לדלג לתוכן

מרדכי לוין (נורמדי) – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בסרסל שבצרפת לרב [[יוסף יצחק לוין]] ולברכה, המכהנים כשלוחי הרבי בעיר. אבי אביו היה הרב חנן לוין שהיה שד"ר של ישיבת תומכי תמימים ברינואה, ואבי אמו היה איש החינוך החב"די הרב חיים מנחם טייכטל.
נולד בסרסל שבצרפת לרב [[יוסף יצחק לוין (סרסל)|יוסף יצחק לוין]] ולברכה, המכהנים כשלוחי הרבי בעיר. אבי אביו היה הרב חנן לוין שהיה שד"ר של ישיבת תומכי תמימים ברינואה, ואבי אמו היה איש החינוך החב"די הרב חיים מנחם טייכטל.


לאחר החתונה עם רעייתו מרת זלטה בת הרב [[אליעזר ניסלביץ']], הצטרף לסייע לאחיו הרב [[שמואל לוין (נורמדי)|שמואל לוין]] שליח הרבי בעיר הנופש גוביל שבנורמדי.
לאחר החתונה עם רעייתו מרת זלטה בת הרב [[אליעזר ניסלביץ']], הצטרף לסייע לאחיו הרב [[שמואל לוין (נורמדי)|שמואל לוין]] שליח הרבי בעיר הנופש גוביל שבנורמדי.

גרסה מ־15:02, 2 במאי 2025

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרב מרדכי (מוטי) לוין הוא שליח הרבי בעיר קאן, שבאיזור חופי נורמדי בצפון צרפת.

תולדות חיים

נולד בסרסל שבצרפת לרב יוסף יצחק לוין ולברכה, המכהנים כשלוחי הרבי בעיר. אבי אביו היה הרב חנן לוין שהיה שד"ר של ישיבת תומכי תמימים ברינואה, ואבי אמו היה איש החינוך החב"די הרב חיים מנחם טייכטל.

לאחר החתונה עם רעייתו מרת זלטה בת הרב אליעזר ניסלביץ', הצטרף לסייע לאחיו הרב שמואל לוין שליח הרבי בעיר הנופש גוביל שבנורמדי.

במהלך פעילותם, קיבלו מספר הצעות שליחות, ולבסוף בחרו לצאת לשליחות בעיר קן (Caen), עיר הבירה של מחוז קלבדוס, שבעבר הייתה בירת חבל נורמנדי תחתית. העיר שוכנת 150 ק"מ מערבית לפריז בסמוך לתעלת למאנש.

בשנת תשע"ה ייסד את בית חב"ד בעיר קאן, ופועל עם כמאה המשפחות המתגוררות בעיר, לצד סניף פעיל של חב"ד בקמפוס הפועל בקרב הסטודנטים היהודיים מתוך 30,000 הסטודנטים הלומדים במוסדות האדקמאים בעיר.

בנוסף, כעיר השוקקת תיירות, מקיים פעילות עניפה בקרב האורחים המטיילים בעיר.

קישורים חיצוניים