שיחה:קרן השנה
קרן השנה - קופת רבינו
הרש"מ סימפסאהן ע"ה אמר בפה מלא כי הוא מעולם לא הי' נוכח במעמד בו כביכול הרבי העביר לידי הריל"ג את ההנהלה דקרן השנה (במסגרת "קופת רבינו" - סיפור שלם בפ"ע). כמו"כ העו"ד שנטען שהי' במעמד זה בכדי לאשר את הענין עפ"י חוקי המדינה - מעולם לא הי' שם, וכפי שכבר הוכיח את הדבר ר"י מונדשיין.
א"כ פשוט ומובן שאין מקום כלל וכלל לקביעה שמנהל הקופה הי' הריל"ג, שהרי גם אם ניהל קופה שנקראה כן - אי"ז בהסכמת הרבי, וכפי שרש"מ סימפסאהן ע"ה אמר בעצמו.
וע"כ ישנם ב' אפשרויות:
- א' - לכתוב שהקופה מתנהלת בידי אלו שהרבי אכן נתן בידם את הזכות לנהלה,
- ב' - (שלכאורה יותר הגיונית בנדו"ד) לא לציין כלל את המנהל.
בתקווה להבנה מתוך אהבת ישראל ושלילת ההיפך,--Memke - שיחה, 16:59, כ"ו בתשרי, ה'תשפ"ב 16:59, 2 באוקטובר 2021 (UTC)
קופת רבינו(?)
ב"בית משיח"[1] הובאו הדברים האלו:
"ברגשי גיל ורעדה, הננו מתכבדים להגיש... בפרסום ראשון, את צילום חתימתו של הוד כבוד קדושת אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח מג' חשוון ה'תשנ"ד. ככל הידוע – זהו כתב היד היחיד והחתימה היחידה של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח לאחר כ"ז אד"ר ה'תשנ"ב. ידוע כי היתה פעם נוספת בה חתם כ"ק אדמו"ר מלך המשיח בקייץ תשנ"ב... אולם בחתימה זו סימן הרבי רק רושם על גבי הנייר, ולא חתם כרגיל באותיות של שמו הק'. חתימה זו איפוא, היא היחידה לאחר כ"ז אד"ר בה חתם כ"ק אדמו"ר מלך המשיח את שמו הק'... כידוע, בתחילת חורף תשנ"ד החליט כ"ק אדמו"ר מלך המשיח לייסד קרן חדשה בשם "קופת רבינו", כדי לעזור להמשיך את פעולותיו והמוסדות הקדושים העומדים תחת נשיאותו, כפי רצונו והוראותיו הק' במשך כל השנים. בתחילת חודש חשוון הוכנו המסמכים המתאימים, ובבוקרו של יום ג' חשוון, חתם כ"ק אדמו"ר מלך המשיח בידו השמאלית על המסמכים הדרושים לפתיחת הקרן, כנשיא המוסד. באותו מעמד נכחו גם המזכירים הרב יהודה לייב גרונר והרש"מ סימפסון, שגם הם באו על החתום על מסמך זה. כמו כן נכח בחדר הק' עורך דין, שהיה נדרש כדי לאשר את החתימה באופן רשמי כפי חוקי המדינה, ואף חתימתו באה במסמך זה )זאת, בנוסף לאנשי הצוות הרפואי שנכחו בחדר). החתימה ברורה להפליא, ואף ניכר בה צורת הכתב של כ"ק אדמו"ר מה"מ. לאחר מכן מופיעות חתימותיהם של המזכירים והעו"ד". עכ"ל ה'בית משיח'.
פרט מדהים נחשף כעבור למעלה משנה, בגל' 118 של 'בית משיח' (בדפים הצבעוניים שבאמצע הגליון): "הרבי – על אף הקושי הכרוך בכך – חתם בעצמו בידו השמאלית תשע פעמים על המסמכים הקשורים בקופה!"
והנה, כפי שנכתב באותה כתבה (וכפי שניתן לראות בצילום המצורף שם) החתימה על אותם המסמכים נראית ממש כחתימתו הק' של הרבי, ללא שום שינוי בצורת הכתב.
אך זמן מה לאחר מכן, נתפרסמה בבית משיח חתימתו של הרבי מתשנ"ג, על שטר מכירת חמץ (להרש"מ סימפסאהן), אף היא בידו הק' השמאלית – ובה אין ניכר שום דמיון כלל וכלל לכתב ידו הק' הימנית!! (-וכפי שמסתבר בפשטות, שהרי כתיבה ביד שמאל לעולם אינה דומה לכתיבה ביד שמאל...)
המסקנא המתבקשת היא – וההגיונית ביותר, שה"חתימה" כביכול על מסמכי קופת רבינו הינה – למרבה הצער – זיוף. ולא נאריך בפרטים יותר מידי.
ובנוסף להנ"ל עולות עוד מספר שאלות נוספות:
- א' – אם "קופת רבינו" זו נוסדה כבר בתשנ"ד, מה טעם נשמרה בסוד עד לשנת תשנ"ו??
- ב' - קראנו לעיל כי "לאחר מכן [אחרי חתימתו של הרבי] מופיעות חתימותיהם של המזכירים והעו"ד". את חתימותיהם של המזכירים אמנם רואים בצילום, אבל חתימתו של העורך-דין אינה מופיעה שם! במשך הזמן נתפרסם המסמך גם בתוספת חתימתו של עו"ד, אבל עובדת השמטתו מהצילום אומרת גם היא: דרשני!
ואין להאריך בדבר המצער, וד"ל.--Memke - שיחה, 19:40, כ"ו בתשרי, ה'תשפ"ב 19:40, 2 באוקטובר 2021 (UTC)
- דבריך מחכימים ומעניינים, אך בלי מקור מבוסס לתהיות ולקביעות אלו, כמדומני שאין טעם לתת להם מקום בערך עצמו, כפי שמובא בכללי חב"דפדיה בנושא ביקורת בערכים, ובכלל, בכל הנוגע לחב"דפדיה:מקורות. מנחם ספרא - שיחה, 20:20, כ"ו בתשרי, ה'תשפ"ב 20:20, 2 באוקטובר 2021 (UTC)
- ↑ גליון 58, עמ' 9-8