חינוך יהודי, בתי כנסת, שיעורי תורה וחסידות, מקוואות ושאר שירותי קהילה גשמיים ורוחניים. במשך השנים התרחב מפעל השליחות, וכיום הוא מקיף כמעט כל עיר ויישוב בעולם שבו נמצאים יהודים, ומונה כ-5000 שלוחים.
 
===ריכוז חסידי חב"ד ברחבי העולם===
את הריכוז החב"די בעולם ניתן לחלק לשלושה סוגים: קהילות חב"ד בארה"ב וקנדה.
קהילות חב"ד בישראל.
וקהילות חב"ד באירופה.
 
'''קהילות חב"ד בארה"ב וקנדה:'''
 
*'''קהילת חב"ד ב[[קראון הייטס]] "כאן צווה ה' את הברכה"''': קהילת חב"ד בקראון הייטס התחילה עוד לפני הגעתו של [[אדמו"ר הריי"ץ]] לארה"ב, אז הקהילה עוד לא הייתה קהילה גדולה כו"כ. כאשר אדמו"ר הריי"ץ הגיע לחופי ארה"ב, ובמיוחד לאחר שקבע את ביתו באופן סופי ב[[770]] (לימים [[מרכז חב"ד העולמי]]) החלה הגירה גדולה של חסידי חב"ד להסתופף סביב אדמו"ר הריי"ץ. הגירת החסידים לשכונה צברה תאוצה במיוחד לאחר קבלת הנשיאות של כ"ק [[אדמו"ר נשיא דורנו]], ומאז היא פורחת ומשגשגת. קהילת חב"ד בקראון הייטס מונה נכון ל[[תש"פ]] למעלה מעשרים וחמש אלף נפשות כ"י. הקהילה החב"דית בשכונה היא קהילת חב"ד הגדולה בעולם.
 
קראון הייטס היא שכונה מאוד פעילה ומהווה "עיר בירה" ו"מרכז העצבים" החב"די בעולם, בקראון הייטס יש עשרות ארגונים ומוסדות, למעלה מ60 בתי כנסת (!), 7 מקוואות, ו'להבדיל' גם עשרות חנויות ומסעדות העומדות לרשות התושבים לאורך כל שעות היממה. בשכונה גם נמצאים כל המוסדות המרכזיים של תנועת חב"ד בעולם, ביניהם ניתן למנות את [[ישיבת חב"ד המרכזית]] - הישיבה המרכזית של חב"ד (התמימים בישיבה לומדים ומתפללים ב-770) , [[המרכז לענייני חינוך]] - הארגון שמאגד את כל שלוחי חב"ד בעולם, [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]] - ארגון הגג של חב"ד ליובאוויטש, [[הוצאת ספרים קה"ת]] - הוצאת הספרים הרשמית של החסידות, [[ועד הנחות בלה"ק]], [[ועד להפצת שיחות]], [[ספריית ליובאוויטש]], [[צבאות השם ניו יורק]] ועוד. חוץ מארגונים כלליים אלה, יש בקראון הייטס גם עשרות ארגונים שנותנים מענה לתושבי השכונה, ביניהם ניתן למנות את [[בית דין צדק קראון הייטס]], את [[ועד הקהל]], [[שומרים]], חברת [[הצלה]], ועוד.. בנוסף השכונה מתאפיינת בזכות מוסדות החינוך הרבים והמגוונים שקיימים בה - בשכונה יש 9 מוסדות לימוד לבנים, ו4 לבנות. עוד משהו שהשכונה מתאפיינת בו הם המספר הרב של החנויות והמסעדות שפרוסות לארכה ולרוחבה של השכונה (בעיקר ברח' קינגסטון, אך גם מעבר אליו), חנויות אלה עמוסות בעיקר בחודש תשרי בשל האורחים הממלאים אותם.
 
קראון הייטס מהווה מוקד לעלייה לרגל עבור אלפי חסידי חב"ד ואף כאלה שאינם, במיוחד בחודש תשרי שבו השכונה מתאפיינת בהכנסת האורחים הרבה של התושבים, ולשם כך אף הקים הרב [[מנחם מענדל הנדל]] את ארגון [[אש"ל]] הכנסת אורחים שנותן מענה של לינה ואוכל עבור אלפי האורחים שבאים לשכונה לחודש החגים.
===מרכז התנועה===
בימי מלחמת העולם הראשונה, בתחילת שנת [[תרע"ו]] (1915), כשהתקרב הצבא הגרמני לאיזור ליובאוויטש, החליט הרבי הרש"ב לעזוב את ליובאוויטש, כשסך השנים בהם הייתה ליובאוייטש בירת התנועה הוא 102 שנים.
כיום מרכזה של חסידות חב"ד הוא 770 (סעוון סעוונטי) - מרכז חב"ד העולמי (המוכר יותר כ-"[[770]]") בית מדרשו של הרבי. המרכז נמצא ברחוב איסטרן פארקווי 770 בשכונת [[קראון הייטס]] שב[[ברוקלין]], [[ניו יורק]].
===מוסדות החסידות===
תשומת-לב רבה נתונה לסיפורי החסידים, על גדולתם בתורה וביראת ה', על הדרך בה התקרבו לחסידות חב"ד, על היחס שקיבלו מהרבי ועל דרכם בעבודת ה' על-פי דרך החסידות.
===קהילות===
===ניגוני חב"ד===

תפריט ניווט