קרן לוי יצחק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''קרן לוי יצחק''' קרן לוי יצחק הינה קרן צדקה הנקראת על שם אביו של הרבי, כ"ק הגה"ח המקובל רבי...")
 
מ (החלפת טקסט – "\ {2,}" ב־" ")
 
(12 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''קרן לוי יצחק'''
'''קרן לוי יצחק''' הינה קרן צדקה הנקראת על שם אביו של הרבי, [[רבי לוי יצחק שניאורסון (אב אדמו"ר שליט"א)|רבי לוי יצחק שניאורסאהן]]. הקרן הוקמה על ידי הרבי ב[[כ' מנחם אב]] [[תשכ"ד]]{{הערה|[[ספר המנהגים]], ב"רשימת ימי הולדת, הילולא וגאולה".}}.
קרן לוי יצחק הינה קרן צדקה הנקראת על שם אביו של הרבי, כ"ק הגה"ח המקובל רבי לוי יצחק שניאורסאהן.
==הקמת הקרן ומטרתה==
הקרן הוקמה על ידי הרבי בכ' מנחם אב ה'תשכ"ד עשרים שנה לאחר הסתלקות אביו הרב רבי לוי יצחק.
מטרת הקרן היא, כפי שהגדיר אותה הרבי{{הערה|בהתוועדות כ"ף מנחם-אב ה'תשכ"ט, ועוד.}} לעזור לאלו הצריכים לעזרה בענייני [[חינוך על טהרת הקודש|החינוך הכשר]] שהוא היסוד לחיי האדם.


בכל השנים שלאחר הקמת הקרן, במהלך ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדות]] בכ' מנחם אב – הרבי דיבר על כך וביקש לתרום לקרן שהקים על שם אביו.


בהתאם להוראות הרבי לתת צדקה בסכום השווה לשם האדם - הוחלט שהתרומות לקרן לוי יצחק יהיו בסכומים של 254 – המקבילה המספרית של השם לוי יצחק.
==עריכת המגבית==
במהלך עריכת המגבית לקרן זו – כמו כל שאר המגביות שהרבי היה עורך במשך השנה (בתאריכים ו' תשרי, שמחת תורה, י"ט כסלו, יו"ד שבט, פורים וי"ב תמוז), הרבי היה מדבר על המגבית ומעורר את החסידים להשתתף בה. הרבי היה נותן את ברכותיו לתורמים ואז מבקש לנגן ניגון שמח (בדרך כלל היה זה הניגון "והריקותי לכם ברכה עד בלי די{{הערה|[https://drive.google.com/file/d/1vcgGOJc_sTYNQtFHgo9wGP-Aw_sO8QMO/view וידאו בו הרבי מדבר על התרומה לקרן].}}).


בספר המנהגים (ב"רשימת ימי הולדת, הילולא וגאולה" שבאה בתור הוספה) מופיע בתאריך כ"ף מנחם אב<ref>עמוד 100</ref> כך:
המשתתפים במגבית שהרימו תרומה, היו רושמים את שמם ואת שם אימם על ניירות מיוחדים שצורפו למעטפות עם סכומי הכסף (מלבד המגבית שנערכה בשמחת תורה, אז כמובן היו עורכים את המגבית באופן המותר ב[[יום טוב|יו]]). הרבי בעצמו היה מניח את כל המעטפות שהועברו אליו בתוך שק נייר גדול, כשלאחר מכן, בסיום ההתוועדות, הוא נטל את השק יחד עימו.
"ביום כ' מנ"א תשכ"ד – עשרים שנה לפטירת אביו ז"ל – יסד כ"ק אדמו"ר שליט"א קרן הנקרא בשם "קרן לוי יצחק" ע"ש אביו ז"ל."
מטרת הקרן היא, כפי שהגדיר אותה הרבי<ref>בהתוועדות כ"פ מנח-אב ה'תשכ"ט, ועוד </ref>, לעזור לאלו הצריכים לעזרה בענייני החינוך הכשר – שהוא היסוד לחיי האדם.
בכל השנים שלאחר הקמת הקרן, במהלך ההתוועדות בכ' מנחם אב – הי' הרבי מדבר ע"כ ומבקש לתרום לקרן שהקים ע"ש אביו.
בהתאם להוראות הרבי לתת צדקה בסכומים השווים לשם האדם -הוצא שהתרומות לקרן לוי יצחק יהיו בסכומים של 254 – המקבילה המספרית של השם לוי יצחק.
במהלך עריכת המגבית לקרן זו – כמו כל שאר המגביות שהרבי היה עורך במשך השנה (בתאריכים ו' תשרי, שמחת תורה, י"ט כסלו, יו"ד שבט, פורים וי"ב תמוז), הרבי היה מדבר על המגבית ומעורר את החסידים להשתתף בה. הרבי היה נותן את ברכותיו לתורמים ואז מבקש לנגן ניגון שמח (בדרך כלל היה זה הניגון "והריקותי לכם ברכה עד בלי די").
המשתתפים במגבית שהרימו תרומה, היו רושמים את שמם ואת שם אימם על ניירות מיוחדים שצורפו למעטפות עם סכומי הכסף (מלבד המגבית שנערכה בשמחת תורה, אז כמובן היו עורכים את המגבית באופן המותר ביו"ט). הרבי בעצמו היה מניח את כל המעטפות שהועברו אליו בתוך שק נייר גדול, כשלאחר מכן, בסיום ההתוועדות, הוא נטל את השק יחד עימו.
גם כיום המגבית לקרן לוי יצחק ממשיכה לפעול ולרגל כ"ף מנחם אב חסידים רבים תורמים סכומים נכבדים למען המטרה החשובה.


 
גם כיום המגבית לקרן לוי יצחק ממשיכה לפעול ולרגל כ"ף מנחם אב חסידים רבים תורמים סכומים נכבדים למען המטרה החשובה{{הערה|לתרומה לקרן - magbis.org/keren-levi-yitzchak/donate/>}}
[https://drive.google.com/file/d/1vcgGOJc_sTYNQtFHgo9wGP-Aw_sO8QMO/view לצפייה בוידאו בו הרבי מדבר על התרומה לקרן:]
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים חב"דיים]]

גרסה אחרונה מ־09:33, 20 בספטמבר 2021

קרן לוי יצחק הינה קרן צדקה הנקראת על שם אביו של הרבי, רבי לוי יצחק שניאורסאהן. הקרן הוקמה על ידי הרבי בכ' מנחם אב תשכ"ד[1].

הקמת הקרן ומטרתה[עריכה | עריכת קוד מקור]

מטרת הקרן היא, כפי שהגדיר אותה הרבי[2] לעזור לאלו הצריכים לעזרה בענייני החינוך הכשר – שהוא היסוד לחיי האדם.

בכל השנים שלאחר הקמת הקרן, במהלך ההתוועדות בכ' מנחם אב – הרבי דיבר על כך וביקש לתרום לקרן שהקים על שם אביו.

בהתאם להוראות הרבי לתת צדקה בסכום השווה לשם האדם - הוחלט שהתרומות לקרן לוי יצחק יהיו בסכומים של 254 – המקבילה המספרית של השם לוי יצחק.

עריכת המגבית[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך עריכת המגבית לקרן זו – כמו כל שאר המגביות שהרבי היה עורך במשך השנה (בתאריכים ו' תשרי, שמחת תורה, י"ט כסלו, יו"ד שבט, פורים וי"ב תמוז), הרבי היה מדבר על המגבית ומעורר את החסידים להשתתף בה. הרבי היה נותן את ברכותיו לתורמים ואז מבקש לנגן ניגון שמח (בדרך כלל היה זה הניגון "והריקותי לכם ברכה עד בלי די[3]).

המשתתפים במגבית שהרימו תרומה, היו רושמים את שמם ואת שם אימם על ניירות מיוחדים שצורפו למעטפות עם סכומי הכסף (מלבד המגבית שנערכה בשמחת תורה, אז כמובן היו עורכים את המגבית באופן המותר ביו"ט). הרבי בעצמו היה מניח את כל המעטפות שהועברו אליו בתוך שק נייר גדול, כשלאחר מכן, בסיום ההתוועדות, הוא נטל את השק יחד עימו.

גם כיום המגבית לקרן לוי יצחק ממשיכה לפעול ולרגל כ"ף מנחם אב חסידים רבים תורמים סכומים נכבדים למען המטרה החשובה[4]

הערות שוליים

  1. ספר המנהגים, ב"רשימת ימי הולדת, הילולא וגאולה".
  2. בהתוועדות כ"ף מנחם-אב ה'תשכ"ט, ועוד.
  3. וידאו בו הרבי מדבר על התרומה לקרן.
  4. לתרומה לקרן - magbis.org/keren-levi-yitzchak/donate/>