ניגון ריקוד הינו ניגון של שמחה וצהלה המושר בעת ריקודי החסידים בימים טובים וביומא דפגרא. ניגונים אלה קצרים המה בעלי בית אחד או שניים אבל כשחוזרים עליהם מספר פעמים הם מביאים לידי התעוררות שמחה וחדוה נפשית עצומה, והריקוד מתלהב ועולה מאליו.

חסידים זקנים בריקוד חסידי

ראוי להביא את דברי אדמו"ר הזקן אותם אמר אדמו"ר הרש"ב, אודות מעלת הריקוד: הרבי - אדמו"ר הזקן - המשיך את אור המוחין גם בריקוד, לא רק בנגינה אלא גם בריקוד, שהרגליים יודעים של מי המה.

על-פי ההוראה של הרבי מלך המשיח; בשמחת בית השואבה בלילי סוכות מרבים החסידים לשיר ניגוני ריקוד במשך כל הלילה בחוצות קראון הייטס.

ישנם תשעה ניגוני ריקוד והם מניגון ק"ס עד לניגון קס"ט שבספר הניגונים.

ניגוני ריקוד

  • ניגון קס"ה, והרקותי לכם ברכה - ניגון בעל שני בתים המושר על מילות הפסוק[1]: "והרקותי לכם ברכה עד בלי די, עד שיבלו שפתותיכם מלומר די".
  • ניגון שי"ז, אשרנו מה טוב חלקנו - ניגון שמחה עליז בן ג' קטעים שהותאמה למילים מתפילת שחרית "אשרנו מה טוב חלקנו מה נעים גורלנו ומה יפה ירושתנו".
  • ניגון שי"ט, בסיסמת ופרצת - אומץ כהמנון של תלמידי בתי הספר "רשת אהלי יוסף יצחק ליובאוויטש" בארץ הקודש. מילות הם: "בסיסמת ופרצת נצעד בעוז, עם הרבי נלך בעוז! חסידי חב"ד אנו, חיילי הרבי, אשרינו!". נרשם מפי ר' שלום ברוכשטט.
  • ניגון שמ"ג - מקורו מחסידי פולין שהיו רגילים לשיר אותן בבתי הכנסת חב"ד בוורשא. הגיע לחב"ד ע"י ר' מענדל גרינברג שהיה סופר סת"ם בווארשה ואביו הישיש ר' אהרן גרינברג מחסידי וורקא, שהיו מנגנים גדולים וממתפללי הבית כנסת חב"ד בוורשא. נרשם מפי ר' שמואל זלמנוב.
  • ניגון שמ"ד - ניגון בן ג' בבות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ספר מלאכי פרק ג' פסוק י'