ראובן דונין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 5: שורה 5:
===ההתקרבות לחב"ד===
===ההתקרבות לחב"ד===
[[תמונה:108885.jpg |left|thumb||הרב ראובן דונין בצעירותו (שנת [[תשכ"ו]])]]
[[תמונה:108885.jpg |left|thumb||הרב ראובן דונין בצעירותו (שנת [[תשכ"ו]])]]
הרב דונין נולד ב[[חיפה]] לרב תנחום דונין, שהיה דור שישי בחב"ד וחתנו של הרב אריה לוין. בעקבות מחלת האסטמה איתה נולד ראובן, נשלח בגיל צעיר ללמוד בפנימיה בהרי [[ירושלים]]. בבחרותו הלך לקיבוץ הדתי "לביא". כשבגר הושפע מהאוירה הסוציאליסטית ששררה בעיר באותם ימים, חדל מלשמור מצוות והתמסר לעבודתו כטרקטוריסט.  
הרב דונין נולד ב[[חיפה]] לרב תנחום דונין, שהיה דור שישי בחב"ד וחתנו של הרב אריה לוין. בעקבות מחלת האסטמה איתה נולד ראובן, נשלח בגיל צעיר ללמוד בפנימיה בהרי [[ירושלים]]. בבחרותו הלך לקיבוץ הדתי "לביא". כשבגר הושפע מהאוירה הסוציאליסטית ששררה באותה תקופה וחדל מלשמור מצוות והחל לעבוד כטרקטוריסט.


בשלב מסוים עבר אחיו הצעיר, הרב [[אברהם דונין]] יבדלחט”א, ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]]. באחת מפגישותיהם ביקש האח הצעיר מראובן שיסתכל בדף כלשהו שהביא. ראובן סירב, אולם לאחר תחנונים ניאות. כבר בהתחלה המילים תפסו את לבו “[[אור אין סוף]]” “[[יש מאין]]”, אלו היו המושגים שראה לראשונה והוא התחבר אליהם מהרגע הראשון.
כשאחריו הצעיר, הרב אברהם דונין, עבר ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] ביקש באחת מפגישותיהם מאחיו ראובן הצעיר שיקרא קצת מ[[תורת חסידות חב"ד]] שהביא איתו. תחילה סירב ראובן אך לאחר בקשות חוזרות החל לקרוא ולהתעניין והדברים מצאו חן בעיניו. ראובן, שכבר שהיה בתקופת חיפוש משמעות לחייו, העמיק את התעניינותו ביהדות ואף נסע ללמוד לתקופות קצרות בישיבות שונות. ראובן לא מצא בישיבות את המשמעות אותה חיפש והוא חזר לעבודתו כטרקטוריסט במחצבה. באחד הימים הודיע לו אביו בצורה חד משמעית שעליו להתלוות לישיבה בלוד, בה לומד אחיו, אברהם.


כשהגיעו השניים בישיבה, סירב ה[[משפיע]], הרב [[שלמה חיים קסלמן]], לקבל את ראובן לישיבה. אביו, הרב תנחום דונין, התחנן לרב קסלמן שיקבל את ראובן והלא לא השיב אלא הביט בראובן. ראובן חש כי זה רגע המבחן שלו והוא הבטיח כי יעשה '''כל''' מה שיאמרו לו. לבסוף קיבלו הרב קסלמן והצמיד לו כ'חברותא' את הרב [[משה נפרסטק]] שישמש לו כמעין חונך.


המילים הללו הגיעו בזמן הנכון אל חייו, שכן אז החל להרגיש רוויה מעבודתו, מחלוציותו ומבילוייו. הוא הרגיש שהגיע הזמן לנסות אורח חיים שונה. בתחילה ביקר בישיבות שונות, בהן שהה תקופות קצרות, אך לא מצא בהן מרגוע לנפשו והוא חזר אל הטרקטורים והשופלים במחצבות בהן עבד. הכמיהה למשהו אחר, פנימי יותר, הלכה והעצימה, ובאחד הימים כשאביו הודיע לו שקצה נפשו בהתנהגותו ואם לא יבוא איתו לישיבה שבה לומד אחיו (אברהם) אז הסכים ראובן מצד כיבוד אב להתלוות אליו לישיבה.
ראובן הרגיש שהגיע למקום הנכון, בו מצא את אשר חיפש. הוא החל ללמוד בשקידה והתמדה [[נגלה]] ו[[חסידות]] והתמדתו הייתה לשם דבר עד שבאחת ה[[התוועדות|התוועדויות]] העיר לו הרב קסלמן שלא יקבל [[גאווה]] מהשגיו כיון שאין זה אלא ב"[[אתערותא דלעילא]]".
 
לבסוף נסעו השניים לישיבת [[תומכי תמימים לוד]]. המשפיע הרב [[שלמה חיים קסלמן]] סירב לקבלו, ר' תנחום (אביו של ראובן) בכה והפציר, ור' שלמה חיים לא השיב, רק התבונן בראובן. ראובן חש כי זה רגע המבחן שלו,  ולבסוף הבטיח כי יעשה '''כל''' מה שיאמרו לו. הוא התקבל, כשר' [[שלמה חיים קסלמן]] מחבר אותו עם התמים(אז) כיום המשפיע ר' [[משה נפרסטק]] שישמש לו כמעין חונך.
 
כמו זרם מים שוטף שפרץ סכר, כך הרגיש ראובן באותם ימים. הוא ישב ושקד בהתמדה בלימוד נגלה וחסידות, והתמדתו היתה לשם דבר עד שהמשפיע העיר לו באחת ה[[התוועדות|התוועדויות]] שלא יקבל גאווה מהשגיו כיון שאין זה אלא ב”[[אתערותא דלעילא]].


===הפגישה הראשונה עם הרבי===
===הפגישה הראשונה עם הרבי===