מרדכי אהרן פרידמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (קטגוריה)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{עריכה}}
[[קובץ:Friedman, Mordechai Aharon.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב מרדכי אהרן פרידמן]]
[[קובץ:Friedman, Mordechai Aharon.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב מרדכי אהרן פרידמן]]
הרב '''מרדכי אהרן פרידמן''' למד בצעירותו בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] והיה נחשב שם מ'בעלי הנגלה', היה מחשובי חסידי חב"ד ב[[רוסטוב]].  
הרב '''מרדכי אהרן פרידמן''' היה מחשובי חסידי חב"ד ב[[רוסטוב]].
==תולדות חייו==
{{להשלים}}
למד בצעירותו בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] והיה נחשב שם מ'בעלי הנגלה'. היה חבר ב"[[קאפליע]]" - המקהלה של [[אדמו"ר הרש"ב]].  


פעם נעצר על ידי המשטרה החשאית, היה זה בליל ראש-השנה [[תרצ"ו]], בשיאו של אחד מגלי המעצרים שנערכו באותם ימים. בו בלילה נעצרו גם החסידים ר' [[דוד לאבאק]], גיסו, רב העיר הרב [[משה מדליה]], ר' [[שמואל מענדל הלפרין]], ועוד שניים. כמה מהעצורים נשלחו ל[[סיביר]], מהם שבו לביתם בתום גלותם, בעוד הרב מדליה לא שב עוד לעולם. עקבותיו נעלמו ורק כעבור זמן נודע כי הוצא להורג.  
בשנת [[תרפ"ד]] עבר מ[[קרמנצ'וג]] ל[[רוסטוב]] .
ר' מרדכי אהרן פרידמן שוחרר מהכלא הסובייטי, לאחר שנתיים של סבל ותלאה. רק בשנת [[תשי"ח]] קיבלה משפחתו מכתב ממפקד ה[[ק.ג.ב.]] ב[[רוסטוב]], בו הוא "מטהר" את ר' מרדכי אהרן.
==פעילותו==
פעל רבות למען שמירת הגחלת היהודית בימים האפלים של משטר ה[[ק. ג. ב]] הידוע לשמצה.
במקביל היה מפעילי חברת 'פדיון שבויים' שהופקדה לפעול למען שחרור התמימים משירות בצבא הצאר הרוסי.


במקביל היה מפעילי חברת 'פדיון שבויים' שהופקדה לפעול למען שחרור התמימים משירות בצבא הצאר הרוסי. הוא גם היה חבר ב"[[קאפליע]]" - המקהלה של [[אדמו"ר הרש"ב]].
במסגרת פעילותו למען היהדות, נעצר על ידי המשטרה החשאית, בליל ראש-השנה [[תרצ"ו]], בשיאו של אחד מגלי המעצרים שנערכו באותם ימים. בו בלילה נעצרו גם החסידים ר' [[דוד לאבאק]], גיסו, רב העיר הרב [[משה מדליה]], ר' [[שמואל מענדל הלפרין]], ועוד שניים. כמה מהעצורים נשלחו ל[[סיביר]], מהם שבו לביתם בתום גלותם, בעוד הרב מדליה לא שב עוד לעולם. עקבותיו נעלמו ורק כעבור זמן נודע כי הוצא להורג.  
 
הרב פרידמן הגיע מ[[קרמנצ'וג]] ל[[רוסטוב]] בשנת [[תרפ"ד]].


ר' מרדכי אהרן פרידמן שוחרר מהכלא הסובייטי בשנת [[תרח"ץ]], לאחר שנתיים של סבל ותלאה. רק בשנת [[תשי"ח]] קיבלה משפחתו מכתב ממפקד ה[[ק.ג.ב.]] ב[[רוסטוב]], בו הוא "מטהר" את ר' מרדכי אהרן.
==משפחתו==
בנו הוא הרב [[שלום דוב בער פרידמן (בן מרדכי אהרן)|שלום בער פרידמן]]
בנו הוא הרב [[שלום דוב בער פרידמן (בן מרדכי אהרן)|שלום בער פרידמן]]



גרסה מ־19:12, 19 בדצמבר 2016

הרב מרדכי אהרן פרידמן

הרב מרדכי אהרן פרידמן היה מחשובי חסידי חב"ד ברוסטוב.

תולדות חייו

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

למד בצעירותו בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש והיה נחשב שם מ'בעלי הנגלה'. היה חבר ב"קאפליע" - המקהלה של אדמו"ר הרש"ב.

בשנת תרפ"ד עבר מקרמנצ'וג לרוסטוב .

פעילותו

פעל רבות למען שמירת הגחלת היהודית בימים האפלים של משטר הק. ג. ב הידוע לשמצה. במקביל היה מפעילי חברת 'פדיון שבויים' שהופקדה לפעול למען שחרור התמימים משירות בצבא הצאר הרוסי.

במסגרת פעילותו למען היהדות, נעצר על ידי המשטרה החשאית, בליל ראש-השנה תרצ"ו, בשיאו של אחד מגלי המעצרים שנערכו באותם ימים. בו בלילה נעצרו גם החסידים ר' דוד לאבאק, גיסו, רב העיר הרב משה מדליה, ר' שמואל מענדל הלפרין, ועוד שניים. כמה מהעצורים נשלחו לסיביר, מהם שבו לביתם בתום גלותם, בעוד הרב מדליה לא שב עוד לעולם. עקבותיו נעלמו ורק כעבור זמן נודע כי הוצא להורג.

ר' מרדכי אהרן פרידמן שוחרר מהכלא הסובייטי בשנת תרח"ץ, לאחר שנתיים של סבל ותלאה. רק בשנת תשי"ח קיבלה משפחתו מכתב ממפקד הק.ג.ב. ברוסטוב, בו הוא "מטהר" את ר' מרדכי אהרן.

משפחתו

בנו הוא הרב שלום בער פרידמן