ניגון ע' (תקעו בחודש): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:


לרוב, מושר ניגון זה בפי ה[[חסידים]] עם המילים "תקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל".
לרוב, מושר ניגון זה בפי ה[[חסידים]] עם המילים "תקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל".
ההסבר לכך הוא, כאשר חזרו החסידים משהותם אצל הרבי בחודש החגים - חודש [[תשרי]], ביקשו מהם שיחזרו משהו אותו שמעו מהרבי. החסידים הפשוטים לא ידעו לחזור את כל [[מאמר|המאמרים]] אבל את ה[[דיבור המתחיל]] של מאמרי [[ראש השנה]] ו[[שבת תשובה]] הם חזרו עם הניגון הזה.
ההסבר לכך הוא, כאשר חזר א החסידים משהותו אצל הרבי הרש"ב בחודש החגים - חודש [[תשרי]], ביקשו ממנו שיחזור משהו אותו שמע מהרבי. החסיד הפשוט לא ידע לחזור את כל [[מאמר|המאמרים]] אבל את ה[[דיבור המתחיל]] של מאמרי [[ראש השנה]] ו[[שבת תשובה]] הוא חזר עם הניגון הזה.


ניגון זה הוא ניגון ע' ב[[ספר הניגונים]].
ניגון זה הוא ניגון ע' ב[[ספר הניגונים]].

גרסה מ־16:00, 5 באוגוסט 2018

ישנם ריבוי ניגונים לראש השנה המלאים רגש וספוגים מהתבוננות המוח והתפעלות הלב, המושרים בפי חסידי חב"ד מידי שבת בשבתו.

כידוע, לא הכניס אדמו"ר הזקן בסידורו פיוטים רבים לזמירות שבת בהיות שהחסידים מנצלים את סעודות השבת להתוועדות רעים ונגינת ניגוני חב"ד בצוותא. אמנם, לא נודע בבירור שורש ומקור כל ניגונים אלו אך יש בידינו את הניגונים עצמם.

לרוב, מושר ניגון זה בפי החסידים עם המילים "תקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל". ההסבר לכך הוא, כאשר חזר א החסידים משהותו אצל הרבי הרש"ב בחודש החגים - חודש תשרי, ביקשו ממנו שיחזור משהו אותו שמע מהרבי. החסיד הפשוט לא ידע לחזור את כל המאמרים אבל את הדיבור המתחיל של מאמרי ראש השנה ושבת תשובה הוא חזר עם הניגון הזה.

ניגון זה הוא ניגון ע' בספר הניגונים.

קישורים חיצונים