ניגון ברכת כהנים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ערך כפול)
תגית: הפניה חדשה
 
(12 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''ניגון [[ברכת כהנים]]''' הינו ניגון שהולחן על ידי [[מקהלת חסידי אדמו"ר האמצעי]].
#הפניה [[ניגון לברכת כהנים]]
 
הניגון הולחן על פי בקשתו של [[אדמו"ר האמצעי]], וטובי המלחינים של המקהלה ניסו אפשרויות שונות, עד שחיברו נוסח זה שהתחבב על ידי אדמו"ר האמצעי.
 
בקרב חסידי חבד נשמרה המסורה מדורי דורות מה שמקובל שניגון זה ניגנו הכהנים בבית המקדש בעת שעלו על הדוכן לברך את ברכת הכהנים
 
עם זאת הרבי הרייצ התבטא פעם כי יש יסוד לכך שניגון זה הוא תנועה של רבי והיינו שחובר ע"י אדמור הזקן
 
ואין זה סתירה בהתאם לידוע כי אף ניגון ד' בבות שחובר על ידו אף בזאת נשמרה המסורה מדורי דורות מה שניגנו אותה הלויים בבית המקדש אם כי לא ברור מתי.
 
הניגון מבטא את התוכן הפנימי של [[ברכת כהנים]] על פי חסידות, ותווי הנגינה שלו מדוייקים ביותר.
 
[[אדמו"ר הריי"צ]] מבאר{{הערה|שיחת ליל [[שמחת תורה]] [[תרצ"ט]], נדפס ב[[ספר השיחות אדמו"ר הריי"צ]] תרצ"ו-ת"ש, עמוד 307.}} שהניגון מסמל את ההעלאה של נשמות ישראל כלפי מעלה, והמשכת השפע האלוקי כלפי מטה.
 
בכל פסוק ופסוק הניגון מתחיל בתנועה העולה כלפי מעלה, ולאחר מכן ממשיכה ויורדת כלפי מטה. בעת אמירת תיבות שם ה', לא מנגנים כלל.
 
== קישורים חיצונים ==
 
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=46840 לשמיעת הניגון] בביצוע [[אברהם פריד]]{{הערה|בחלק האחרון בשיר בביצוע אברהם פריד יש טעות, מכיון שעפ"י מנהגנו החזן מנגן פעמיים לפני "שלום", וכך נוהגים במנין [[הרבי]].}}.
*לב לייבמן, '''[http://beismoshiachmagazine.org/katavot/2016/6/16/218487958692.html סיורו של ניגון ברכת כהנים]''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] פרשת בהעלותך תשע"ו
 
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ניגונים שונים]]

גרסה אחרונה מ־01:57, 13 בדצמבר 2020