לייב יצחק מהומיל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
מ (החלפת טקסט – "נולד לאביו " ב־"נולד ל")
 
שורה 2: שורה 2:


==אודותיו==
==אודותיו==
נולד לאביו ר' אליה שאול שהיה יהודי למדן, בקי בשני סדרים גמרא, נשים ונזיקין, עם התוספות כמעט בעל פה. הוא היה חנווני, השתמש בעוזר בחנות, והוא עצמו היה יושב בפינת החנות ולומד. נולד [[מתנגד]] ונשאר מתנגד, אך היה מאלה שנזהרו ממחלוקת עד קצה האחרון, ונמנע להצטרף לאיזה צד שהוא.
נולד לר' אליה שאול שהיה יהודי למדן, בקי בשני סדרים גמרא, נשים ונזיקין, עם התוספות כמעט בעל פה. הוא היה חנווני, השתמש בעוזר בחנות, והוא עצמו היה יושב בפינת החנות ולומד. נולד [[מתנגד]] ונשאר מתנגד, אך היה מאלה שנזהרו ממחלוקת עד קצה האחרון, ונמנע להצטרף לאיזה צד שהוא.


ר' לייב יצחק היה מחסידי [[אדמו"ר הזקן]], בר דעת חזק בנגלה ובחסידות. כל שנותיו היה בעל עסק, בהתחלה כאחד מגדולי החנוונים ב[[הומיל]], ולאחר מכן הבכיר בין אנשיו של ר' אפרים יוסף גאלאדעץ ביער [[שצעדרין]].
ר' לייב יצחק היה מחסידי [[אדמו"ר הזקן]], בר דעת חזק בנגלה ובחסידות. כל שנותיו היה בעל עסק, בהתחלה כאחד מגדולי החנוונים ב[[הומיל]], ולאחר מכן הבכיר בין אנשיו של ר' אפרים יוסף גאלאדעץ ביער [[שצעדרין]].

גרסה אחרונה מ־00:17, 30 בדצמבר 2024

החסיד ר' לייב יצחק היה בעל עסק מחסידי אדמו"ר הזקן בהומיל ובשצעדרין.

אודותיו[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד לר' אליה שאול שהיה יהודי למדן, בקי בשני סדרים גמרא, נשים ונזיקין, עם התוספות כמעט בעל פה. הוא היה חנווני, השתמש בעוזר בחנות, והוא עצמו היה יושב בפינת החנות ולומד. נולד מתנגד ונשאר מתנגד, אך היה מאלה שנזהרו ממחלוקת עד קצה האחרון, ונמנע להצטרף לאיזה צד שהוא.

ר' לייב יצחק היה מחסידי אדמו"ר הזקן, בר דעת חזק בנגלה ובחסידות. כל שנותיו היה בעל עסק, בהתחלה כאחד מגדולי החנוונים בהומיל, ולאחר מכן הבכיר בין אנשיו של ר' אפרים יוסף גאלאדעץ ביער שצעדרין.

בכל שנותיו בהומיל, היה ר' לייב יצחק מהמקבלים הגדולים אצל ר' אייזיק מהומיל. נוסף על כך שהיה השומע הראשון כשר' אייזיק היה אומר חסידות, היה מהמבקרים הקבועים אצל ר' אייזיק להתדבר בלימוד בכלל ובחסידות בפרט. ר' אייזיק היה אומר שעם ר' לייב יצחק הוא יכול להתדבר, שכן יש לו לא רק "אוזן שומעת" אלא גם "אוזן מלין תבחן".

אחיינו בן אחותו היה ר' אברהם דב ב"ר ירמיה, ששהה אצלו הרבה והיה מספר לו משנות ילדותו, מהמלמדים שלו מה ואיך למד[1].

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ספר השיחות תש"ב עמ' נו.