בצלאל סמוטריץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 37: שורה 37:
[[קטגוריה:חברי כנסת]]
[[קטגוריה:חברי כנסת]]
[[קטגוריה:עורכי דין]]
[[קטגוריה:עורכי דין]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ז]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"מ]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת כפר הרא"ה]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת מרכז הרב]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת מרכז הרב]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]

גרסה מ־16:56, 16 בינואר 2022

בצלאל סמוטריץ' בביקור בישיבת חב"ד בפתח תקווה

בצלאל יואל סמוטריץ' (יליד שנת תש"מ) הוא שר התחבורה לשעבר וחבר כנסת משנת תשע"ה, יו"ר מפלגת הציונות הדתית[1] ועורך דין בהכשרתו.

תולדות חיים

בצלאל יואל סמוטריץ' נולד בי' אדר תש"מ לרב חיים ירוחם ולאמו מלכה סמוטריץ' בחיספין שברמת הגולן וגדל בבית אל.

למד בישיבת ירושלים לצעירים, בישיבת מרכז הרב. ובמקביל למד עריכת דין.

סמוטריץ' נשוי לרויטל ולהם שבעה ילדים. הם מתגוררים בשכונת גבעת רש"י שבהתנחלות "קדומים".

פעולות ציבוריות

בזמן גירוש גוש קטיף פעל רבות כדי למנוע את הפינוי והיה ראש מטה השטח של ארגון "העם עם גוש קטיף" ודובר מועצת יש"ע והוא חיזק את ישיבות גוש קטיף בניהם גם את תומכי תמימים גוש קטיף. בהמשך

בנוסף, ארגן עשרות הפגנות נגד הגירוש ואף עקב פעולות אלו נשלח לכלא למשך חודש ושוחרר באזהרה. ייסד תנועות וארגונים נוספים שעסקו בהתיישבות ובשמירה על התא המשפחתי.

בזמן המהומות בלוד במבצע "שומר החומות" עזר לתושבים ואף הגיע כמה פעמים לתמוך ולסייע לנפגעים מפעולות של תקיפת ערבים נגד יהודים[2].

סמוטריץ' התנגד בכל תוקף לתוכנית המאה ואמר כי היא מסוכנת ביותר ותגרום לאבידות קשות לעם ישראל[3]

כחבר כנסת

בבחירות לכנסת בתשע"ה, שובץ במקום השמיני במפלגת הבית היהודי בראשות נפתלי בנט[4] ונכנס לכנסת העשרים, היה בראש שדולת "שמירה על היהדות במדינת ישראל" ויזם חוקים רבים בעיקר בנושאי שלימות הארץ ושלימות המשפחה.

לקראת הבחירות הראשונות בתשע"ט מונה לכהן כראש מפלגת האיחוד הלאומי[5] והוא הוביל לריצה משותפת בבחירות של האיחוד הלאומי בראשותו, הבית היהודי בראשות רפי פרץ ועוצמה יהודית בראשות מיכאל בן ארי ואיתמר בן גביר, בזמן בחירות אלו הייתה סערה ציבורית גדולה מכיוון שבג"צ פסל את מיכאל בן ארי שהתמודד במקום החמישי במפלגה וסמוטריץ' יצא נגד בית המשפט בעקבות החלטה זו.

המפלגה קיבלה 5 מושבים בכנסת וסמוטריץ' מונה לתפקיד שר התחבורה, במסגרת תפקיד זה אישר בנייה של כבישים רבים להתנחלויות ביהודה ושומרון, בנוסף, ביטל תוכניות רבות של בניית כבישים ומסילות רכבת שתוכננו בשבת, יזם את הגעת הרכבת עד לכותל המערבי ואף פרסם את מספר הטלפון האישי שלו כדי שאזרחים יוכלו להתקשר אליו על בעיות במערך תחבורה ציבורית.

לקראת הבחירות בשנת תשפ"א שינה את שם המפלגה מ"האיחוד הלאומי-תקומה" ל"הציונות הדתית". וחתם ברגע האחרון על ריצה משותפת בבחירות ביחד עם רשימת עוצמה יהודית של איתמר בן גביר ומפלגת נועם[6].[7] ושובץ בראשות המפלגה, רבני חב"ד הורו להצביע לרשימה[8]. המפלגה קיבלה 6 מנדטים באופן מפתיע, וסמוטריץ' וחברי מפלגתו פועלים רבות במסדרונות השלטון לקידום האינטרסים החב"דים[9], בנוסף, מביא את דעתו של הרבי בנושא שלימות הארץ על גבי בימת הכנסת, בנוסף, יזם ותמך בחוקים רבים שהביאו את דעתו של הרבי[10], והוא מבין חברי שדולת ארץ ישראל השלימה בכנסת.

קשריו עם חב"ד

סמוטריץ' פועל רבות למען חב"ד והצהיר כי בראש ובראשונה פועל לביצוע שלושת השלמויות אותם קבע הרבי[11][12], סמוטריץ' הוא חבר קרוב של הרב דוד נחשון[13] ונוהג להתייעץ איתו לקראת הצבעות חשובות בכנסת, בנוסף, עוזר רבות לחסידי חב"ד[14] ויוצא להגנת החסידים ומרבה לתקוף את האנשים אשר פועלים ומדברים נגד חסידות חב"ד[15][16]. הוא מוזמן לעשרות כנסים ואירועים של חב"ד[17][18] ושותף בפעילות חב"ד בשלל נושאים[19].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים