ספירות – הבדלי גרסאות

סומכוס (שיחה | תרומות)
באמצע עריכה
סומכוס (שיחה | תרומות)
שורה 3: שורה 3:
==השיטות במנינם==
==השיטות במנינם==
{{ערך מורחב|ערך=מנין הספירות}}
{{ערך מורחב|ערך=מנין הספירות}}
ישנם שני שיטות במנין של עשר הספירות:
ישנם שני שיטות במנין של עשר הספירות: השיטה הראשונה מונה את ה[[כתר]] במנין עשרת הספירות. לפי שיטה זו, עשרת הספירות הם: [[כתר]], [[חכמה]], [[בינה]], [[חסד]], [[גבורה]], [[תפארת]], [[נצח]], [[הוד]], [[יסוד]], [[מלכות]] ([[כח"ב]] [[חג"ת]] [[נהי"ם]]). לפי השיטה השניה, [[ספירת הכתר]] אינה נמנית, ובמקומה מונים את [[ספירת הדעת]]. לפי שיטה זו, עשרת הספירות הם: [[חכמה]], [[בינה]], [[דעת]], [[חסד]], [[גבורה]], [[תפארת]], [[נצח]], [[הוד]], [[יסוד]], [[מלכות]] ([[חב"ד]] [[חג"ת]] [[נהי"ם]]).
השיטה הראשונה, בה אחזו רוב המקובלים מונה את ה[[כתר]] במנין עשרת הספירות. לפי שיטה זו, עשרת הספירות הם: [[כתר]], [[חכמה]], [[בינה]], [[חסד]], [[גבורה]], [[תפארת]], [[נצח]], [[הוד]], [[יסוד]], [[מלכות]]. לפי שיטת חב"ד, ספירת הכתר אינה נמנית, ובמקומה מונים את ספירת הדעת. לפי שיטה זו, עשרת הספירות הם: [[חכמה]], [[בינה]], [[דעת]], [[חסד]], [[גבורה]], [[תפארת]], [[נצח]], [[הוד]], [[יסוד]], [[מלכות]].
 
בחסידות מבואר כי לשני השיטות יש מקום, והשיטה הראשונה
החילוק בין שני השיטות מבואר, שכאשר מונים את [[חיצוניות]] העשר ספירות גם הכתר נמנה במנין הספירות, כי חיצוניות הכתר, שהוא ה[[רצון]], נמנה בכלל עשר ספירות. אבל כאשר מונים את עשר הספירות מבחינת [[פנימיות]] אין הכתר נמנה. כי פנימיות הכתר הוא בחינת [[אור אין סוף]] ממש ואינו בכלל עשר ספירות אלא שהוא מקור להם, ואז ה[[חכמה]] היא הראשונה שבספירות.


==עניינם==
==עניינם==