תלמוד תורה אור מלכה ראשון לציון
ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו. | |||
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה. |
תלמוד תורה אור מלכה הוא תלמוד תורה חב"די הפועל בעיר ראשון לציון, ומשמש את קהילת חב"ד בעיר וקהילות חב"ד מערים סמוכות ומשפחות המקורבות לחסידות.
התלמוד תורה נוסד בשנת ה'תשנ"ה. כאשר בחודש אלול שלהי שנה זו, ביום ה' לחודש נפטרה הגב' הצדקנית מרת מלכה ליפסקר מלוד, במהלך מסע ההלוויה, החליטו נכדיה הר' בנימין נחום זילברשטרום ורעייתו (בת הרה"ח ר' ישראל ליפסקר בן הרבנית מלכה ע"ה) עקב צורך במוסד חינוכי חסידי על טהרת הקודש לילדיהם, לפתוח תלמוד תורה לעילוי נשמת הסבתא בעלת המס"נ ברוסיה ובאה"ק, ולקוראו על שמה 'אור מלכה'. וכך נפתח לו הת"ת עם חמשה ילדים ממשפחות אנ"ש שבעיר. החל מגן טרום חובה, קדם חובה ומכינה, והמשך בכיתה א' - ח'. מלווה בצוות מלמדים חסיידים בעלי תעודות הוראה מוסמכות. במהלך השנים נפתחו שאר הכיתות, כשהכיתה ראשונה זו שהתרבתה לה עד ל-25 תלמידים, פותחת כל שנה את הכיתה החדשה.
הת"ת שוכן במבנה ישן ברחוב יואל סגל, בצפון העיר. פתיחת המוסד שכן בית הספר בצפון העיר, במבנה ישן וקטן. במבנה היו 5 כיתות לימוד קטנות, ובשנת הלימודים תשס"ה היה המבנה צר מהכיל את כל כיתות הלימוד, ובאמצע שנת הלימודים עבר בית הספר למזרח העיר, למבנה גדול ששימש בעבר בית ספר של תנועת ש"ס. להשגת המבנה לבית הספר חב"ד עזר רבות הרב אריה כהן, סגן ראש העיר (מטעם ש"ס) ומקורב לחב"ד (מיועד להיות רב העיר ראשון לציון), מי שעומד לימין המוסדות כל השנים עד ליום הזה.
בשנת תשע"ד נחנך בניין נוסף לתלמוד תורה שמשמש את ילדי הגנים.
בשנת הלימודים ה'תשע"ה עבר הת"ת לפעול תחת משרד החינוך במסלול 'ממלכתי חרדי'.
כיום קיימים במקום מגרשים גדולים ורחבי ידיים סביב המבנה, המשמשים מקום משחק ומנוחה לילדי הת"ת בהפסקות ובפעיליות הת"ת.
בשנת תשע"ב הוכנס ספר תורה לתלמוד תורה תוך הקמת בית כנסת מפואר עם ריהוט איכותי, תרומת משפחת ליפסקר לעילוי נשמת אב המשפחה, ר' ישראל ליפסקר במלאת שנה לפטירתו.
בולט באיכותו תלמוד תורה זה, עם שילובו המעניין בו נמנים בין התלמידים גם כאלה שאינם מבתים חב"דיים, המשתלבים במנהגי ודרכי החסידים עליהם מקפידים ברוח הת"ת, והופכים את בתיהם לבתי חב"ד של ממש. כמנו"כ קיימת רוח שליחות עם אהבת ישראל והרבה נתינה גם מילדי אנ"ש, המשמשים נרות להאיר לחבריהם, גם הרבה מעבר לשנות הלימודים, כאשר אלוקחים עמם את חבריהם לישיבות חב"ד, עד נהפכים הם לתמימים של ממש.
כיום מונה הת"ת גני בנים במבנה מפואר ורחב ידיים עם 85 ילדים כ"י. גני בנות עם 50 ילדות כ"י. ות"ת עם 200 תלמידים כ"י. יחד עם צוות חסידי, המשקיע את מרצו בחינוך על טה"ק, כרצון הרבי מליובאווויטש - הרמטכ"ל.