לדלג לתוכן

חיים הלל אזימוב – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
להתראות (שיחה | תרומות)
הוספת ערך
 
להתראות (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
הרב '''חיים הלל אזימוב''' ([[תרע"ג]]-[[[[כ"ט אייר]] [[תשמ"א]]) היה חסיד חב"ד שפעל בשליחות הרבי ב[[פריז]] שב[[צרפת]], וניהל במשך שלושים שנה את [[תלמוד תורה]] חב"ד המקומי.
[[קובץ:חיים הלל אזימוב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב אזימוב קורא בתורה לצד בנו הרב [[שמואל (מולע) אזימוב]]]]
הרב '''חיים הלל אזימוב''' ([[תרע"ג]]-[[כ"ט אייר]] [[תשמ"א]]) היה חסיד חב"ד שפעל בשליחות הרבי ב[[פריז]] שב[[צרפת]], וניהל במשך שלושים שנה את [[תלמוד תורה]] חב"ד המקומי.


==תולדות חייו==
==תולדות חייו==

גרסה מ־06:12, 27 במאי 2014

הרב אזימוב קורא בתורה לצד בנו הרב שמואל (מולע) אזימוב

הרב חיים הלל אזימוב (תרע"ג-כ"ט אייר תשמ"א) היה חסיד חב"ד שפעל בשליחות הרבי בפריז שבצרפת, וניהל במשך שלושים שנה את תלמוד תורה חב"ד המקומי.

תולדות חייו

נולד בשנת תרע"ג בעיריה ראקשיק להוריו מרת האדא רייזל והרב צבי הריש אזימוב שהיה מהעובדים המפורסמים בין חסידי חב"ד ברוסיה, ובוגר ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש.

בשנת תרפ"ה החל לנדוד בין הסניפים השונים של ישיבות תומכי תמימים בנעוועל, פולוצק, קרמנצ'וג, חרקוב, ויטבסק, לנינגרד וראמען.

את מסלול לימודיו בישיבות סיים בשנת תרצ"א ולאחר מכן נישא לרעייתו רישא[1].

בשנת תש"ז הצליח להבריח את גבולות רוסיה במסגרת 'יציאת רוסיה תש"ו', ובשנת תש"ח הגיע בהוראת אדמו"ר הריי"צ לפריז שם החל לעסוק בהקמת מוסדות חינוך על טהרת הקודש.

במשך שלושים שנה ניהל את תלמוד תורה 'חדר ליובאוויטש' בעיר, והיה מנכבדי קהילת חב"ד המקומית.

היה בעל קורא דייקן בעל נעימה עריבה, והיה קורא בקביעות בבית הכנסת של אנ"ש.

נפטר בכ"ט אייר תשמ"א ונטמן בהר הזיתים שבירושלים.

משפחתו=

  • נכדו, הרב חיים הלל אזימוב, שליח הרבי בצפון קפריסין
  1. ^ נפטרה בא' סיון תשס"ה.