יצחק יעקב מינקוביץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א" ב־"קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א")
שורה 24: שורה 24:
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בפריז]]
[[קטגוריה:אישים בפריז]]
[[קטגוריה:חסידים שיצאו מרוסיה בבריחה הגדולה]]
[[קטגוריה:חסידים שיצאו מרוסיה בבריחה הגדולה]]

גרסה מ־20:06, 1 באוקטובר 2020

הרב יצחק יעקב מינקוביץ' (כונה בפי חסידים בשם איטשע ליימעס, כסלו תרמ"ז-ח' תמוז תש"י) היה מתלמידי ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש, ומנכבדי קהילת חב"ד בפריז. נמנה בין עשרת התמימים שאדמו"ר הריי"צ השביע אותם להתמסר להחזקת המחתרת בברית המועצות עד טיפת הדם האחרונה.

תולדות חיים

נולד בחודש כסלו תרמ"ז בעיירה החסידית נעוועל לאביו ר' לימא מינקוביץ'.

בצעירותו זכה ללמוד בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בחצרו של אדמו"ר הרש"ב בין השנים תרס"ג-תרס"ז, שם דבק בו הכינוי 'איטשקע ליימא'ס' על שם אביו ר' לימא.

בשנת תרפ"ב נמנה בין עשרת התמימים שאדמו"ר הריי"צ השביע אותם להתמסר להחזקת המחתרת בברית המועצות עד טיפת הדם האחרונה[1], ופעל במסירות נפש להחזקת רשת ישיבות תומכי תמימים המחתרתית ולהחייאת היהדות בכל רחבי רוסיה.

לאחר מלחמת העולם השניה הצטרף לחסידים שהבריחו את גבולות רוסיה ביציאת רוסיה המפורסמת וקבע את מושבו בפריז שם היה אחראי על איסוף כספי המעמד ושליחתם לאדמו"ר הריי"צ[2], ומשם גם התכתב עם הרבי ושלח לו רשימות של סיפורי חסידים[3]. כן עסק שם בהעתקת כתבי חסידות[4].

על אף שקיבל בתחילה הוראה מאדמו"ר הריי"צ להגר לארצות הברית, האישורים ממשרד ההגירה האמריקאי התעכבו, ובינתיים הוא חלה ונפטר בפריז בח' תמוז תש"י בהיותו בן 63 בלבד. גופתו נטמנה בבית העלמין צפת והיא ממוקמת בסמיכות למצבתו של ר' ישראל אריה לייב שניאורסון אחיו של הרבי שנטמן במקום שלוש שנים מאוחר יותר.

מנין כריתת הברית
כ"ק אדמו"ר הריי"צ | משה אקסלרוד | ירחמיאל בנימינסון | סימון יעקבשווילי | יצחק יעקב מינקוביץ' | יעקב זכריה מסקליק | אלחנן דב מרוזוב | בן ציון שם טוב
(לפי סדר האל"ף בי"ת)

משפחתו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים