הבדלים בין גרסאות בדף "תבנית:הידעת?"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:זושא וילימובסקי2.jpg|left|120px|כיתוב תמונה]]
+
[[ימי החופש]] בלקסיקון החב"די הם אינם ימים בהם יש חופש מלימודים. [[הרבי]] הגדיר את משמעות ימי החופש לחסידי חב"ד, מהם עולה כי תקופה זו צריכה להביא לחיזוק בכל העניינים, לימוד התורה וקיום המצוות בהידור.
  
החסיד ר' [[זושא וילימובסקי]] - 'הפרטיזן' - הגיע אל [[הרבי]] לראשונה לקראת חודש תשרי בשנת [[תשכ"א]]. בשבת שלפני ראש השנה, בעת ה[[התוועדות]], הזכיר הרבי את ר' זושא בתוארו הקדום "פרטיזן", בבארו את עבודת הפרטיזן: "ישנו כאן יהודי שקוראים לו זושא וילימובסקי, והוא פרטיזן, ענינו של פרטיזן הוא שאינו מביט על דברים גדולים ולא על דברים קטנים אלא מבצע את ענייני המלוכה. כיון שנשארו עוד 20 או 21 עניינים שצריכים לבצע לקראת בוא ה[[משיח]], צריכים לעבוד באופן פרטיזני. זה אמנם לא מסודר אך זה על פי הכוונה".<noinclude>[[קטגוריה:תבניות]]</noinclude><noinclude>[[קטגוריה:דפים מוגנים|דף מוגן]]</noinclude>
+
כך כותב הרבי באגרת מה' אלול [[תשי"א]]: "כל מעשה ומעשה של בני ובנות ישראל, צריך להיות בו כוונה רצוי'. גם ימי החופש שחלפו זה עתה יש להם כונה ותכלית, והן - להחליף כח ולהוסיף אומץ בכדי שתוכלו להמשיך - והמתחילים, להתחיל - לימוד התורה וחינוך הכשר ביראת שמים ביתר התמדה ויתר חיות".<noinclude>[[קטגוריה:תבניות]]</noinclude><noinclude>[[קטגוריה:דפים מוגנים|דף מוגן]]</noinclude>

גרסה מ־22:20, 20 ביוני 2007

ימי החופש בלקסיקון החב"די הם אינם ימים בהם יש חופש מלימודים. הרבי הגדיר את משמעות ימי החופש לחסידי חב"ד, מהם עולה כי תקופה זו צריכה להביא לחיזוק בכל העניינים, לימוד התורה וקיום המצוות בהידור.

כך כותב הרבי באגרת מה' אלול תשי"א: "כל מעשה ומעשה של בני ובנות ישראל, צריך להיות בו כוונה רצוי'. גם ימי החופש שחלפו זה עתה יש להם כונה ותכלית, והן - להחליף כח ולהוסיף אומץ בכדי שתוכלו להמשיך - והמתחילים, להתחיל - לימוד התורה וחינוך הכשר ביראת שמים ביתר התמדה ויתר חיות".