יוליוס (יהודה) סטולמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(תמונה)
מ (הגהה, ניסוח)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:מר סטולמן.PNG|שמאל|ממוזער|150px|מר סטולמן]]
[[קובץ:מר סטולמן.PNG|שמאל|ממוזער|150px|מר סטולמן]]
'''יוליוס סטולמן''' - מקורב לרבי ה[[ריי"צ]] ול[[רבי מלך המשיח]], גביר ומתומכי ה[[מרכז לעניני חינוך]].
מר '''יוליוס סטולמן''' היה מקורב לרבי ה[[ריי"צ]] ול[[רבי מלך המשיח]], גביר ומתומכי ה[[מרכז לעניני חינוך]].
 
==קשריו עם הרבי==
עוד בטרם בואו של [[אדמו"ר הריי"צ]] לחופי ארצות הברית, היה מר סטולמן מקורב וידיד לחסידי חב"ד בארצה"ב, ואף יצא לקבל את פני הרבי בנמל יחד עם כל החסידים, שותפו וידידו היה מר אלחנן כהן (מכונה אלכסנדר קאווען).
עוד בטרם בואו של [[אדמו"ר הריי"צ]] לחופי ארצות הברית, היה מר סטולמן מקורב וידיד לחסידי חב"ד בארצה"ב, ואף יצא לקבל את פני הרבי בנמל יחד עם כל החסידים, שותפו וידידו היה מר אלחנן כהן (מכונה אלכסנדר קאווען).


בתש"ב הזמין הרבי הריי"צ את מר סטולמן לפגישה, בה ביקש ממנו הרבי לתרום להפצת ספרו של [[אהרון לעוויט]], (עורך [[הקריאה והקדושה]]) על אמונה ותורה{{הערה|על ספר זה כותב הרבי הריי"צ באגרות קודש חלק ט' עמ' ה}}, ביציאה מהיחידות נפש גם עם החתן - [[רבי]] לראשונה, פגישה זו הותירה בו רשמים עזים ויצר קשר חזק ביניהם, לאחר כמה ימים שלח הרבי הריי"צ מכתב לידידו של מר סטולמן מכתב, בו מבקש שיספרו בקהילתם אודות ההתרשמות שלהם מהחתן - הרבי{{הערה|מתוך המסופר במכתבי הרבי לר' ניסן מינדל}}.
בתש"ב הזמין הרבי הריי"צ את מר סטולמן לפגישה, בה ביקש ממנו הרבי לתרום להפצת ספרו של [[אהרון לעוויט]], (עורך [[הקריאה והקדושה]]) על אמונה ותורה{{הערה|על ספר זה כותב הרבי הריי"צ באגרות קודש חלק ט' עמ' ה}}, ביציאה מהיחידות עם הרבי הריי"צ נפגש גם עם ה[[רבי]] לראשונה, פגישה זו הותירה בו רשמים עזים ויצר קשר חזק ביניהם, לאחר כמה ימים שלח הרבי הריי"צ מכתב לידידו של מר סטולמן מכתב, בו מבקש שיספרו בקהילתם אודות ההתרשמות שלהם מחתנו - הרבי{{הערה|מתוך המסופר במכתבי הרבי לר' ניסן מינדל}}.


ב[[תש"ד]] כתב הרבי הריי"צ מכתב{{הערה|אג"ק חלק ח' עמ'רג}} בו מזמין אותו לאסיפה נוספת יחד עם הרמ"ש - [[הרבי]] ור' [[ניסן מינדל]]. במהלך האסיפה פירטו הרבי ור' [[ניסן מינדל]] באוזני מר סטולמן את תכניות המרכז לעניני חינוך: פתיחת 10 בתי ספר לנערות, מחלקות לדת עבור 10.000 ילדים, הוצאת חומר לימוד וקיראה, מסיבות שבת, הכשרת מורים, ואכן הוקם: [[קרן סטולמן]], כאשר מר סטולמן התחייב לתרום 25.000 דולר מידי שנה למרכז.
ב[[תש"ד]] כתב הרבי הריי"צ מכתב{{הערה|אג"ק חלק ח' עמ'רג}} בו מזמין אותו לאסיפה נוספת יחד עם הרמ"ש - [[הרבי]] ור' [[ניסן מינדל]]. במהלך האסיפה פירטו הרבי ור' ניסן מינדל באוזני מר סטולמן את תכניות המרכז לעניני חינוך: פתיחת 10 בתי ספר לנערות, מחלקות לדת עבור 10,000 ילדים, הוצאת חומר לימוד וקריאה, מסיבות שבת, והכשרת מורים. ואכן הוקמה קרן מיוחדת בשם [[קרן סטולמן]], כאשר מר סטולמן התחייב לתרום 25,000 דולר מידי שנה למרכז.


לאחר פטירתו הוריש מר סטולמן 40 אחוז מרכושו לקרן.
לאחר פטירתו הוריש מר סטולמן 40 אחוז מרכושו לקרן.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]

גרסה מ־09:11, 5 ביוני 2016

מר סטולמן

מר יוליוס סטולמן היה מקורב לרבי הריי"צ ולרבי מלך המשיח, גביר ומתומכי המרכז לעניני חינוך.

קשריו עם הרבי

עוד בטרם בואו של אדמו"ר הריי"צ לחופי ארצות הברית, היה מר סטולמן מקורב וידיד לחסידי חב"ד בארצה"ב, ואף יצא לקבל את פני הרבי בנמל יחד עם כל החסידים, שותפו וידידו היה מר אלחנן כהן (מכונה אלכסנדר קאווען).

בתש"ב הזמין הרבי הריי"צ את מר סטולמן לפגישה, בה ביקש ממנו הרבי לתרום להפצת ספרו של אהרון לעוויט, (עורך הקריאה והקדושה) על אמונה ותורה[1], ביציאה מהיחידות עם הרבי הריי"צ נפגש גם עם הרבי לראשונה, פגישה זו הותירה בו רשמים עזים ויצר קשר חזק ביניהם, לאחר כמה ימים שלח הרבי הריי"צ מכתב לידידו של מר סטולמן מכתב, בו מבקש שיספרו בקהילתם אודות ההתרשמות שלהם מחתנו - הרבי[2].

בתש"ד כתב הרבי הריי"צ מכתב[3] בו מזמין אותו לאסיפה נוספת יחד עם הרמ"ש - הרבי ור' ניסן מינדל. במהלך האסיפה פירטו הרבי ור' ניסן מינדל באוזני מר סטולמן את תכניות המרכז לעניני חינוך: פתיחת 10 בתי ספר לנערות, מחלקות לדת עבור 10,000 ילדים, הוצאת חומר לימוד וקריאה, מסיבות שבת, והכשרת מורים. ואכן הוקמה קרן מיוחדת בשם קרן סטולמן, כאשר מר סטולמן התחייב לתרום 25,000 דולר מידי שנה למרכז.

לאחר פטירתו הוריש מר סטולמן 40 אחוז מרכושו לקרן.

הערות שוליים

  1. על ספר זה כותב הרבי הריי"צ באגרות קודש חלק ט' עמ' ה
  2. מתוך המסופר במכתבי הרבי לר' ניסן מינדל
  3. אג"ק חלק ח' עמ'רג