משתמש:ספרא/הטילדה החב"דית/א חסידשע פארבריינגען: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{קו תחתון|מאת: נאור חיים}} ב"ה, אחרי זמן ארוך, זכיתי לשוב לאתר ולהפיץ את...")
 
מ (חבר העביר את הדף חב"דפדיה:הטילדה החב"דית/א חסידשע פארבריינגען לשם משתמש:ספרא/הטילדה החב"דית/א חסידשע פארבריינגען בלי להשאיר הפניה: לא אמור להיות במרחב חב"דפדיה)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־01:56, 24 בינואר 2021

מאת: נאור חיים

ב"ה, אחרי זמן ארוך, זכיתי לשוב לאתר ולהפיץ את המעיינות. עם סיום חודש חשוון ובהקשר לעבודתנו החשובה באתר, הנני מביא את הדברים הבאים: כידוע בהזדמנויות רבות התייחס כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א לעזיבת בית חיינו עם סיום חודש החגים , חודש תשרי, וביאר אותו באריכות רבה מנקודות מבט שונות תוך כדי שמסביר את הרגשתו של כל יהודי בסיום חודש תשרי (ראו בשיחה מדר"ח מרחשון תשמ"ט):

"כאשר מדובר אודות יהודים אשר מרצונם הטוב עזבו את מקומם ו"בחרו בחלק היפה", גלו למקום תורה ומקום תפילה, ביהכנ"ס וביהמ"ד, ד' אמות של תורה עבודה וצדקה, דנשיא דורנו כ"ק מו"ח אדמו"ר, והסתופפו יחד ("פארבראכט צוזאמען") משך חודש תמים, חודש תשרי המרובה במועדות . . הרי בודאי בימים אלו הם רחוקים מעניני החול, ומעמדם ומצבם הוא בדוגמת ה"תיבה" וא"כ, הם טוענים, למה לנו לצאת מה"תיבה", לשוב "איש תחת גפנו ותחת תאנתו" למקומות כאלו שבהם מתעסקים בעניני החול"?

בהמשך הדברים מביא כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א את המענה לזה:

"הקב"ה פונה אל כל אחד ואחת ואומר לו: "עת לכל חפץ", לכל דבר יש את הזמן שלו, יש זמנים שבהם האדם צריך להיות סגור בתיבה "בא אל התיבה", אולם כעת זה זמן של "צא מן התיבה", לעשות לו ית' דירה בתחתונים, עד לתחתון שאין תחתון למטה הימנו. . . ועד"ז בנוגע לאלו שהיו ב"ד' אמותיו של נשיא דורנו", שהשהיה היא נתינת כח שצריכה להשפיע על כל השנה כולה, שגם כאשר יחזרו לביתם ויהיו "איש תחת גפנו ותחת תאנתו", ינצלו את ההשפעה שהם קבלו ממקום זה, כדי להשפיע שם".

המסר הוא ברור, ובמיוחד למשתמשי חב"דפדיה שיחיו: יש לך זמן? יש לך מה לתרום? עשה זאת באתר חב"דפדיה. אל תשאר בתיבה שלך, הפץ זאת לאחרים, כידוע מדברי התורה הקדושה. ויה"ר, שנזכה להמשיך בעבדותנו הקדושה כאן באתר, ושעבודתנו ח"ו לא תהיה לריק ובעז"ה עוד היום יתגלה אבינו מלכינו מה"מ תיכף ומיד ממש, אמן! לחיים חסידים!