משתמש:שמואל חיים/תומכי תמימים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 5: שורה 5:
הרבי הדגיש מספר פעמים כי הכניסה לישיבה צריכה להיות כמה שיותר מוקדם ומהר, וזאת מכיוון שהשפעה של הישיבה על חייו של הנער היא משמעותית ביותר, וכיוון שכך יש להקדימה כמה שיותר{{הערה|אגרות קודש, חלק כ"ב, עמ' רפ"ד, חלק ח', עמ' ט"ז.}}. הרבי גם עודד להאריך את זמן הלימוד והשהייה בישיבה, הן באיכות והן בכמות{{הערה|אגרות קודש, חלק י"ז, עמ' שנ"ז.}}.
הרבי הדגיש מספר פעמים כי הכניסה לישיבה צריכה להיות כמה שיותר מוקדם ומהר, וזאת מכיוון שהשפעה של הישיבה על חייו של הנער היא משמעותית ביותר, וכיוון שכך יש להקדימה כמה שיותר{{הערה|אגרות קודש, חלק כ"ב, עמ' רפ"ד, חלק ח', עמ' ט"ז.}}. הרבי גם עודד להאריך את זמן הלימוד והשהייה בישיבה, הן באיכות והן בכמות{{הערה|אגרות קודש, חלק י"ז, עמ' שנ"ז.}}.


הרבי כתב באחד ממכתביו: "השנים שמקדישים אך ורק ללימוד תורה בהווה [בישיבה], אין זה בשביל חיי עולם הבא בלבד, אלא זוהי ההכנה הנכונה להחיים בעולם הזה"{{הערה|אגרות קודש, חלק י"ח, עמ' תקל"ג.}}. הרבי גם כתב כי בנוסף לערך בלימוד בישיבה, ישנו גם צורך כי הבחור ישהה בישיבה גם בשעות הפנאי והשינה, כדי לספוג את האווירה במקום, ולקבל חסיון נגד הרוחות הנושבות בעולם{{הערה|אגרת קודש, חלק י"ח, עמ' תט"ז.}}.  
הרבי כתב באחד ממכתביו: "השנים שמקדישים אך ורק ללימוד תורה בהווה [בישיבה], אין זה בשביל חיי עולם הבא בלבד, אלא זוהי ההכנה הנכונה להחיים בעולם הזה"{{הערה|אגרות קודש, חלק י"ח, עמ' תקל"ג.}}. הרבי גם כתב כי בנוסף לערך בלימוד בישיבה{{הערה|ראה אגרות קודש, חלק ו', עמ' צ"ב.}}, ישנו גם צורך כי הבחור ישהה בישיבה גם בשעות הפנאי והשינה, כדי לספוג את האווירה במקום, ולקבל חסיון נגד הרוחות הנושבות בעולם{{הערה|אגרת קודש, חלק י"ח, עמ' תט"ז.}}.
 
בנוסף ציין הרבי את החשיבות בלימוד דווקא בישיבות תומכי תמימים שהם: "הישיבות הטובות ביותר בעולם"{{הערה|אגרות קודש מותרגמות, חלק א', עמ' 335.}}. בשיחה שנשא הרבי ב[[י"ב תמוז]] [[תש"י]] דיבר הרבי על החשיבות בלימוד בישיבה של הרבי:
{{ציטוט|מרכאות=כן|תוכן=צריכים לדעת את גודל הזכות שבלימוד בישיבה של הרבי, ואלה שזכו לכך צריכים להודות ולשבח את השי"ת על גודל הזכות שנפלה בחלקם, ולהאחז בזה בכל בתוקף. ואלה שעשו את השטחות הגדולה ויצאו משם - מטוב שיחזרו ויבקשו אצל ההנהלה, וכולי האי ואולי יכניסו אותם|מקור=[[תורת מנחם]] תש"י, חלק א', עמ' 130}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־23:21, 23 באוגוסט 2022

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

תומכי תמימים הוא שמם של ישיבות חב"ד ברחבי העולם[1], על בסיס השם שניתן לישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בידי מייסדה הרבי הרש"ב.

חשיבות הלימוד בישיבה

הרבי הדגיש מספר פעמים כי הכניסה לישיבה צריכה להיות כמה שיותר מוקדם ומהר, וזאת מכיוון שהשפעה של הישיבה על חייו של הנער היא משמעותית ביותר, וכיוון שכך יש להקדימה כמה שיותר[2]. הרבי גם עודד להאריך את זמן הלימוד והשהייה בישיבה, הן באיכות והן בכמות[3].

הרבי כתב באחד ממכתביו: "השנים שמקדישים אך ורק ללימוד תורה בהווה [בישיבה], אין זה בשביל חיי עולם הבא בלבד, אלא זוהי ההכנה הנכונה להחיים בעולם הזה"[4]. הרבי גם כתב כי בנוסף לערך בלימוד בישיבה[5], ישנו גם צורך כי הבחור ישהה בישיבה גם בשעות הפנאי והשינה, כדי לספוג את האווירה במקום, ולקבל חסיון נגד הרוחות הנושבות בעולם[6].

בנוסף ציין הרבי את החשיבות בלימוד דווקא בישיבות תומכי תמימים שהם: "הישיבות הטובות ביותר בעולם"[7]. בשיחה שנשא הרבי בי"ב תמוז תש"י דיבר הרבי על החשיבות בלימוד בישיבה של הרבי:

צריכים לדעת את גודל הזכות שבלימוד בישיבה של הרבי, ואלה שזכו לכך צריכים להודות ולשבח את השי"ת על גודל הזכות שנפלה בחלקם, ולהאחז בזה בכל בתוקף. ואלה שעשו את השטחות הגדולה ויצאו משם - מטוב שיחזרו ויבקשו אצל ההנהלה, וכולי האי ואולי יכניסו אותם

תורת מנחם תש"י, חלק א', עמ' 130

הערות שוליים

  1. מלבד מספר ישיבות הנושאות שם אחר כגון ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש, אחי תמימים.
  2. אגרות קודש, חלק כ"ב, עמ' רפ"ד, חלק ח', עמ' ט"ז.
  3. אגרות קודש, חלק י"ז, עמ' שנ"ז.
  4. אגרות קודש, חלק י"ח, עמ' תקל"ג.
  5. ראה אגרות קודש, חלק ו', עמ' צ"ב.
  6. אגרת קודש, חלק י"ח, עמ' תט"ז.
  7. אגרות קודש מותרגמות, חלק א', עמ' 335.