יוסף ראובן דובקין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:
הרב יוסף ראובן דובקין נולד ב[[תרמ"ה]] בבורזנה<ref>מרחב - ב עמוד 123.</ref>, למד בתומכי תמימים ליובאוויטש. נשא את רעייתו לבית משפחת גולשמיד.
הרב יוסף ראובן דובקין נולד ב[[תרמ"ה]] בבורזנה<ref>מרחב - ב עמוד 123.</ref>, למד בתומכי תמימים ליובאוויטש. נשא את רעייתו לבית משפחת גולשמיד.


שימש כשו"ב בעיר יקטרינוסלב, מפני היותו עדיין צעיר לימים, חלק מהחסידים לא ראו בעין יפה את עובדת היותו שו"ב, מה שגרם לניסיון להדיחו ממשרתו, רב העיר [[ר' לויק]], שעליו הייתה מוטלת ההחלטה אם לפטרו או לא, קיבל מכתב מאדמו"ר הרש"ב המתאר שר' יוסף ראובן בתומכי תמימים "היה נחשב כאחד שבטובים וכנראה לא איתרע ח"ו חזקתו" ולכן יש רק לבדוק האם הוא מתאים להיות שו"ב<ref>אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב כרך ו' איגרת א'רנח.</ref>.
שימש כשו"ב בעיר יקטרינוסלב, מפני היותו עדיין צעיר לימים, חלק מהחסידים לא ראו בעין יפה את עובדת היותו שו"ב, מה שגרם לניסיון להדיחו ממשרתו, רב העיר [[ר' לויק]], שעליו הייתה מוטלת ההחלטה אם לפטרו או לא, קיבל מכתב מאדמו"ר הרש"ב המתאר שר' יוסף ראובן בתומכי תמימים "היה נחשב כאחד שבטובים וכנראה לא איתרע ח"ו חזקתו" ולכן יש רק לבדוק האם הוא מתאים להיות שו"ב<ref>אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב כרך ו' איגרת א'רנח.</ref>. אחרי איגרת זו תמה המחלוקת.


נרצח ע"י הנאצים בתשרי [[תש"ב]].
נרצח ע"י הנאצים בתשרי [[תש"ב]].

גרסה מ־22:06, 15 באפריל 2023

הרב יוסף ראובן דובקין היה מבחירי תלמידי תומכי תמימים ליובאוויטש, שו"ב בעיר יקטרינוסלב.

תולדות חיים

הרב יוסף ראובן דובקין נולד בתרמ"ה בבורזנה[1], למד בתומכי תמימים ליובאוויטש. נשא את רעייתו לבית משפחת גולשמיד.

שימש כשו"ב בעיר יקטרינוסלב, מפני היותו עדיין צעיר לימים, חלק מהחסידים לא ראו בעין יפה את עובדת היותו שו"ב, מה שגרם לניסיון להדיחו ממשרתו, רב העיר ר' לויק, שעליו הייתה מוטלת ההחלטה אם לפטרו או לא, קיבל מכתב מאדמו"ר הרש"ב המתאר שר' יוסף ראובן בתומכי תמימים "היה נחשב כאחד שבטובים וכנראה לא איתרע ח"ו חזקתו" ולכן יש רק לבדוק האם הוא מתאים להיות שו"ב[2]. אחרי איגרת זו תמה המחלוקת.

נרצח ע"י הנאצים בתשרי תש"ב.

משפחתו

הערות שוליים

  1. מרחב - ב עמוד 123.
  2. אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב כרך ו' איגרת א'רנח.