הרב יוסף ברוק הוא חסיד תושב שדרות, שכיהן בעבר כחבר ועד הקהל של שכונת קראון הייטס וכמנהל מערכת הכשרות שמפעיל הבד"צ המקומי.

חברי ועד הכשרות של בית דין צדק קראון הייטס מתלווים לרבני השכונה בביקור בקעמפ חיילי המלך. מימין לשמאל: הרב ברוק, הרב דובער לברטוב, הרב יהודה קלמן מארלו, הרב אברהם אזדבא, הרב יוסי גולדשטיין, הרב אליעזר טורין

תולדות חיים

נולד בט' אלול תשי"ד בעיר ראשון לציון לאביו הרב מנחם מענדל ברוק ולאמו חנה, למשפחה עתירת יחס. מצד אביו הינו נכדו של המשפיע החסידי הרב חיים שאול ברוק, ומצד אמו הינו צאצא של הרב יוסף חיים זוננפלד רבה של ירושלים, ושל רבי עקיבא יוסף שלזינגר, בעל 'לב העיברי' [{ר"ת עקיבא יוסף בן רבי יחיאל}].

בילדותו, עברו הוריו להתגורר בירושלים, הוא הוכנס ללמוד בבית הספר 'עץ חיים' הירושלמי הוותיק. משהגיע לגיל ישיבה, נכנס ללמוד בישיבת תורת אמת, ומאוחר יותר התגייס לצה"ל, ועשה שירות צבאי בן שלוש שנים.

בשנת תשל"ה נשא את רעייתו זהבה, בתו של ר' יונה גרינוולד מירושלים, ולקראת ראש השנה של שנת תשל"ו היגר יחד עם רעייתו לארצות הברית והתיישב בשכונת בורו פארק.

בקיץ של אותה שנה עבר להתגורר בשכונת קראון הייטס, ועסק במשך שלוש שנים כטבח במוסדות אהלי תורה המקומיים. עם פרישתו ניסה לעסוק במשאיות ובשנת תש"מ רכש חנות פיצה ברחוב קינגסטון בשכונה והיה לו גם חברת גבינות.


עסקנות ציבורית

בשנת תשמ"ו נפטר הרב זלמן שמעון דבורקין שכיהן כרבה של השכונה, והרבי דרש שיעשו בחירות דמוקרטיות בין תושבי השכונה לאיוש משרת הרבנות על ידי שלושה רבנים שייבחרו בצורה ישירה על ידי הקהל.

כהקדמה לכך, הוקם ועד הנציגים והרב ברוק נמנה על ראשי העסקנים שפעלו בענין לקידום רצונו של הרבי.

ארבע שנים לאחר השלמת הקמתו המחודשת של בית דין צדק קראון הייטס, התקיימו בפעם הראשונה בחירות לועד הקהל של השכונה. רבני השכונה ביקשו ממנו להתחיל לעסוק כחלק מועד הקהל שתחת הבית הדין, ולאחר התמודדות צמודה זכה בקולות הנדרשים והתמנה כחבר בועד.

בשנת תש"נ מכר את חנות הפיצה שהיתה בבעלותו, ורבני השכונה ביקשו ממנו להתחיל לעסוק כחלק מועד הכשרות CHK שתחת הבית הדין. עד אז (מאז הקמת הבד"צ) הרב ברוק עסק בהתנדבות, ולפי חוקי ועד הקהל אי אפשר היה להיחבר וגם לעבוד בשכר. אז הרב ברוק כתבת לרבי: שהוא רוצה להתפטר מועד הקהל ולעבוד בכשרות אבל הוא לא קיבל תשובה. לאחמ"כ הרב ברוק כתבת שוב לרבי שיעבוד בכשרות, אולם הוא מבטיח להמשיך להיות מזכיר ועד הקהל ולשלוח את הדוחות לרבי. הרבנים כתבו לרבי שהם רוצים אותי ואז הרב ברוק קיבל את המענה מהרבי: "נתקבל ואזכיר על הציון". ומאז הוא פתח וביסס והתחיל לעבוד במשכורת כמנהל ועד הכשרות CHK, אותו ביסס ופיתח במשך קרוב לעשרים שנה.

ביקורת

בשנים האחרונות לפעילותו התעוררו טענות שונות על צורת ההתנהלות שלו, אך הוא קיבל גיבוי מלא מרבני השכונה, והמשיך לפעול למרות חיכוכים שנוצרו בין ועד הכשרות לארגון OK וארגוני כשרות נוספים.

הרב ברוק כיום

בשנת תשס"ז נפגע בתאונת דרכים, ובמקביל רצו שהוא לפרוש מהנהגת ועד הכשרות. בועידה מיוחדת שהתקיימה במשרדי בית הדין ברחוב קינגסטון בהשתתפות מספר עסקנים ורבני השכונה, התחייבו בפניו הנוכחים לדאוג לתשלום המשכורות שחייבים לו[1], וביקשו ממנו להישאר בתפקיד עד סוף השנה[2], לבסוף הרב ברוק לא המתין, ופרש אז כשהוא.

בשנים האחרונות לאחר שפרש מהנהגת ועד הכשרות, התחיל לעבוד בעבודות שונות בקראון הייטס.

ובשנת תשע"ח עבר להתגורר בעיר שדרות ליד חתנו, ר' חננאל יהושע פיזם, שם הוא עוזר לבית חב"ד בראשות הרב משה זאב פיזם.

משפחתו


קישורים חיצוניים


הערות שוליים

  1. שעד היום עדיין לא גמרו לשלם לו את כל הכסף שהיו חייבים לו.
  2. יוסי ברוק אומר שלום לועד הכשרות   כ"ב סיוון תשס"ז