וידעו כי אתה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''וְיֵדְעוּ כִּי־אַתָּה:''' ניגון חסידי עליז ושמח. ניגון זה הוא השלישי בסדרת הניגונים שהולחנו במיוחד לרגל יום הולדתו של הרבי.
{{ניגונים שחוברו על פרקי התהילים של הרבי}}
'''וְיֵדְעוּ כִּי־אַתָּה:''' הוא ניגון חסידי עליז ושמח. ניגון זה הוא השלישי בסדרת הניגונים שהולחנו במיוחד לרגל יום הולדתו של הרבי.


הניגון הולחן לקראת יום ההולדת ה-82 של הרבי בי"א ניסן שנת תשד"מ. הפעם הולחן הניגון ע"י הרב החסיד ר' שלום הלוי ברוכשטט הידוע כבעל מנגן חסידי. כשהחלה ההתוועדות בה שרו את הניגון בפעם הראשונה עודד הרבי את השירה מיד עם תחילתה, מה שנתן את האות שהניגון התקבל. באחת ההתוועדויות בשבת אחרת החל הרבי בעצמו לנגן את הניגון, דבר שהיה נדיר לניגון שחובר על הפרקים בתהלים.
הניגון הולחן לקראת יום ההולדת ה-82 של הרבי ב[[י"א ניסן]] שנת [[תשד"מ]]. הפעם הולחן הניגון על ידי הרב [[שלום ברוכשטט]] הידוע כבעל מנגן חסידי. כשהחלה ה[[התוועדות]] בה שרו את הניגון בפעם הראשונה עודד הרבי את השירה מיד עם תחילתה, מה שנתן את האות שהניגון התקבל. באחת ההתוועדויות בשבת אחרת החל הרבי בעצמו לנגן את הניגון, דבר שהיה נדיר לניגון שחובר על הפרקים בתהלים.


'''מילות הניגון''' <small>(תהלים פג, יט)</small>: '''וְיֵדְעוּ כִּי אַתָּה שִׁמְךָ ה' לְבַדֶּךָ עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ!'''
מילות הניגון:
{{ציטוט|תוכן=וְיֵדְעוּ כִּי אַתָּה שִׁמְךָ ה' לְבַדֶּךָ עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ!|מרכאות=כן|מקור=תהלים פג, יט}}


'''משמעות תיבות הניגון:''' אסף המשורר נושא תפילה לה' כי לא יחריש ולא ישקוט לנוכח אויבי עם ישראל אלא יפרע להם כגמולם וישמידם כסיסרא <small>(ע"י דבורה הנביאה וברק בן אבינועם)</small> ומלכי מדין <small>(ע"י השופט גדעון בן יואש)</small>, עד כי אויבי ישראל יבושו יבהלו ויאבדו. או אז ידעו הכל "כי אתה לבדך שמך ה' המורה שהממשלה בידך ואין זולתך ואתה הוא העליון על כולם"! <small>(ע"פ תחילת המזמור ופירוש המצודת דוד)</small>
'''משמעות תיבות הניגון:''' אסף המשורר נושא תפילה לה' כי לא יחריש ולא ישקוט לנוכח אויבי עם ישראל אלא יפרע להם כגמולם וישמידם כסיסרא {{הערה|על ידי דבורה הנביאה וברק בן אבינועם}} ומלכי מדין{{הערה|על ידי השופט גדעון בן יואש}}, עד כי אויבי ישראל יבושו יבהלו ויאבדו. או אז ידעו הכל "כי אתה לבדך שמך ה' המורה שהממשלה בידך ואין זולתך ואתה הוא העליון על כולם"!{{הערה|ע"פ תחילת המזמור ופירוש המצודת דוד}}.
 
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־16:44, 29 במאי 2018

ניגונים שחוברו על פרק התהילים של הרבי
כי אלוקים יושיע ציון · ישישו וישמחו · בך ה' חסיתי · כמופת הייתי לרבים · אבוא בגבורות · תרננה שפתי · יפרח בימיו צדיק · ואלוקים מלכי מקדם · וכל קרני רשעים אגדע · נודע ביהודה אלוקים · אתה הא-ל עושה פלא · וינחם לבטח · ויבחר בדוד · ואנחנו עמך וצאן מרעיתך · רועה ישראל האזינה · הרנינו לאלקים עוזנו · אני אמרתי אלוקים אתם · וידעו כי אתה · ילכו מחיל אל חיל · רצית ה' · אודך ה' אלוקי · אוהב ה' שערי ציון · שיר מזמור לבני קרח · כרתי ברית · שובה ה' · אורך ימים · מזמור שיר ליום השבת · נכון כסאך · א-ל נקמות ה' · לכו נרננה · שירו לה' שיר חדש · ה' מלך תגל הארץ · זכר חסדו · יודו שמך · מזמור לתודה · לדוד מזמור (ק"א) · ואתה ה' לעולם תשב · ברכי נפשי (ק"ג) · ברכי נפשי (ק"ד) · יהי כבוד · הודו לה' קראו בשמו · הללוי-ה הודו לה' כי טוב · הודו לה' כי טוב · שיר מזמור לדוד · אודה ה' מאוד בפי · לדוד מזמור (ק"י) · הוד והדר פעלו · אשרי איש · יהי שם ה' · בצאת ישראל ממצרים · לשמך תן כבוד · אתהלך לפני ה' בארצות החיים · כוס ישועות אשא · הללו את ה' כל גויים · אודך כי עניתני · כלתה לתשועתך נפשי · שיר המעלות אל ה' · אשא עיני אל ההרים · שיר המעלות לדוד · שיר המעלות אליך

וְיֵדְעוּ כִּי־אַתָּה: הוא ניגון חסידי עליז ושמח. ניגון זה הוא השלישי בסדרת הניגונים שהולחנו במיוחד לרגל יום הולדתו של הרבי.

הניגון הולחן לקראת יום ההולדת ה-82 של הרבי בי"א ניסן שנת תשד"מ. הפעם הולחן הניגון על ידי הרב שלום ברוכשטט הידוע כבעל מנגן חסידי. כשהחלה ההתוועדות בה שרו את הניגון בפעם הראשונה עודד הרבי את השירה מיד עם תחילתה, מה שנתן את האות שהניגון התקבל. באחת ההתוועדויות בשבת אחרת החל הרבי בעצמו לנגן את הניגון, דבר שהיה נדיר לניגון שחובר על הפרקים בתהלים.

מילות הניגון:

וְיֵדְעוּ כִּי אַתָּה שִׁמְךָ ה' לְבַדֶּךָ עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ!

תהלים פג, יט

משמעות תיבות הניגון: אסף המשורר נושא תפילה לה' כי לא יחריש ולא ישקוט לנוכח אויבי עם ישראל אלא יפרע להם כגמולם וישמידם כסיסרא [1] ומלכי מדין[2], עד כי אויבי ישראל יבושו יבהלו ויאבדו. או אז ידעו הכל "כי אתה לבדך שמך ה' המורה שהממשלה בידך ואין זולתך ואתה הוא העליון על כולם"![3].

הערות שוליים

  1. על ידי דבורה הנביאה וברק בן אבינועם
  2. על ידי השופט גדעון בן יואש
  3. ע"פ תחילת המזמור ופירוש המצודת דוד