הפרדס (בטאון): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:
בעיתון הופיעו מאמרים שונים של רבנים, וכן חדשות מהארץ והעולם.
בעיתון הופיעו מאמרים שונים של רבנים, וכן חדשות מהארץ והעולם.
==ציטוטים על הרבי וחב"ד==
==ציטוטים על הרבי וחב"ד==
במשך שנים היה עיתון הפרדס מעריץ את [[הרבי]] וכותב עליו רבות, העורך הראשי של העלון [[שמחה עלברג]] היה מקורב מאוד אצל [[הרבי]].
במשך שנים היה עיתון הפרדס מעריץ את [[הרבי]] ו[[חב"ד]] ובפרט על שלוחי חב"ד וכותב עליהם רבות{{הערה| "הפרדס" חוברת ט' שנת תשל"ח.}}, העורך הראשי של העלון [[שמחה עלברג]] היה מקורב מאוד אצל [[הרבי]].


במשך שנים הרבה העיתון לכתוב על חב"ד, וכן היה מעטיר את [[הרבי]] בתוארים רבים.
העיתון שימש אף כ"שופרו של הרבי", והיה במשך השנים נאבק למען [[הרבי]], במהלך השנים נאבק העיתון למען [[מאבק הרבי באוניות הישראליות|פולמוס האוניות בשבת]], למען חוק [[מיהו יהודי]]{{הערה|גיליון 221}} ולמען המערכה ל[[שלימות הארץ]].
 
כמו כן פרסם העיתון כתבות על שלוחי חב"ד, ואת המהפך שחב"ד עשתה בעולם.{{הערה| "הפרדס" חוברת ט' שנת תשל"ח.}}
 
העיתון שימש אף כ"שופרו של הרבי", והיה במשך השנים נאבק למען [[הרבי]], במהלך השנים נאבק העיתון למען [[מאבק הרבי באוניות הישראליות|פולמוס האוניות בשבת]], למען חוק [[מיהו יהודי]]{{הערה|גיליון 221}} ולמען המערכה ל[[שלימות הארץ]]


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־12:35, 2 בנובמבר 2020

עיתון הפרדס

הפרדס הינו עלון תורני שנוסד בשנת תרע"ג בוורשה ע"י הרב שמואל פרדס מסאטשוב, בשנת תרפ"ה הוא עבר לארצות הברית ,שם שימש כבטאון לאגודת הרבנים, את העיתון ערך הרב שמחה עלברג.

בעיתון הופיעו מאמרים שונים של רבנים, וכן חדשות מהארץ והעולם.

ציטוטים על הרבי וחב"ד

במשך שנים היה עיתון הפרדס מעריץ את הרבי וחב"ד ובפרט על שלוחי חב"ד וכותב עליהם רבות[1], העורך הראשי של העלון שמחה עלברג היה מקורב מאוד אצל הרבי.

העיתון שימש אף כ"שופרו של הרבי", והיה במשך השנים נאבק למען הרבי, במהלך השנים נאבק העיתון למען פולמוס האוניות בשבת, למען חוק מיהו יהודי[2] ולמען המערכה לשלימות הארץ.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. "הפרדס" חוברת ט' שנת תשל"ח.
  2. גיליון 221