גליון יחי המלך: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הפניה לדף יחי המלך (גיליון))
 
שורה 1: שורה 1:
גליון '''יחי המלך''', הוא גליון מהודר למראה, היוצא לאור מדי שבוע על ידי תלמידי '[[הקבוצה]]' ב[[770]], במסגרת [[אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש]].
#הפניה [[יחי המלך (גיליון)]]
 
 
== תוכן הגליון ==
 
הקונטרס מכיל מספר מדורים ובראשם "דבר מלכות" - עניין שלם על פרשת השבוע בנושא גאולה ומשיח. מדורים נוספים: "זמן הגאולה", "המעשה הוא העיקר", "ניצוצות של משיח" וכן מדור מיוחד "וילחום מלחמת ה' וינצח". בסופו מופיע המדור כתב יד קודש בפרסום ראשון. מידי שבוע נחשף בגליון כתב יד קודש של [[הרבי]] בפרסום ראשון. במשך השנים נחשפו כתבים יקרי ערך שעין לא שזפתם מעולם.
 
במשך השנים הופיעו מספר רב של מדורים שנתנו גוון מיוחד לקונטרס, כמו מדור בענייני אהבת ישראל - קטעי שיחות על הצורך באהבת חינם להביא את ה[[גאולה]]. "מאמר המלך" - קטעים נפלאים ממאמרי [[הרבי]] בענייני [[גאולה]] ו[[משיח]]. "פנינים מחלוקת דולרים" - אמרות נדירות מכ"ק אד"ש בחלוקת הדולרים בענין הגאולה הקרובה. "בני אל תתייראו" - מדור שהופיע בתקופת מלחמת המפרץ ובו שיחות ומענות קודש בעניין הביטחון ב[[ארץ ישראל]]. מדור מעניין נוסף היה "בזכות נשים צדקניות" - בענין פעולתן של נשי ישראל להבאת ה[[גאולה]]. מדור "[[ויכוף כל ישראל]]" - סקירה מקיפה מתוך שיחותיו הקדושות של [[הרבי]] על פעולותיו של מלך המשיח בדורנו בהפצת היהדות והמעיינות. "אגרות קודש - פרסום ראשון" - מדור מיוחד שפרסם עשרות [[אגרות קודש]] מהרבי לראשונה ממש.
 
הוועדה הרוחנית שהיא חלק ממערכת "יחי המלך" היא הרב [[חיים שלום דובער ליפסקר]] והרב [[שמריהו מטוסוב]], שהם בעלי מומחיות רבה בעריכת השיחות, מעבודתם ב"[[וועד להפצת שיחות]]" ובוועדי ה"הנחות".
 
== מערכת הגליון והקמתו ==
 
היה זה מיד אחרי [[ג' בתמוז תשנ"ד]], בדרך הטבע נוצר בלבול גדול באנ"ש. רבים לא ידעו את הדרך שבה עליהם ללכת ולאן להמשיך הלאה.
 
במשרדי ניידות [[חב"ד]] ב[[ניו-יורק]] בניהולו של הרה"ח [[דוד נחשון]], התכנסו רבני אנ"ש ועסקניו כדי לטכס עצה מעשית איך וכיצד להביא את [[משיח]] בפועל ממש. הצעות רבות עלו וירדו מהפרק באותו דיון לילי ארוך. אחת המסקנות שעלו באותה פגישה הייתה שחלק גדול מהבלבול הוא בגלל חוסר הידע של הציבור כיצד הרבי מלך המשיח רואה את המצב.
 
במהלך אותה ישיבה החלו הרב [[שלמה מאיעסקי]] והרב [[מנחם גרליצקי]] לאסוף קטעים מתוך ספרי השיחות קודש שהיו במקום. גם הנוכחים באסיפה נדהמו לראות את אותן שיחות בהירות וברורות שמדברות על הדרך שיש ללכת בה גם במצבים הכי קשים.
 
בו במקום התקבלה החלטה להוציא קונטרס שבועי מאותן שיחות קודש. את המשימה נטל על עצמו הרב [[דוד כהנוב]] משכונת [[קראון הייטס]], בסיועו הכספי של הרב [[שמואל מנחם מנעדל בוטמן]], יו"ר [[המטה העולמי להבאת המשיח]]. בתוך זמן קצר נכנסו החבר'ה לעבודה ועבדו במהירות רבה במטרה להספיק להוציא לאור גיליון לקראת שבת קודש. במשך שעות ארוכות עמלו להזין את שיחות הקודש על המחשב. ואכן, זמן קצר לפני כניסת [[שבת]] פרשת חוקת ט' בתמוז, הופיע לראשונה הקונטרס "יחי המלך".
 
הרב [[דוד כהנוב]] לקח על עצמו את הוצאת הקונטרס ודאג לזה במשך השנה הראשונה. בסיום השנה הראשונה כאשר הרגיש כי אינו עומד בנטל בכבד של ההואה, לקחו על עצמם את הנטל תלמידי ה'קבוצה'.
 
== קישורים חיצונים ==
 
[http://www.chabadinfo.com/index.php?url=article_he&id=33171 כתבה באתר חב"ד אינפו]

גרסה אחרונה מ־19:17, 31 בינואר 2010