נתן נטע נוטקין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "צדקה" ב־"צדקה")
מ (שוחזר מעריכות של שלום (שיחה) לעריכה האחרונה של שלום בוט2)
שורה 7: שורה 7:
נטע היה סוחר גדול, ושתדלן למען הקהילה היהודית ב[[רוסיה]]. נתן יליד [[שקלוב]], עבר ל[[פטרבורג]], וכשעסקיו פשטו רגל חזר לשקלוב.
נטע היה סוחר גדול, ושתדלן למען הקהילה היהודית ב[[רוסיה]]. נתן יליד [[שקלוב]], עבר ל[[פטרבורג]], וכשעסקיו פשטו רגל חזר לשקלוב.


נתן נטע היה יהודי [[עשירות|עשיר]] ובעל צדקה, אך לא ל[[חסידים]].
נתן נטע היה יהודי [[עשירות|עשיר]] ובעל [[צדקה]], אך לא ל[[חסידים]].


== ביקור [[אדמו"ר הזקן]] בביתו ==
== ביקור [[אדמו"ר הזקן]] בביתו ==

גרסה מ־09:09, 30 באוקטובר 2016

נתן נטע נוטקין, מתנגד עשיר, מיוצרי העלילה נגד אדמו"ר הזקן, עלילה שהביאה למאסרו בחול המועד סוכות תקנ"ט.

כשהשתחרר אדמו"ר הזקן מהמאסר נלקח בטעות לביתו, במקום לביתו של ר' מרדכי מליעפלי שגר מעל.


תולדות חיים

נטע היה סוחר גדול, ושתדלן למען הקהילה היהודית ברוסיה. נתן יליד שקלוב, עבר לפטרבורג, וכשעסקיו פשטו רגל חזר לשקלוב.

נתן נטע היה יהודי עשיר ובעל צדקה, אך לא לחסידים.

ביקור אדמו"ר הזקן בביתו

כשיצא אדמו"ר הזקן מהמאסר הראשון, ביקש שיקחוהו לבית החסיד ר' מרדכי מליעפלי. בטעות לקחו אותו החסידים לביתו של נתן נטע שהתגורר תחת ביתו של ר' מרדכי.

כשראה נתן את אדמו"ר הזקן בביתו משוחרר, נבהל מאוד, אך עם כל זה ביקשו לשבת והגיש לפניו כוס תה. בתוך כך נכנס בדברים עם אדמו"ר הזקן תוך שהוא מחרף ומגדף את תנועת החסידות והעומד בראשה. כשראו החסידים שאדמו"ר הזקן בושש מלהגיע לביתו של ר' נפתלי יצאו לחפשו, ושמעו את הצעקות מביתו של המתנגד. החסידים פרצו את הדלת ור' נפתלי רצה להתנפל על נתן נטע, אך אדמו"ר הזקן סימן לו שלא יגע בו. אך יהודי אחר שהיה שם, שלא נמנה על עדת החסידים, אמר שהיות והוא אינו חסיד של אדמו"ר הזקן הוא לא מחוייב לשמוע לו, ונתן סטירה מצלצלת לנתן נטע.

אדמו"ר הזקן שתה את כוס התה, בהסבירו שזה "מפני כבוד אכסניא". כשנכנסו לביתו של ר' מרדכי אמר לו אדמו"ר הזקן "החייתני ממש, והאמן לי שכל ימי שבתי במאסר לא היה קשה לי כמו אותן שלוש השעות ששהיתי בביתו של המתנגד".

נבואת אדמו"ר הזקן

לאחר שיצא אדמו"ר הזקן התבונן נתן נטע בדמותו האצילית, ושינה את יחסו, עד כדי שבעזרת קשריו עם צמרת השלטון סייע רבות לשחרורו של אדמו"ר הזקן ממאסרו השני. את מאמציו לשחרור התנה בתנאי שאדמו"ר הזקן יבקר בביתם של שלושה מגדולי המתנגדים. אחד מהם היה ידידו, יהושע צייטלין משקלוב.

בביקור אצל ר' יהושע ניבא אדמו"ר הזקן את התנצרות חתנו, אברהם פרץ, כשנתן נטע משמש כ"שליח" לכך, כשהזמין את אברהם פרץ לשלוח יד בעסקים בפטרבורג.