יהודה הבר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
(התחלת עבודה !!!)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ר' יהודה הבר.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ר' יהודה הבר]]הרב '''יהודה הבר (עבער)''' בן ר' אברהם יעקב. נולד ב[[איסרו חג]] ה[[פסח]] [[תרס"א]] בעיירה קרוסנילוקי. למד בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], נשא את ביתו של ר' מנחם מנדל שניאורסאהן, נכדו של רבי ברוך שלום בנו בכורו של הצמח צדק. שימש כראש ישיבת [[תומכי תמימים נעוול]], ולאחר מכן בישיבת [[תומכי תמימים וורשא]] וב[[תומכי תמימים אטווצק]].
{{בעבודה}}
[[קובץ:ר' יהודה הבר.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ר' יהודה הבר]]
הרב '''יהודה הבר (עבער)''' ([[איסרו חג]] ה[[פסח]] [[תרס"א]] - [[ב' כסלו]] [[תש"ב]]) היה ראש ישיבת [[תומכי תמימים נעוול]], ולאחר מכן היה מנהל וראש ישיבת [[תומכי תמימים וורשא]] וב[[תומכי תמימים אטווצק]].
==ביוגרפיה==
נולד באיסרו חג הפסח תרס"א לאביו ר' אברהם יעקב המלמד בעיירה קרוסנילוקי.
 
בגיל עשר התקבל לחדר בליובאוויטש, לאחר מכן התקבל לאולם הגדול. ב[[תרע"ח]] עברה הישיבה יחד עם [[הרבי הרש"ב]] ל[[רוסטוב]], לאחר סגירת הישיבה על ידי השלטון הקומוניסטי ב[[תרפ"א]] שימש כראש ישיבה בישיבות פולטבה, רוסטוב, נעוול וויטבסק.
 
בכסלו [[תרפ"ו]] נישא לפריידא בתו של הרב מנחם מענדל שניאורסון{{הערה|נכדו של רבי ברוך שלום בנו בכורו של הצמח צדק.}} רב העיר ראפקה, ואחותו של הרב שניאור זלמן שניאורסון, שהיה רב בפריז.


הרב הבר היה גם תקופה המנהל הגשמי של ישיבת תות"ל בוורשא.
הרב הבר היה גם תקופה המנהל הגשמי של ישיבת תות"ל בוורשא.

גרסה מ־19:18, 18 ביולי 2013

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.
ר' יהודה הבר

הרב יהודה הבר (עבער) (איסרו חג הפסח תרס"א - ב' כסלו תש"ב) היה ראש ישיבת תומכי תמימים נעוול, ולאחר מכן היה מנהל וראש ישיבת תומכי תמימים וורשא ובתומכי תמימים אטווצק.

ביוגרפיה

נולד באיסרו חג הפסח תרס"א לאביו ר' אברהם יעקב המלמד בעיירה קרוסנילוקי.

בגיל עשר התקבל לחדר בליובאוויטש, לאחר מכן התקבל לאולם הגדול. בתרע"ח עברה הישיבה יחד עם הרבי הרש"ב לרוסטוב, לאחר סגירת הישיבה על ידי השלטון הקומוניסטי בתרפ"א שימש כראש ישיבה בישיבות פולטבה, רוסטוב, נעוול וויטבסק.

בכסלו תרפ"ו נישא לפריידא בתו של הרב מנחם מענדל שניאורסון[1] רב העיר ראפקה, ואחותו של הרב שניאור זלמן שניאורסון, שהיה רב בפריז.

הרב הבר היה גם תקופה המנהל הגשמי של ישיבת תות"ל בוורשא.

שיעוריו של הרב הבר נודעו בעמקותם הגדולה. הוא היה רגיל ללמוד פשט ברש"י, כך שכל שאלות התוספות תורצו. בתחילת השנה היה אומר שיעור בו הניח יסוד, שעל פיו ביאר במהלך השנה כמה וכמה סוגיות. יחד עם זה, השתדל בדרך כלל למוד פשט בסוגייא בסברות "מקומיות", בלא ראיות ממקומות אחרים [2].

הרב הבר ערך את שבועון התמים וכתב את הספר "שערי יהודה".

בימי השואה הגיע לריגא במטרה לברוח לארצות הברית, אולם שם נספה בחודש כסלו תש"ב.

שערי יהודה

שער הספר

הספר שערי יהודה כולל את שיעוריו של הרב יהודה הבר הי"ד, ר"מ בישיבת תומכי תמימים אטווצק, על מסכתות כתובות, גיטין וקידושין.

נערך על ידי צוות קה"ת, ויצא לאור בשנת תשי"ט בהוראת כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח על ידי הועד להוצאת שערי יהודה בשנת תשי"ט.

קישורים חיצונים

הערות שוליים

  1. נכדו של רבי ברוך שלום בנו בכורו של הצמח צדק.
  2. ראה בהקדמת הספר "שערי יהודה".