מנחם מענדל רוזנמוטר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "http://chabad.info/index.php" ב־"http://old2.ih.chabad.info/index.php")
מ (החלפת טקסט – " הי"ד" ב־"")
שורה 1: שורה 1:
הגאון החסיד הרב '''מנחם מענדל רוזנמוטר''' הי"ד, נולד בעיירה טאמשוב בפולין בשנת [[תרנ"ח]], לאביו הרב חיים יצחק ולאמו מרת רייזל.
הגאון החסיד הרב '''מנחם מענדל רוזנמוטר''', נולד בעיירה טאמשוב בפולין בשנת [[תרנ"ח]], לאביו הרב חיים יצחק ולאמו מרת רייזל.


היה מהעילויים בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], ולמד שם עד מלחמת העולם הראשונה. בתקופת המלחמה נדד - יחד עם תמימים נוספים - לעיר חרסון שבאוקראינה, שם למדו בישיבת [[תומכי תמימים]] בראשותו של הרב אליעזר דבוסקין הי"ד. הרב דבוסקין הכיר עד מהרה בכשרונותיו של הרב רוזנמוטר ומינהו למגיד שיעור בישיבה, והוא רק בן עשרים.
היה מהעילויים בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], ולמד שם עד מלחמת העולם הראשונה. בתקופת המלחמה נדד - יחד עם תמימים נוספים - לעיר חרסון שבאוקראינה, שם למדו בישיבת [[תומכי תמימים]] בראשותו של הרב אליעזר דבוסקין. הרב דבוסקין הכיר עד מהרה בכשרונותיו של הרב רוזנמוטר ומינהו למגיד שיעור בישיבה, והוא רק בן עשרים.


נשא את מרת דבורה בתו של הרב [[דובער משה שמוטקין]], מראשי קהילת חב"ד בוורשה. לאחר חתונתו הצטרף הרב רוזנמוטר לחמיו וגיסו - בהנהלת ישיבת [[תומכי תמימים]] בוורשה.
נשא את מרת דבורה בתו של הרב [[דובער משה שמוטקין]], מראשי קהילת חב"ד בוורשה. לאחר חתונתו הצטרף הרב רוזנמוטר לחמיו וגיסו - בהנהלת ישיבת [[תומכי תמימים]] בוורשה.

גרסה מ־20:58, 2 בפברואר 2016

הגאון החסיד הרב מנחם מענדל רוזנמוטר, נולד בעיירה טאמשוב בפולין בשנת תרנ"ח, לאביו הרב חיים יצחק ולאמו מרת רייזל.

היה מהעילויים בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש, ולמד שם עד מלחמת העולם הראשונה. בתקופת המלחמה נדד - יחד עם תמימים נוספים - לעיר חרסון שבאוקראינה, שם למדו בישיבת תומכי תמימים בראשותו של הרב אליעזר דבוסקין. הרב דבוסקין הכיר עד מהרה בכשרונותיו של הרב רוזנמוטר ומינהו למגיד שיעור בישיבה, והוא רק בן עשרים.

נשא את מרת דבורה בתו של הרב דובער משה שמוטקין, מראשי קהילת חב"ד בוורשה. לאחר חתונתו הצטרף הרב רוזנמוטר לחמיו וגיסו - בהנהלת ישיבת תומכי תמימים בוורשה.

בשנת תרצ"ג עבר לדור בלודז', ושם התמנה לראש ישיבת תומכי תמימים לודז (פולין).

נהרג על קידוש השם בידי הנאצים בי"א שבט בשנת תש"ה.

קישורים