שיחה:רשימת דפוסי התניא
תגובה אחרונה: 28 ינואר מאת המכריז בנושא איך אפשר להצטרף?
דיון
אשמח לשמוע את דעת המשתמשים על הצורך ברשימה שולם ס. - שיחה, 19:35, ח' בשבט, ה'תשפ"ו 19:35, 26 בינואר 2026 (IST)
- באופן כללי אנחנו לא עושים ערכים על רשימות, מלבד יוצאי דופן. לכאורה יש מקום לרשימה זו כערך, בשל החשיבות המיוחדת והמפורסמת שהרבי נתן לעניין. כדאי להעלות באולם הדיונים, ולשמוע דעות נוספות. שיע • שיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 00:04, 26 בינואר 2026 (IST)
- המטרה העיקרית של הרשימה היא שיהיה ניתן (על ידי מיון הטבלה), לחפש ולמצוא בקלות הדפסות לפי מקומות. ככל הידוע לי, אם מישהו רוצה היום למצוא, לדוגמא: האם ומתי הדפיסו את התניא ב"מעלות תרשיחא" - הוא יתקשה מאוד למצוא. רשימה כזאת יכולה להיות מקום מעולה למצוא את זה
- מה דעתך? שולם ס. - שיחה, 18:56, ח' בשבט, ה'תשפ"ו 18:56, 26 בינואר 2026 (IST)
- נפלא. כמו שכתבתי לעיל זה לא נושא מקובל של חב"דפדיה. אבל אפשר לעשות פה יוצא דופן. שיע • שיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 20:52, 26 בינואר 2026 (IST)
- גם אם לאנשים יש או אין סיבה לחפש, האם מצד הפצת המעיינות (מטרת חב"דפדיא) יש בזה ענין? המכריז - שיחה, 21:18, ח' בשבט, ה'תשפ"ו 21:18, 26 בינואר 2026 (IST)
- ודאי. כפי שהוסבר לעיל, אם מישהו רוצה לעשות הדפסת תניא חדשה זה יכול לעזור לו.
- בהקשר לזה, אולי כדאי להוסיף עמודה נוספת, של שם האחראי על ההדפסה, כך שאם מישהו רוצה לאתר תניא שהודפס במקומו, זה גם יוכל לסייע. שיע • שיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 23:08, 26 בינואר 2026 (IST)
- הבנתי.
- אהבתי את הרעיון (וסגנונו).
- אבל במאמר המוסגר: יש ענין שלכל אחד יהי' תניא שהודפס בעירו? התייחסות של הרבי לנושא? כי ממה שכתב "כך שאם מישהו רוצה לאתר תניא שהודפס במקומו, זה גם יוכל לסייע". אני מבין שכנראה יש ענין לחפש להשיג דבר כזה... המכריז - שיחה, 18:21, ט' בשבט, ה'תשפ"ו 18:21, 27 בינואר 2026 (IST)
- לא. אבל ברור שזה מוסיף חיות וחביבות, במיוחד למקורבים. שיע • שיחה י' בשבט ה'תשפ"ו 20:38, 28 בינואר 2026 (IST)
- גם אם לאנשים יש או אין סיבה לחפש, האם מצד הפצת המעיינות (מטרת חב"דפדיא) יש בזה ענין? המכריז - שיחה, 21:18, ח' בשבט, ה'תשפ"ו 21:18, 26 בינואר 2026 (IST)
- נפלא. כמו שכתבתי לעיל זה לא נושא מקובל של חב"דפדיה. אבל אפשר לעשות פה יוצא דופן. שיע • שיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 20:52, 26 בינואר 2026 (IST)
איך אפשר להצטרף?
@שולם ס. לפי מה אתה עורך את הרשימה? לפי רשימת "דפוסי תניא" שמודפסת בסוף התניא?
בעיקרון, ישנם שני 'חלקים' לרשימה:
'חלק' ראשון: רשימה של ההדפסות (לא כתבי יד) הראשונות של התניא. (רשימה בכתב בגודל רגיל, השורות לאורך כל הדף).
'חלק' שני: רשימה ארוכה מאוד של הדפסות החל מתשט"ז, שלוש טורים בכל דף, כתב ממש קטנצ'יק).
מאיפה אתה מתחיל? אולי אם יהי' לי זמן אוכל להעתיק קצת מידי פעם... המכריז - שיחה, 22:09, י' בשבט, ה'תשפ"ו 22:09, 28 בינואר 2026 (IST)