מצות צדקה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מצוות צדקה היא מצות עשה מן התורה - לתת צדקה לעני (לעני נחשב כל מי שיש לו פחות ממאתיים זוז).

מקרבת את הגאולה

חז"ל אמרו כי "גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה". אדמו"ר שליט"א עורר על כך רבות וביקש שבשעת מתן הצדקה, לחשוב על המאמר חז"ל הנ"ל. המנהג של חלוקת הדולרים ע"י הרבי שליט"א מדי יום ראשון, נועד, בעצם, עבור נתינת הדולר או תמורתו לצדקה. וזאת כדי שמספר גדול של יהודים יקיים את מצוות הצדקה, מה שיגרום למהר את הגאולה השלימה[דרוש מקור]. כמו כן הורה הרבי כי על כל אחד הנוסע לדרך, לקחת עמו - מלבד ספר החת"ת גם קופת צדקה, לשמירה בדרך ולתת צדקה במקום היעד ובזכות זה לא ינזכו בדרך, שהרי "שלוחי מצווה אינם ניזוקים".

בשנת תשל"ד הוכרז על ידי אדמו"ר שליט"א על מבצע צדקה. בשנת תש"נ בעקבות רעידות האדמה שהתרחשו אמר הרבי שבקיום מצות הצדקה ויושר בעולם ישקטו רעידות האדמה בעולם.


עשר בשביל שתתעשר

ידועה עצת חכמינו ז"ל: עשר בשביל שתתעשר. הרבי היה מייעץ לפונים אליו בענין הפרנסה שנחלשה, להרבות בצדקה. לאחד שכתב לרבינו בשנת תשי"ז בענין הפרנסה שאינה במיטבה, כותב הרבי בתגובה כיי"דועה עצת חכמינו ז"ל שבמצב כזה צריך לתת יותר דצדקה ובמידה רבה יותר, וכל המרבה הרי זה משובח. וכאשר עושים זאת מתוך הבטחון החזק בהשם יתברך שנתן לנו את המצוות והבטיחנו על זה, ש'וחי בהם', שזה מביא חיים, ובאופן טוב רואים את הברכות מהשם יתברך במה שנחוץ, ובמצוות הצדקה בפרט רואים זאת בענין הפרנסה". הרבי מסיים את הברכה ש"אשמח לשמוע בשורות טובות שעושה כן, ורואה את הברכות נהשם יתברך במה שנחוץ לו". </REF> אגרות קודש מתורגמות ב' עמ' 405 (437)</REF>

ראו גם

קישורים חיצונים

הערות שוליים