מנחם מענדל הורנשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 7: שורה 7:
ביום קישורי התנאים אמר כ"ק [[אדמו"ר הריי"צ]] [[מאמר]] חסידות ד"ה "שיר המעלות לדוד הנה מה טוב ומה נעים".
ביום קישורי התנאים אמר כ"ק [[אדמו"ר הריי"צ]] [[מאמר]] חסידות ד"ה "שיר המעלות לדוד הנה מה טוב ומה נעים".


ביום [[י' סיון תרצ"ב]] התקיימה חתונתו בעיר לנדוואראוו שב[[פולין]]. ממכתב אדמו"ר הריי"צ עולה כי מקום החתונה נקבע דווקא למקום זה: "ומפני ההגבלות עכשיו בהנוגע לגבולין ותעודות, הגבלנו את מקום החתונה על אם הדרך בהתחנה לאדראווא במדינת פולין".
ביום [[י' סיון תרצ"ב]] התקיימה חתונתו בעיר לנדוואראוו שב[[פולין]]. ממכתב אדמו"ר הריי"צ עולה כי מקום החתונה נקבע דווקא למקום זה: "ומפני ההגבלות עכשיו בהנוגע לגבולין ותעודות, הגבלנו את מקום החתונה על אם הדרך בהתחנה לאדראווא במדינת פולין".באחת מסעודות '[[השבע ברכות]]' הרב חיים עוזר רקד עם אדמו"ר הריי"צ במשך זמן.  


==פטירתו==
==פטירתו==

גרסה מ־06:36, 19 ביוני 2007

הרה"ח ר' מנחם מענדל הורנשטיין היה בנם של הרבנית חיה מושקא (בת המהר"ש) ושל הרה"ח ר' משה הורנשטיין.

חתונתו

בי"ח אייר תרצ"ב התקיימו קישורי התנאים של הרב מנחם מענדל עם הרבנית שיינא.

ביום קישורי התנאים אמר כ"ק אדמו"ר הריי"צ מאמר חסידות ד"ה "שיר המעלות לדוד הנה מה טוב ומה נעים".

ביום י' סיון תרצ"ב התקיימה חתונתו בעיר לנדוואראוו שבפולין. ממכתב אדמו"ר הריי"צ עולה כי מקום החתונה נקבע דווקא למקום זה: "ומפני ההגבלות עכשיו בהנוגע לגבולין ותעודות, הגבלנו את מקום החתונה על אם הדרך בהתחנה לאדראווא במדינת פולין".באחת מסעודות 'השבע ברכות' הרב חיים עוזר רקד עם אדמו"ר הריי"צ במשך זמן.

פטירתו

כשיצא כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ מפולין רצה שגם בתו וחתנו יצאו אתו, אך היות והם היו אזרחי פולין לא התאפשר הדבר.

מאוחר יותר התעכבה יציאתם בגלל מחלתו של אבין הרה"ח ר' משה הכהן הורנשטיין, שהיה מרותק למיטתו עד להסתלקותו בחודש אדר תש"א, והרה"ח ר' מנחם מענדל שטיפל בו א רצה להשאיר אותו לבד. לאחר הסתלקות רבי משה, בחודש אדר תש"א, היה כבר מאוחר מדי כי השערים היו כבר נעולים.

בכ"ה חשוון תש"ג הובל הרב מנחם מענדל הורנשטיין לכבשונות בטרבלינקה.

כותב כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א (מאמרי כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ – תשי"א): "- ...על פי מכתבו של מר מרדכי אונראד שיחי' שהיה במחנה טרעבלינקע, נמצא שם – בשנת תש"ב – ב"באראק" אחד עם גיסי הרב מנחם מענדל הכהן... בכ"ה חשוון תש"ג כשחזר מר מרדכי שי' מעבודתו לא מצא את הרמ"מ בבאראק, ואלו שעבדו עמו ספרו לו אשר לקחוהו ממקום העבודה, עם עוד קבוצת יהודים על מנת להובילם להכבשונות..."