שיחה:הועד המנהל של ישיבות תומכי תמימים בית שמש
חשיבות הערך היא גדולה מכיוון: 1 שועד זה כמו בישיבות ראשלצ וצפת הוא זה שמפעיל בעצם את הישיבות זה כמו הערך תומכי תמימים והערך איגוד תלמידי הישיבות למה לא לאחדבין הערכים??? 2 שהסיבה שיש רק ערך ערך על הועד של ישיבות בית שמש בלבד כי הועד הזה מוכר לכותב אישית מפועלו ומחברי הועד ובקרוב מאוד שהכותב ידע את מטרות, רקע וחברי הועד המנהל של ישיבות נוספות אז יתווספו גם הערכים על הועד המנהל של הישיבות הללו. כדוגמת צפת, ראשלצ, לוד וכו' כל הישיבות שהגדולה והקטנה שבהם קשורים זה עם זה.....מענדי245 - שיחה, 12:25, כ"ז בכסלו, ה'תשפ"ב 12:25, 1 בדצמבר 2021 (UTC)
- א. לא כל הפרטים נכונים, שניאור לידר לא החליף את קודמיו כי הם פעלו ביחד תקופה. ב. אין טעם לכתוב את כל הפרטים, רק מידע כללי. ג. גם אם יש טעם במידע הזה, יש לאחדו עם הערך על הישיבה. אין דמיון עם את"ה ותומכי תמימים. ● חלוקת קונטרסים • שיחה • יחי המלך המשיח • 02:41 • כ"ח בכסלו ה'תשפ"ב
- האם יש אפשרות לעשות דף משנה שקשור עם הישיבה אעשה זאת בשמחה. אבל לאחד ממש זה לא רלוונטי מהסיבה הפשוטה שיתפוס הרבה מקום ולא כ"כ חשוב ונחוץ למי שמחפש לדעת על הישיבה בקצרה. מי שרוצה לדעת על הועד המנהל יכול לראות בדף אחר אבל לאחד זאת לא אופציה. וגם למי מפריע שיש דף על הועד שמנהל את הישיבות הללומענדי245 - שיחה, 09:13, כ"ח בכסלו, ה'תשפ"ב 09:13, 2 בדצמבר 2021 (UTC)
הועד המנהל
לקראת שנת תשע"ו כשפתחו את הרישום לישיבה הקטנה[1] חילוקי דעות היו בין מקימי הישיבה הרב שניאור זלמן אודרמן והרב משה לידר והקמת הישיבה הייתה מוטלת בספק. ואז, כמה ימים לפני פתיחת שנת הלימודים הוחלט כי יוקם ועד המקשר בין ההנהלה רוחנית שבראשה עמדו הרב לידר והרב זלמנוב לבין ההנהלה הכללית שבראשה עמדו הרב אודרמן והרב דינרי. שהם מידי כמה זמן יפגשו ויחליטו החלטות משותפות הנוגעות לישיבה.
לקראת שנת הלימודים תשע"ח החליט הועד על העברת הישיבה לעיר בית שמש ומיד לאחר מכן התפטרו הרב דינרי והרב אודרמן והרב שניאור זלמן לידר נכנס לתפקיד המנהל כללי והבהחלטה משותפת החליטו על הרחבת הועד ואיחוד ההנהלה[2] וקיום הצבעות מסודרות בנוסף לחידוש והרחבת צוות הישיבה.
לקראת שנת הלימודים תשע"ט החליט הועד הרחב על הקמת הישיבה הגדולה והוסיף כ-10 חברי ועד[3] בנוסף גם החליט הועד על שינוי ההרכב להרכב עם סיגנון דומה כמו של הועד המנהל של ישיבות חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת והחלפת שמו של הועד[4].
החלטות מרכזיות בשנת תש"פ בעיצומה של מגפת הקורונה הוחלט על מערך לימודים ביתי שפעל בהצלחה רבה, בשנת תשפ"ב על הפרדת הישיבה הגדולה מהישיבה הקטנה, היפרדות מישיבת צפת, חידוש ובחירת צוות, איחוד מטה משיח בישיבה עם את"ה, פירוז ההנהלה גשמית, הרחבת מבני הישיבה והזאל, השינווים בחד פעמי ובשתייה מתוקה ועוד...
הועד כיום הועד כיום נפגש בדרך כלל פעמיים בחודש ומחליט את ההחלטות הנחוצות להתנהלות הישיבה בין היתר על: הרישום, המבצעים, את"ה, יח"צ, צוות, גשמיות לתלמידים, חומר הלימודים, צוות הישיבה ומגוון נושאים הקשורים לישיבה הקטנה ולישיבה הגדולה כאחד ובנוסף מבקש הועד את דעת התמימים בנושאים שונים וחברים בו עשרה חברים[5]
- ↑ שהוקמה בתחילה הייתה בעיר ראשון לציון
- ↑ ההנהלה הרוחנית בראשות הרב משה לידר תהיה כסגנית וההנהלה הכללית בראשות שניאור לידר תהיה יו"ר הועד
- ↑ עד אותו זמן בוועד היו משה לידר, ישראל זלמנוב, יונתן אנקווה ושניאור לידר
- ↑ מ'הועד המקשר' ל'איגוד תומכי תמימים בית שמש'
- ↑ ==חברי הועד
- כיום
- הרב שניאור זלמן לידר - יו"ר
- הרב יונתן מנחם אנקווה - מזכיר
- הרב משה לידר - חבר
- הרב ישראל נחמן לרנר - חבר
- הרב ישראל יצחק זלמנוב - חבר
- הרב ישראל גדסי - חבר
- הרב משה קורנוויץ - חבר
- הרב אליהו אמויאל - חבר
- הרב חיים דוד וילהלם - חבר
- הרב מנחם מענדל פרידמן - חבר
- הרב מנחם מענדל טהאלער - חבר
- בעבר
- הרב שלום דובער וולפא
- הרב שלום דובער מישולובין
- הרב שי שמעון כהן
- הרב זושא פויזנר
- הרב מנחם מענדל ידגר
- הרב שניאור זלמן אודרמן
- הרב אליהו דינרי