יונה מפולוצק

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

החסיד רבי יונה מפולוצק נולד לאביו רבי אברהם.

בהגיעו לעונת הבר מצוה שלחו אביו אל הישיבות בוילנה ובבריסק. בבריסק השתדך עם אחד מגדולי הרבנים והיה שוקד בתורה. בהיותו כבן שלשים חזר לפולוצק והיה אחד מראשי המתיבתא בישיבת פולוצק. שם התחבר אל החסיד המקובל רבי עזריאל סופר, שהיה תלמיד מובהק של רבי יונתן טעפער - עושה כלי חרס ־ וממקושרי הבעל שם טוב.

כשלמד כשלש שנים עם רבי עזריאל סופר, נעשה לחסיד נלהב והתקשר אל הבעל שם טוב ולאחר מכן אל הרב המגיד ממזריטש. בהיותו כבן שבעים וחמש, ראה בחלומו את הבעל שם טוב ואת הרב המגיד ועל פיהם העתיק את מושבו לליאזנא ־ תקל״ח. חמש שנים ־ תקל״ח־תקמ״ב ־ היה מגיד שיעור עיוני לפני האברכים הצעירים, ולאחר מכן, על פי בקשתו מרבנו הזקן, הפסיק אמירת השיעורים כי נפשו חשקה בתורה ועבודה לעצמו.

אביו

אביו של רבי יונה מפולוצק, רבי אברהם, היה מגדולי הגאונים, לא פסק פומיה מגירסא, והיה בעל הגיון ושכל בריא, וכל סוגיא היה מבאר ומסביר שמונים היה לומד לעצמו ומתרגם כל תיבה ותיבה בטוב טעם, ובהיותו בשפה המדוברת כילד. מורנו הבעל שם טוב אמר כי הרבה מלאכים יש להם עבודה מרובה ועסק רב לכבס את דברי תורתו של הגאון הישיש רבי אברהם מפולוצק מהגשמת ההגיון, ולמעלה שמחים מתמימות חיבתו של רבי אברהם ללימוד הגמרא.


מקורות

אוצר סיפורי חב"ד חלק ו' עמ' 45.