| תיבות משתמש | ||||||||
|
/השפעה עצמית/הולדה /סיבה ומסובב - חסידות /העלם וגילוי /המלכה /חיות - בעצם ולהחיות /כז אדר תשל"ז /יא ניסן תשמ"א
להרחיב: נעוץ תחילתן בסופן
המייל שלי ih110762@gmail.com
נכון ליום י"ט באדר ה'תשפ"ו, (למניינם: 8 במרץ 2026 ),
יש בחב"דפדיה 77,276 דפים,
שעברו 841,855 עריכות,
מתוכם 12,340 ערכים.
ישנם 5,402 משתמשים רשומים.
- הערך האחרון שנוצר בחב"דפדיה הוא-
7 במרץ 2026
- 23:0123:01, 7 במרץ 2026 זאב גרינוולד (היסטוריה | עריכה) [2,476 בתים] להתראות (שיחה | תרומות) (הוספת ערך)
- הגרסא הראשונה של הערך אדמו"ר הזקן, שנכתבה ב-כ"ו סיוון תשס"ז, היא:
"אדמו"ר הזקן - רבי שניאור זלמן בורוכוביץ - נולד בח"י אלול בשנת ה'תק"ה לאביו ר' ברוך באזני שבפלך מוהילוב בבלארוס, שהייתה אז תחת שלטון פולין. מייסדה וראשון בשושלת חסידות חב"ד".
משתמש זה מאמין שב-י"ט באדר ה'תשפ"ו, הרבי מלך המשיח מתגלה.
היום יום של היום י"ט באדר ה'תשפ"ו
י"ט אדר א'
החסידים, אפילו הבינונים, היו בקיאים בתנ"ך. ומנהג מסודר היה אצלם, אשר אחר לימוד שיעור משניות שאחרי תפילת שחרית, בשעת קפילת הטלית ותפילין היו אומרים שיעור תנ"ך, באופן אשר במשך שלשה חדשים היו גומרים את התנ"ך.
י"ט אדר ב'
ר' משה מייזליש סיפר: דער רבי (רבינו הזקן) האט אונז געלערענט, אז דער אל"ף פון חסידות איז, אויסצוניצען די טבעיות אין עבודה. און ראשית העבודה זאל זיין אויסצוניצען די טבע הכחות, ווי למשל די טבע פון מוח שליט על הלב.
תרגום מאידיש: ר' משה מייזליש סיפר: הרבי (רבינו הזקן) לימד אותנו, שהאל"ף של חסידות הוא, לנצל את הטבעיות בעבודה. וראשית העבודה שיהיה לנצל את טבע הכוחות, כמו למשל את הטבע שמוח שליט על הלב.