ישיבת בית דוד חב"ד קרית גת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(מויקיפדיה)
 
תגית: שינוי יעד הפניה
 
(6 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ישיבת '''בית דוד קרית גת''', נוסדה בשנת [[תשי"ט]] (1959) על-ידי [[חסידות חב"ד]].
#הפניה [[תומכי תמימים קריית גת (פירושונים)]]
 
מנהלה הראשון של הישיבה היה הרב דב טייכמן, במסגרת ישיבת תומכי תמימים [[כפר חב"ד]]. כסמנכ"ל ומזכיר הישיבה שימש הרב יהודה פרידמן. בשנותיה הראשונות התקיימה הישיבה במבנה ארעי. בשנת [[תש"כ]] ([[1960]]) התקיימה הנחת אבן הפינה לבניין החדש.
 
הישיבה הוקמה על ידי תלמידי ישיבת [[קישינב]] ובמידת מה הישיבה נחשבת ליורשת ישיבת קישינב שנהרסה בתקופת [[מלחמת העולם השנייה]]. בשנת [[1967]] נפתחה הישיבה גם לבחורים חסידי [[חב"ד]] מערים אחרות. לקראת הפתיחה הגיעו ללמוד בישיבה תלמידים מישיבת תומכי תמימים בכפר חב"ד, בהם היה הרב משה מרדכי חזן. [[התוועדות]] ברוכים הבאים התקיימה בבית הכנסת עבור עולי רומניה, השוכן בסמוך לישיבה. בסוף שנת 1967 הורה [[הרבי מלובביץ']] לרב אפרים וולף (מנהל ישיבת תומכי תמימים [[לוד]]), לשלוח תלמידים משיעור ג' בלוד לישיבה בקרית גת. באביב שנת [[1969]] הסתיימה בניית המבנה החדש, ובכ”ה אלול תשכ”ט (ספטמבר 1969) התקיימה [[חנוכת הבית]]. בשנת [[תשל"ג]] (1973) מונו להנהלת הישיבה הרב [[שלום דובער וולפא]] והרב גרשון לוין. בשנת [[תשל"ט]] (1979) מונו להנהלת הישיבה הרבנים משולם זושא אלפרוביץ' ומנחם מנדל גרונר.
 
במהלך השנים הצטרף הרב אברהם מנדל פרידלנד לצוות הישיבה כ[[ר"מ]] ראשי ו[[משפיע]]. בשנת [[1989]] הצטרף לצוות הישיבה הרב יוסף יצחק גנזבורג. בתחילת שנות ה-90 עזב הרב וולפא את ניהול הישיבה, ואת מקומו תפס הרב משה הבלין, שמונה אז גם לראש הישיבה. לימים התמנה הרב הבלין לרב העיר, ונוכחותו בישיבה פחתה. ב-[[2007]], אל צוות המורים והמשפיעים הצטרף הרב אלישיב קפלון, לשעבר רבה הראשי של קהילת חב"ד ב[[רוסטוב על הדון|רוסטוב]].
 
ב-[[2008]] נחנך אגף נוסף בבניין ונערכה [[חנוכת בית]] חגיגית למדי. הישיבה נחשבת לישיבת חב"ד הגדולה ביותר ב[[מדינת ישראל]] מבחינת התפרוסת שלה. הישיבה פרושה על פני ששה בניינים שחולקו לשני אגפים, בני 3 מבנים כל אחד. בספטמבר [[2009]] הישיבה חגגה יובל לייסודה .
 
==מחלקות נוספות בישיבה==
===המתיבתא של ישיבת קרית גת===
המתיבתא כוללת את כיתות ו', ז', ח' ונחשבת להמשך השכלה, עבור אלה שסיימו לימודיהם בבית הספר חב"ד בעיר. במשך תקופה ארוכה ניהל את המתיבתא הרב נפתלי חייבי, אשר פוטר בשנת [[2003]]. למשך זמן מה החליף אותו הרב אליהו גבאי מ[[רחובות]] ומיד אחריו החליפו הרב שלמה ליפש, רב [[כפר אחים]], הסמוכה ל[[קרית מלאכי]].
 
===ישיבה קטנה===
ראש הישיבה של הישיבה הקטנה הוא הרב יוסף יצחק זילברשטרום שבמשך תקופה ארוכה היה הבוחן הראשי של הישיבה. ב-[[2006]], המשגיח הכללי - הרב ישראל זוהר, ששימש גם כראש הישיבה קטנה, הסכים לצירופו של הרב זילברשטרום לצוות ההנהלה. ההסכמה באה על רקע חוסר המשמעת החלקי ששרר בתחומי הישיבה בעקבות מדיניות של קבלת תלמידים סוררים ונסיון לחנכם. המדיניות נחלה כשלון חרוץ והרב יוסף זילברשטרום נטל לידיו את המושכות והחליט להוביל מהלך חינוכי שמונע קבלת תלמידים ללא רקע [[חסידות|חסידי]] מהבית.
 
==לקריאה נוספת==
*'''לשם ולתפארת''' - סיפורה של ישיבת קרית גת, בתוספת מסמכים ותמונות, ואת תולדות חייהם של מייסדי הישיבה שהלכו לעולמם. הוצאת '''יובל תמים''' - דינר יובל החמישים של הישיבה, [[2009]], בעריכת מנחם זיגלבוים

גרסה אחרונה מ־06:11, 24 במאי 2021