עקיבא קורניצר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(19 גרסאות ביניים של 11 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה|עיסת מידע}}
הרב '''עקיבא קורניצר''' ([[תקצ"ט]] - [[י"א בטבת]] [[תרנ"ב]]) היה [[רב]]ה של קראקא, ובן בתו וחתן בנו של ה[[חתם סופר]], ומחותנו של [[אדמו"ר מהר"ש]].
הגה''ק רבי עקיבה קורניצער מקראקא זצ''ל, היה בן בתו וחתן בנו של ה''חתם סופר'' זי''ע. חמיו הגה''ק בעל ה''מכתב סופר'' זצ''ל כותב אודותיו ''הוא יושב ועוסק בתורה יומם ולילה, כמעט לא שח שיחה בטלה... כל יודעיו ומכיריו אומרים עליו, כי נשמת רבי [[עקיבה אייגער]] בקרבו''. והגה''ק רבי [[שניאור זלמן פרדקין מלובלין]] בעל ה''תורת חסד'' נ''ע כותב לו ''ידיד נפשי הרב הגאון האמיתי, מופת דורינו קדוש יאמר לו.. ראיתי את אשר שמענו ונדעם הוא רוב גאונו וידו החזקה בש''ס ופוסקים.. והלכה כמותו בכל מקום.. הלכה כרבי עקקיבה מחביריו''.
==תולדות חיים==
{{להשלים}}
נולד בשנת תקצ"ט במטרסדורף לרבי אליהו קורניצר וגיטל ביתו של ה[[חתם סופר]].


בנו של כ''ק [[אדמו''ר מוהר''ש]] נ''ע הרה''ק ר' מנחם מענדל שניאורסאהן ז''ל, התחתן בליובאוויטש ביום י''ד סיוון תרמ''ב, בזיווג ראשון, עם בתו של רבי עקיבה, שהיתה, כמובן מאליו, גם נינתו של ה''חתם סופר'' זי''ע. ב[[אגרות קודש אדמו''ר מוהר''ש]] עמ' כ''ו נדפס מכתב הזמנה שכתב [[אדמו''ר מוהר''ש]] בל''ג בעומר תרמ''ב, המתחיל ''כאשר זיכני השי''ת נשואי בני הצעיר שי' עם ב''ג תי' בת ונכדת הרה''ג מקראקא והחת''ס''. ובעמ' כ''ז שם מדפס נוסח ההזמנה שכתב דוד הכלה [אחי אמה] הרה''צ רבי בונים סופר זצ''ל. כל המילים בהזמנה זו מתחילים באות א'. בחתימה מופיע גם שמם של אבי הכלה ושל כ''ק [[אדמו''ר מוהר''ש]] זי''ע.
חמיו, בעל המכתב סופר, כתב אודותיו: "הוא יושב ועוסק בתורה יומם ולילה, כמעט לא שח שיחה בטלה.. כל יודעיו ומכיריו אומרים עליו, כי נשמת רבי [[עקיבא איגר]] בקרבו". רבי [[שניאור זלמן פרדקין]] מלובלין בעל ה'תורת חסד' כותב לו "ידיד נפשי הרב הגאון האמיתי, מופת דורינו קדוש יאמר לו.. ראיתי את אשר שמענו ונדעם הוא רוב גאונו וידו החזקה בש"ס ופוסקים.. והלכה כמותו בכל מקום.. הלכה כרבי עקיבא מחביריו".
 
בנו של אדמו"ר מהר"ש רבי [[מנחם מענדל שניאורסון (בן אדמו"ר המהר"ש)|מנחם מענדל שניאורסון]], התחתן בליובאוויטש ביום [[י"ד סיון תרמ"ב]], בזיווג ראשון, עם בתו של רבי עקיבא, שהייתה, נינתו של החתם סופר.  
 
ב[[אגרות קודש אדמו"ר מהר"ש]] ' כו) נדפס מכתב הזמנה שכתב [[אדמו"ר מוהר"ש]] ב[[ל"ג בעומר]] תרמ"ב, המתחיל "כאשר זיכני השי"ת נשואי בני הצעיר שי' עם ב"ג תי' בת ונכדת הרה"ג מקראקא והחת"ס". ושם (ע' כז) נדפס נוסח ההזמנה שכתב דוד הכלה (אחי אמה) הרב בונים סופר. כל המילים בהזמנה זו מתחילים באות א'. בחתימה מופיע גם שמם של אבי הכלה ושל אדמו"ר מוהר"ש.
==ספריו==
* '''שו"ת וחדושי רבי עקיבא קורניצר''', [[בני ברק]], [[תשמ"ו]].
==לקריאה נוספת==
* "רבי עקיבא קורניצר זצ"ל אב"ד קראקא", בתוך:'''רבינו שמעון סופר''', ניו יורק [[תשנ"ח]], חלק ב' עמ' תקפ"ג-תקצ"ב.
{{מיון רגיל:קורניצר, עקיבא}}
[[קטגוריה:רבנים]]
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר המהר"ש]]

גרסה אחרונה מ־16:27, 3 באוקטובר 2022

הרב עקיבא קורניצר (תקצ"ט - י"א בטבת תרנ"ב) היה רבה של קראקא, ובן בתו וחתן בנו של החתם סופר, ומחותנו של אדמו"ר מהר"ש.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

נולד בשנת תקצ"ט במטרסדורף לרבי אליהו קורניצר וגיטל ביתו של החתם סופר.

חמיו, בעל המכתב סופר, כתב אודותיו: "הוא יושב ועוסק בתורה יומם ולילה, כמעט לא שח שיחה בטלה.. כל יודעיו ומכיריו אומרים עליו, כי נשמת רבי עקיבא איגר בקרבו". רבי שניאור זלמן פרדקין מלובלין בעל ה'תורת חסד' כותב לו "ידיד נפשי הרב הגאון האמיתי, מופת דורינו קדוש יאמר לו.. ראיתי את אשר שמענו ונדעם הוא רוב גאונו וידו החזקה בש"ס ופוסקים.. והלכה כמותו בכל מקום.. הלכה כרבי עקיבא מחביריו".

בנו של אדמו"ר מהר"ש רבי מנחם מענדל שניאורסון, התחתן בליובאוויטש ביום י"ד סיון תרמ"ב, בזיווג ראשון, עם בתו של רבי עקיבא, שהייתה, נינתו של החתם סופר.

באגרות קודש אדמו"ר מהר"ש (ע' כו) נדפס מכתב הזמנה שכתב אדמו"ר מוהר"ש בל"ג בעומר תרמ"ב, המתחיל "כאשר זיכני השי"ת נשואי בני הצעיר שי' עם ב"ג תי' בת ונכדת הרה"ג מקראקא והחת"ס". ושם (ע' כז) נדפס נוסח ההזמנה שכתב דוד הכלה (אחי אמה) הרב בונים סופר. כל המילים בהזמנה זו מתחילים באות א'. בחתימה מופיע גם שמם של אבי הכלה ושל אדמו"ר מוהר"ש.

ספריו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • "רבי עקיבא קורניצר זצ"ל אב"ד קראקא", בתוך:רבינו שמעון סופר, ניו יורק תשנ"ח, חלק ב' עמ' תקפ"ג-תקצ"ב.