מפתח עניינים

גרסה מ־15:46, 28 באוקטובר 2021 מאת שמואל חיים (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{בעבודה}} '''מפתח עניינים''' הוא רשימה המופיעה בסוף ספר, הכוללת עניינים המוזכרים בספר. ==ח...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

מפתח עניינים הוא רשימה המופיעה בסוף ספר, הכוללת עניינים המוזכרים בספר.

חשיבותו ומטרתו

הרבי בשיחה משנת תשמ"א הסביר הרבי מדוע יש להשקיע בעריכת מפתחות, על חשבון לימוד התורה, וזאת מכיוון שרואים במוחש את התועלת המרובה במפתחות, שעל ידם יכול הקורא לגלות בקלות מקומות חדשים עליו למד, ללא חיפוש ארוך ומיגע. בנוסף המפתחות מונעים את דחיית הלימוד מפני עצת היצר הרע. הרבי אף בשיחה התבטא שיש:"זכות נפלאה לבעלי החוש בעריכת מפתחות"[דרוש מקור].

הרבי ציין על המפתחות אותם ערך ש:"ראיתי בהם תועלת רבה, לא רק בשביל אחרים אלא גם בשבילי עצמי"[1].

כתיבת מפתח עניינים

הרבי עורר מספר פעמים על כתיבת מפתחות לספרים. הרבי הורה להעדיף כתיבת מפתח עניינים על מפתח פסוקים ומאמרי חז"ל[2], אך עם זאת מספיק כתיבת מפתח עניינים לסדרה, ואין צורך בכתיבת מפתח לכל כרך בנפרד[3]. את המפתח יש לסדר על פי סדר הא"ב{{הערה|דברי הרבי לר' יצחק דוב אושפאל ביחידות מכ"ח שבט תשט"ז.

בראש חודש כסלו תשמ"א קרא הרבי למספר אברכים והורה להם להתעסק בכתיבת מפתחות לספרי אדמו"ר הזקן. לאחר סיום כתיבת המפתחות נתן הרבי לאברכים שעסקו בכתיבה, ספר עם הקדשה אישית[4].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ליקוטי שיחות, חלק ט"ז, עמ' 548.
  2. לוין, עבודת קודש אצל הרבי, עמ' מ"ט.
  3. לוין, עבודת קודש אצל הרבי, עמ' נ"ח.
  4. לוין, עבודת קודש אצל הרבי, עמ' ס' - ס"א.