עריכת הדף "דברי קבלה"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
'''דברי קבלה''' הוא שם כולל למצוות או חיובים שנאמרו בנביאים ובכתובים ואינן מ[[דאורייתא|דיני התורה]]. דברי קבלה אינם בעלי תוקף כדיני התורה, אך הם יותר חמורים מדינים [[מצוות דרבנן|דרבנן]]. עם זאת, היות שבמקרים מסוימים החמירו חכמים בדבריהם יותר מדיני התורה, ובדברי קבלה לא החמירו יותר מבדיני תורה‏{{הערה|מסכת ראש השנה דף י"ט עמוד א'}} יוצא שבפרט מסויים דברי קבלה 'קלים' מדיני דרבנן.  
+
'''דברי קבלה''' הוא שם כולל למצוות או חיובים שנאמרו בנביאים ובכתובים ואינן מ[[דאורייתא|דיני התורה]]. דברי קבלה אינם בעלי תוקף כדיני התורה, אך הם יותר חמורים מדינים [[מצוות דרבנן|דרבנן]]. יחד עם זאת, היות שבמקרים מסוימים החמירו חכמים בדבריהם יותר מדיני התורה, ובדברי קבלה לא החמירו יותר מבדיני תורה‏{{הערה|מסכת ראש השנה דף י"ט עמוד א'}} יוצא שבפרט מסויים דברי קבלה 'קלים' מדיני דרבנן.  
  
 
דוגמה למצווה מדברי קבלה היא [[פורים]] שנתקנה על ידי הנביאים.
 
דוגמה למצווה מדברי קבלה היא [[פורים]] שנתקנה על ידי הנביאים.

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)