מארש ביגסמרק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 15: שורה 15:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.chassidus.com/audio/nigun/16-01-March-Heichal-Neginah.ram ניתן לשמוע את השיר בתוספת ביאור (באידיש) בחלק השני של השיר המובא בלינק זה, החלק הראשון מתייחס למארש אחר]
* ניתן לשמוע את השיר בתוספת ביאור (ב[[אידיש]]) בחלק השני של השיר המובא בלינק [http://www.chassidus.com/audio/nigun/16-01-March-Heichal-Neginah.ram זה], החלק הראשון מתייחס למארש אחר.

גרסה מ־19:41, 8 באוגוסט 2010

ניגון מארש נפוליון הינו ניגון מיוחד המצטיין בתנועות חזקות ובהפסקות מוחלטות וקצובות המביעות רגשי נצחון. מסורת בידי חסידי חב"ד שמקור הניגון הוא מהקיסר נפוליאון בונפרטה בשעה שכבשו את מדינת רוסיה. כששרו ניגון זה (לגירסא אחת) לפני אדמו"ר הזקן אמר: "זהו ניגון נצחון".

אך זה רק לפי נוסח אחת ומובא בספר הניגונים בכרך השני שיצא לאור כמה שנים אחרי הראשון, אך כאמור שם מקובל בקרב החסידים שהניגון שאמר עליו האדמו"ר הזקן הוא מארש נאפוליאון א' ולא זה.

בליובאוויטש מנגנים את מארש נפוליון בסיום תפילת נעילה ביום הכיפורים, אחרי אמירת החצי הראשון של הקדיש שקודם התקיעה של "תתקבל", לאות ש"דידן נצח".

מחזה מיוחד היה לראות את הרבי שליט"א מנופף בידיו הקדושות בכל עוז בעידוד ה"מארש" (בשנים הראשונות היה עולה על כסא קודשו, בשנים מאוחרות יותר, התקינו לשם כך גרם מדרגות מיוחד, כדי לאפשר לכל הקהל לראותו).

ניגון זה הוא ניגון ר"י בספר הניגונים ונרשם מפי החסיד ר' יצחק דובוב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

  • ניתן לשמוע את השיר בתוספת ביאור (באידיש) בחלק השני של השיר המובא בלינק זה, החלק הראשון מתייחס למארש אחר.