הבדלים בין גרסאות בדף "שיחה:משמש בקודש"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(עזרא ערד?)
 
שורה 4: שורה 4:
  
 
אשמח לדעת אם למישהו יש מידע נוסף או עכ"פ מאושש ומוסמך יותר. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 20:24, 2 ביולי 2012 (IDT)
 
אשמח לדעת אם למישהו יש מידע נוסף או עכ"פ מאושש ומוסמך יותר. [[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|שיחה]] 20:24, 2 ביולי 2012 (IDT)
 +
 +
==מי לא יכול להיות חסיד?==
 +
בערך נכתב כך: "אצל חסידים רווח פתגם, שמשב"ק הוא אחד מהשלושה שאינם יכולים להיות חסידים המסורים לחלוטין לרבי". עד כמה שידוע לי הפתגם מדבר על: '''מזכיר''', קרוב משפחה וירושלמי. השאלה היא האם יש הבדל בעניין זה בין מזכיר למשב"ק? --בברכה, '''[[משתמש:יצחק ב|יצחק]] - [[שיחת משתמש:יצחק ב|שיחת הגאולה]]''' 18:37, 26 בינואר 2014 (UTC)

גרסה מ־21:37, 26 בינואר 2014

למיטב ידיעתי גם הרב עזרא ערד ממגדל העמק שימש בקודש אצל הרבי. כפי שסיפרו לי בהיותי ילד, לפני שהוא נכנס לעבודה הוא ביקש מהרבי ברכה והבטחה שהוא לא ידבר על מה שהוא רואה ולא יוציא שום דבר 'החוצה', ואכן גם בהתוועדויות כשהוא יוצא מהגבלות לגמרי, כשמגיעים לנושא הזה הוא ממלא את פיו מים.

אינני משנה בגוף הערך, מכיון שאני לא בטוח במידע שבידי ואולי הבנתי את הדברים לא נכון בקטנותי, ואינם יכולים להועיל אלא לכתובת אשה...

אשמח לדעת אם למישהו יש מידע נוסף או עכ"פ מאושש ומוסמך יותר. זוננשיין - שיחה 20:24, 2 ביולי 2012 (IDT)

מי לא יכול להיות חסיד?

בערך נכתב כך: "אצל חסידים רווח פתגם, שמשב"ק הוא אחד מהשלושה שאינם יכולים להיות חסידים המסורים לחלוטין לרבי". עד כמה שידוע לי הפתגם מדבר על: מזכיר, קרוב משפחה וירושלמי. השאלה היא האם יש הבדל בעניין זה בין מזכיר למשב"ק? --בברכה, יצחק - שיחת הגאולה 18:37, 26 בינואר 2014 (UTC)