חיילי המלך (קעמפ): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
(שיחזור מהשחתה)
שורה 6: שורה 6:


==מחנה מנחם==
==מחנה מנחם==
הקעמפ הוקם בשנת [[תשנ"ה]] על ידי הרב [[יעקב שפריצר]] בברכת ה[[רבי]] (באמצעות ה[[אגרות קודש (אדמו"ר שליט"א)#כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|אגרת קודש]]), ובאישורו של הרב [[יהודה קלמן מרלו]] (רבה של שכונת [[קראון הייטס]] לשעבר) בניגוד לרצון כק אדמור ונגד דעתו הקדושה ולמרות מכתבי הרבנים שנכתבו בזעזוע עמוק על הפגיעה במוסד גן ישראל ואין צורך לפרט גודל חביבות הרבי אליו לא חזרו בהם בעלי האינטרסים ובתירוץ נבוב של מכתב מאגרות קודש (שנפתח במילים מאשר קבלת מכתבו ות"ח על הבשור"ט...) ומעט שלמונים שיחדו מספר רבנים לתמוך בקעמפ הלז ואכן הוא היה וקם. במשפט שערכו נגדו (באישור ועד רבני ליובאויטש שהוא המוסמך לקבוע בענינים אלו)הרבנים החשובים מנהל קעמפ גן ישראל יו"ר אגו"ח הרב אברהם יצחק שם-טוב ויו"ר המל"ח הרב חיים יהודא קרינסקי נשמע מפי הרב מארלאוו המשפט המחוצף "הרבי מינה אותי כממשיכו ואני מאשר את הקייטנה" [[ראה מסמכי ביהמ"ש בתרגום מאנגלית "עדות הרב" ]] סוף דבר היה הקעמפ ושכן במונטסלה שבניו יורק. בועד ההנהלה של הקעמפ עמדו הרב יעקב שפריצר, שמואל הבר, יוסף גאלדמן ומנחם מענדל ומאיר הרשקופ (שלאחר מכן הסתכסך עם שאר ההנהלה ואז לפתע נעלמו כל טענות הקדושה מענין והתגלה לעין כל הענין העיקרי והוא הכסף..
הקעמפ הוקם בשנת [[תשנ"ה]] על ידי הרב [[יעקב שפריצר]] בברכת ה[[רבי]] (באמצעות ה[[אגרות קודש (אדמו"ר שליט"א)#כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|אגרת קודש]]), ובאישורו של הרב [[יהודה קלמן מרלו]] (רבה של שכונת [[קראון הייטס]] לשעבר) ושכן במונטסלה שבניו יורק. בועד ההנהלה של הקעמפ עמדו הרב יעקב שפריצר, שמואל הבר, יוסף גאלדמן ומנחם מענדל ומאיר הרשקופ. באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל מאתיים ילדים.
מזעזעת העובדה שבעבור עניני ממון נלחמים אנשים הנחשבים מתוכינו ,כביכול,  במוסד כה קדוש כגן ישראל.). באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל מאתיים ילדים אך את בניהם של אנ"ש האמיתיים ( ולא מפוחזי השכונה..) לא היה ניתן למצוא שם..


בשנת [[תשנ"ו]], עקב הצלחתו המרובה, הועבר שטח הקעמפ (תחת השם החדש "מחנה מנחם") ללאקווקסן שבהרי פנסילבניה, השוכן על שפת נהר ה'דעלווער', שם מתקיים הקעמפ עד היום. באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל חמש מאות ילדים. באותה שנה התווספו לועד ההנהלה, הרב מאיר שרייבר ולוי הרטמן.
בשנת [[תשנ"ו]], עקב הצלחתו המרובה, הועבר שטח הקעמפ (תחת השם החדש "מחנה מנחם") ללאקווקסן שבהרי פנסילבניה, השוכן על שפת נהר ה'דעלווער', שם מתקיים הקעמפ עד היום. באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל חמש מאות ילדים. באותה שנה התווספו לועד ההנהלה, הרב מאיר שרייבר ולוי הרטמן.

גרסה מ־21:19, 11 באוגוסט 2018

סמל הקעמפ
תמונה קבוצתית של חיילי הקעמפ
רבני שכונת קראון הייטס, הרב יהודה קלמן מרלו והרב אברהם אזדבא בביקור בקעמפ

חיילי המלך הינו קעמפ לילדי אנ"ש המתקיים בימי החופש בלאקווקסן שבהרי פנסילבניה.

מחנה מנחם

הקעמפ הוקם בשנת תשנ"ה על ידי הרב יעקב שפריצר בברכת הרבי (באמצעות האגרת קודש), ובאישורו של הרב יהודה קלמן מרלו (רבה של שכונת קראון הייטס לשעבר) ושכן במונטסלה שבניו יורק. בועד ההנהלה של הקעמפ עמדו הרב יעקב שפריצר, שמואל הבר, יוסף גאלדמן ומנחם מענדל ומאיר הרשקופ. באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל מאתיים ילדים.

בשנת תשנ"ו, עקב הצלחתו המרובה, הועבר שטח הקעמפ (תחת השם החדש "מחנה מנחם") ללאקווקסן שבהרי פנסילבניה, השוכן על שפת נהר ה'דעלווער', שם מתקיים הקעמפ עד היום. באותה שנה השתתפו בקעמפ מעל חמש מאות ילדים. באותה שנה התווספו לועד ההנהלה, הרב מאיר שרייבר ולוי הרטמן.

בשנים תשנ"ו-תשנ"ז היה הקעמפ תחת הנהלתו של הרב מאיר כהנוב. משנת תשנ"ח הקעמפ מתנהל תחת הנהלתו של הרב שלמה רוטמן, חתנו של הרב יעקב שפריצר.

בשנת תשנ"ו התעוררה מחלוקות בנוגע להתנהלות הקעמפ והנושא הועבר לדין תורה אצל הרב יהודה קלמן מרלו, שפסק ביו"ד כסלו תשנ"ח כי על הרב שפריצער לנהל את הקעמפ (במקום שאר השותפים). מאחר ששאר השותפים העדיפו לא לציית לפסק דינו של הרב מרלו, הועבר הדיון (בחורף תשנ"ח) לבית משפט, שם נמשך המשפט במשך שנים. באחת ההזדמנוית (בתשנ"ט) הופיע הרב מרלו בעצמו בבית משפט בכדי להעיד (ולתמוך) בצידו של הרב שפריצער.

בשנת תשס"ג העביר בית המשפט את שטח הקעמפ לבעלותו של הרשקופ, והחל מאותה שנה לא נפתח הקעמפ, ושטח הקעמפ נותר מיותם ומוזנח. במשך כמה שנים השכיר הרשקופ את שטח הקעמפ לחסידי באבוב. בשנת תשס"ז עקב בעיות כספיות הכריז ועד "מחנה מנחם" על פשיטת רגל, ושטח הקעמפ הועמד למכירה בבית משפט.

בית המשפט מכר את שטח הקעמפ לרב שפריצער, ובקיץ תשס"ז נפתח הקעמפ מחדש תחת שמו החדש "חיילי המלך". וכיום הוא גודל משנה לשנה בכמות ובאיכות.

חיילי המלך

הקעמפ מצטיין במערך לימודי ייחודי. מלבד הפעילויות והטיולים, מושם דגש מיוחד על התוכן החינוכי שמועבר לחיילים, באמצעות חומר לימודים מיוחד שבתוכו משולבים תכנים חסידיים בעניינים של: רבי, התקשרות, ימות המשיח, הנהגות חסידיות ועוד. שיטה זו הוכיחה את עצמה במשך השנים כשיטה מצליחה מעל ומעבר. בנוסף לכך, מקפידים בקעמפ על ניצול מקסימלי של הזמן כדי להחדיר כמה שיותר תכנים חסידיים ל'חיילים': בזמני הנסיעות באוטובוסים משננים החיילים משניות ותניא בעל-פה וכן גם בזמני הארוחות.

פעולות הקעמפ במשך השנה

הקעמפ שומר על קשר עם החיילים גם במשך ימות השנה. צוות הקעמפ פועלים ועומדים בקשר עם החניכים מספר פעמים בשנה, בהם מארגנים התוועדויות וטיולים עם ההחניכים והמדרכים. בימי הולדת של החניכים הוא מקבל שי מיוחד שנשלחים על ידי צוות הקעמפ. מבצעי הכנה לקראת יומי דפגרא. כמו כן יוצא מידי חודש עלון חודשי מהודר בשם "חיילי המלך ניוזלעטער".

ישיבת קיץ

בנוסף, מתקיימת בקעמפ גם 'ישיבת קיץ'. מסגרת לתמימים הלומדים בישיבות קטנות בכלל, ובישיבת תומכי תמימים סינסינטי בפרט. ה'ישיבת קיץ' הינה תחת הנהלתו של ראש ישיבת תומכי תמימים סינסינטי הרב גרשון אבצן.

ה'ישיבת קיץ' הוקמה לראשונה בקיץ תשס"ז, ומאז משנה לשנה היא הולכת ומתרחבת, בכמות ובאיכות. הן בפן הגשמי והן בפן הרוחני.

במשך שעות הבוקר התמימים משתתפים ולומדים בסדרי הלימוד הרגילים. ולאחר מכן יוצאים לשחק במשחקי ספורט, ולהנות מפעילויות שטח. לעת ערב חוזרים התמימים ללימוד בסדר חסידות. כמו"כ מפעם לפעם יוצאים התלמידים לטיולים ואטרקציות בפארקים ובאתרי תירות.

שירי הקעמפ

בשנת תשנ"ח הפיק הקעמפ קלטת עם שירי הקעמפ. שמה של הקלטת "Sitting on a wooden Bench" (יושב על ספסל עץ). בשנת תשע"א הפיק הקעמפ דיסק ובו תשעה משיר הקעמפ מהשנים האחרונות. שמו של הדיסק "holding hands united" (מחזיקים ידיים מאוחדים).

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים