חורבן הבית הראשון והשני – הבדלי גרסאות

ב. א. א. (שיחה | תרומות)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
ב. א. א. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 2: שורה 2:


== חורבן בית ראשון ==
== חורבן בית ראשון ==
11 שנים לפני חורבן הבית, [[נבוכנצר]] הגיע ל[[ארץ ישראל]], בהגיעו החליט להעביר את [[מלך ישראל|מלך יהודה]] שבאותה תקופה[[יהויקים|, יהויקים]]. יהויקים לא הסכים להינע, וחיליו הכריחו אותו לעשות כן.                                                                                                              במקומו, המליך נבוכדנצר את אחיו, יהויכין. אך יועיו יעצו לו להמליך את אחיינו של יהויקים, מתניה.  
11 שנים לפני חורבן הבית, [[נבוכדנצר]] הגיע ל[[ארץ ישראל]], בהגיעו החליט להעביר את [[יהויקים|יהויקים]] - [[מלך ישראל|מלך יהודה]] שבאותה תקופה. יהויקים לא הסכים להיכנע, וחייליו הכריחו אותו לעשות כן.                                                                                                              במקומו, המליך נבוכדנצר את אחיו, יהויכין. אך יועציו יעצו לו להמליך את אחיינו של יהויקים, מתניה.  


הוא השביע אותו שלא למרוד בו, ולאחר שמתניה נשבע, נבוכדנצר שינה את שם מתניה, [[צדקיהו|לצידקיהו]]. על שם כך שאם צדקיהו ימרוד בו, יענש מידי שמים.
הוא השביע אותו שלא למרוד בו{{הבהרה}}, ולאחר שמתניה נשבע, נבוכדנצר שינה את שם מתניה, ל[[צדקיהו]] על שם כך שאם צדקיהו ימרוד בו, יענש מידי שמים.


== גלות החרש והמסגר ==
== גלות החרש והמסגר ==