משתמש:ישראל/ארגז חול: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(+)
אין תקציר עריכה
 
(9 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:chabadpedia.jpg|left|250px]]
[[קובץ:סמל חבדפדיה.png|left|250px]]
===ברוכים הבאים לחב"דפדיה===
חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה חב"דית חופשית היחידה ברשת אשר מטרתה היא הפצת המעיינות בקנה מידה עולמי. תקוותנו כי פעולה זו תכריע את העולם כולו ותביא את הגאולה השלימה על ידי כ"ק אדמו"ר שליט"א נאו!


פעולות העריכה בחב"דפדיה פשוטה מאוד ובמיוחד בשבילך כתבנו מספר כללים בסיסיים לעבודה:
<font-size>'''ברוכים הבאים ל[[חב"דפדיה]]'''!</font-size>


==איך מתחילים?==
חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה חב"דית חופשית היחידה ברשת אשר מטרתה היא [[הפצת המעיינות]] בקנה מידה עולמי. תקוותנו כי פעולה זו תכריע את העולם כולו ותביא את ה[[גאולה]] השלימה על ידי [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] נאו!
 
על מנת שאכן נוכל ליצור אנציקלופדיה מקיפה ומרובת ערכים, זקוקים אנו לעזרתם של כמה שיותר כותבים נוספים. הכתיבה בחב"דפדיה הינה ללא תנאים מוקדמים וכל אחד רשאי לערוך ולשפר ערכים קיימים ואף לכתוב ערכים חדשים. הכתיבה היא ללא צורך בהרשמה לאתר, אך בכל זאת [[למה ליצור חשבון|מומלץ להירשם]] (להרשמה [[מיוחד:Userlogin|לחצו כאן]]).
 
פעולת העריכה בחב"דפדיה פשוטה מאוד באם רק תקרא את הכללים הבסיסיים דלהלן:
 
==כיצד להתחיל?==
'''1. עלה ברעיונך ערך חדש שעדיין לא נכתב בחב"דפדיה?'''
'''1. עלה ברעיונך ערך חדש שעדיין לא נכתב בחב"דפדיה?'''


פשוט, כתוב את שם הערך ב'''שורת החיפוש''' (בצד ימין של המסך) ולחץ על '''עבור'''. באם הדף אכן עדיין אינו קיים,  לחץ על המילים '''ליצור את הדף'''. כעת הדף מוכן לכתיבתך.
פשוט, כתוב את שם הערך ב'''שורת החיפוש''' (בצד ימין של המסך) ולחץ על '''עבור'''. באם הדף אכן עדיין אינו קיים,  לחץ על המילים '''ליצור את הדף'''. כעת הדף מוכן לכתיבתך.


לתשומת לבך: יתכן והערך בעצם קיים תחת שם שונה ממה שחיפשת (למשל, הערך [[הרבי מליובאוויטש]] יכול להופיע בשם [[אדמו"ר שליט"א]]). לכן רצוי לבדוק קודם שפותחים ערך חדש, את כל האפשרויות הסבירות.
'''לתשומת לבך''': יתכן והערך קיים תחת שם שונה ממה שחיפשת (למשל, הערך [[הרבי מליובאוויטש]] יכול להופיע בשם [[אדמו"ר שליט"א]]). רצוי מאוד לבדוק קודם שפותחים ערך חדש, את כל האפשרויות הסבירות.


'''2. הבחנת באי-דיוקים הדרושים תיקון?'''
'''2. הבחנת באי-דיוקים הדרושים תיקון?'''


פשוט, לחץ על הכרטיסיה '''עריכה''' (בחלקו העליון של המסך). תקן את הדרוש תיקון, לחץ על '''הראה תצוגה מקדימה''', עבור על התיקונים ובדוק שאין טעויות ואז לחץ על '''שמור דף'''. ברגע זה התיקונים עודכנו.
פשוט, לחץ על הכרטיסיה '''עריכה''' (בחלקו העליון של המסך). תקן את הדרוש תיקון. לחץ על '''הראה תצוגה מקדימה'''. עבור על התיקונים ובדוק שאין טעויות ואז לחץ על '''שמור דף'''. ברגע זה התיקונים עודכנו.
 
לתשומת לבך: ישנם "שינויים" שאכן ידועים לכותבי הערך, אך כיוון שעדיין זקוקים הם לדיון, בירור והחלטה - הם לא נכנסו לגוף הערך או שצוינו בדף השיחה של הערך. (למשל:????). לכן רצוי לוודא את אמינות ה'שינוי' פעם נוספת בטרם ישונה.
 
==איך ממשיכים?==
'''1. ברוך-השם הוספת ערך - נטלת חלק ב[[הפצת המעיינות]]. חשוב לזכור כמה כללים לעריכה נקיה:'''
 
א. שם הערך צריך להיות '''מודגש''' כשהוא מופיע לראשונה בערך. רצוי במשפט הראשון. '''הדגשה''' נעשית ע"י בחירת המילים ולחיצה על לחצן ה'''Bold''' (הימני משורת הלחצנים).
 
ב. חשוב לזכור את כללי הפיסוק: פסיק באמצע משפט, נקודה בסוף משפט ופיסקה חדשה (Enter) לפי הצורך. כמו-כן בערכים המרכיבים פרטים שונים, ראוי להוסיף כותרות לפי הצורך. כותרת נעשית ע"י בחירת המילים ולחיצה על לחצן ה-A הגדול (החמישי מימין בשורת הלחצנים).


ג. מעלתה העיקרית של אתר בטכנולוגיית 'ויקי' היא אפשרות ה[[קישורים]]. סמן כ[[קישור]] כל מילה או מילים הנראים בעיניך כערך קיים או ערך עתידי. קישור מתבצע ע"י בחירת המילים ולחיצה על לחצן ה-ab (השלישי מימין בשורת הלחצנים).
'''לתשומת לבך''': ישנם "שינויים" שאכן ידועים לכותבי הערך, אך כיוון שעדיין זקוקים הם לדיון, בירור והחלטה - הם לא נכנסו לגוף הערך או שצוינו בדף השיחה של הערך. רצוי מאוד לוודא את אמינות ה'שינוי' פעם נוספת בטרם ישונה.


ה. הוספת תמונה...
==כיצד להמשיך?==
'''1. ברוך-השם הוספת ערך - נטלת חלק ב[[פורטל:הפצת המעיינות|הפצת המעיינות]]. חשוב לזכור כמה כללים לעריכה נקיה:'''


ו. עריכת הפניות, פירושונים....
א. שם הערך צריך להיות '''מודגש''' כשהוא מופיע לראשונה בערך. רצוי במשפט הראשון ([[איך לערוך דף#לחצני עריכה|''כיצד להדגיש?'']]).


'''2. ביצעת שינויים. גם נהיית חלק מהקהילה וגם חשוב לזכור:
ב. חשוב לזכור את כללי הפיסוק: פסיק באמצע משפט, נקודה בסוף משפט ופיסקה חדשה (Enter) לפי הצורך. כמו-כן בערכים המרכיבים נושאים שונים, יש להוסיף כותרות לפי מספר הנושאים ([[איך לערוך דף#לחצני עריכה|''כיצד לעצב כותרת?'']]).


א. איך ווייס, תיזהר לא לעצבן אף אחד וכיו"ב
ג. אחת המעלות העיקריות באתרי ה'ויקי' היא אפשרות ה"קישורים חיצוניים". סמן כ[[קישור]] כל מילה או מילים הנראים בעיניך כערך קיים או עתידי ([http://chabad.info/chabadpedia/index.php?title=%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D ''כיצד ליצור קישור?'']).


ב. וכו' וכו'
==כיצד להתקדם?==
א. לצורך הסדר הטוב מקוטלג כל ערך לקטגוריה המתאימה לו, או לכמה קטגוריות. רצוי לעלעל [[מיוחד:categories|ברשימה האוטומטית של הקטגוריות]] בכדי לחפש את הקטגוריה המתאימה לערך כלשהו. באם אין קטגוריה מתאימה ניתן להוסיף קטגוריה ([[קטגוריה|''כיצד להוסיף קטגוריה?'']]).


==איך מתקדמים?==
ב. אחד מתועלתיות החב"דפדיה היא, לאפשר למעוניינים להרחיב את האופקים מעבר לטקסטים ותמונות, אשר לצורך כך ישנם את האפשרויות הבאות:
*'''ראו גם''' - ערכים נוספים בתוך החב"דפדיה.
*'''קישורים חיצונים''' - להרחבת הנושא ממקורות אחרים ברחבי האינטרנט החב"די.
בחרו בקפידה ובעירנות כל ערך נוסף אליו אתם מקשרים וביחוד 'קישור חיצוני', שיעמדו אכן בדרישות הענייניות והחסידיות ההולמות את רוח החב"דפדיה.


א. לצורך הסדר הטוב מחולקים הערכים לקטגוריות, אשר לצורך כך עדיף להכנס לדף שנקרא [[כל הקטגוריות]] ולמצוא את הקטגוריה המתאימה לערך החדש. באם אין קטגוריה מתאימה ניתן להוסיף קטגוריה, ראה ????.
==כיצד להיזהר?==


ב. אחד מהתועלתיות החב"דפדיות היא, לאפשר למעוניינים להרחיב את האופקים מעבר לטקסטים ותמונות אשר לצורך כך ישנם את האפשרויות של '''ראו גם''' - ערכים נוספים בתוך החב"דפדיה ו'''קישורים חיצונים''' - להרחבת הנושא במקורות "חיצונים".
א. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כל, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה בציון המקור – אל תפרסמו אותה פה.
ב. אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן על־ידי זכויות יוצרים. '''אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!''' ישנם מקורות אשר ניתן לקחת מהם מידע, אך '''חובה''' לתת את הקרדיט המתאים, באמצעות הוספת הערה מתאימה, כמו למשל: <small>(הרבה מהחומר ב[[פורטל:ניגוני חב"ד|פורטל זה]] נלקח ועובד מתוך [[ספר הניגונים]])</small>.

גרסה אחרונה מ־14:23, 13 ביולי 2017

<font-size>ברוכים הבאים לחב"דפדיה!</font-size>

חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה חב"דית חופשית היחידה ברשת אשר מטרתה היא הפצת המעיינות בקנה מידה עולמי. תקוותנו כי פעולה זו תכריע את העולם כולו ותביא את הגאולה השלימה על ידי כ"ק אדמו"ר שליט"א נאו!

על מנת שאכן נוכל ליצור אנציקלופדיה מקיפה ומרובת ערכים, זקוקים אנו לעזרתם של כמה שיותר כותבים נוספים. הכתיבה בחב"דפדיה הינה ללא תנאים מוקדמים וכל אחד רשאי לערוך ולשפר ערכים קיימים ואף לכתוב ערכים חדשים. הכתיבה היא ללא צורך בהרשמה לאתר, אך בכל זאת מומלץ להירשם (להרשמה לחצו כאן).

פעולת העריכה בחב"דפדיה פשוטה מאוד באם רק תקרא את הכללים הבסיסיים דלהלן:

כיצד להתחיל?[עריכה | עריכת קוד מקור]

1. עלה ברעיונך ערך חדש שעדיין לא נכתב בחב"דפדיה?

פשוט, כתוב את שם הערך בשורת החיפוש (בצד ימין של המסך) ולחץ על עבור. באם הדף אכן עדיין אינו קיים, לחץ על המילים ליצור את הדף. כעת הדף מוכן לכתיבתך.

לתשומת לבך: יתכן והערך קיים תחת שם שונה ממה שחיפשת (למשל, הערך הרבי מליובאוויטש יכול להופיע בשם אדמו"ר שליט"א). רצוי מאוד לבדוק קודם שפותחים ערך חדש, את כל האפשרויות הסבירות.

2. הבחנת באי-דיוקים הדרושים תיקון?

פשוט, לחץ על הכרטיסיה עריכה (בחלקו העליון של המסך). תקן את הדרוש תיקון. לחץ על הראה תצוגה מקדימה. עבור על התיקונים ובדוק שאין טעויות ואז לחץ על שמור דף. ברגע זה התיקונים עודכנו.

לתשומת לבך: ישנם "שינויים" שאכן ידועים לכותבי הערך, אך כיוון שעדיין זקוקים הם לדיון, בירור והחלטה - הם לא נכנסו לגוף הערך או שצוינו בדף השיחה של הערך. רצוי מאוד לוודא את אמינות ה'שינוי' פעם נוספת בטרם ישונה.

כיצד להמשיך?[עריכה | עריכת קוד מקור]

1. ברוך-השם הוספת ערך - נטלת חלק בהפצת המעיינות. חשוב לזכור כמה כללים לעריכה נקיה:

א. שם הערך צריך להיות מודגש כשהוא מופיע לראשונה בערך. רצוי במשפט הראשון (כיצד להדגיש?).

ב. חשוב לזכור את כללי הפיסוק: פסיק באמצע משפט, נקודה בסוף משפט ופיסקה חדשה (Enter) לפי הצורך. כמו-כן בערכים המרכיבים נושאים שונים, יש להוסיף כותרות לפי מספר הנושאים (כיצד לעצב כותרת?).

ג. אחת המעלות העיקריות באתרי ה'ויקי' היא אפשרות ה"קישורים חיצוניים". סמן כקישור כל מילה או מילים הנראים בעיניך כערך קיים או עתידי (כיצד ליצור קישור?).

כיצד להתקדם?[עריכה | עריכת קוד מקור]

א. לצורך הסדר הטוב מקוטלג כל ערך לקטגוריה המתאימה לו, או לכמה קטגוריות. רצוי לעלעל ברשימה האוטומטית של הקטגוריות בכדי לחפש את הקטגוריה המתאימה לערך כלשהו. באם אין קטגוריה מתאימה ניתן להוסיף קטגוריה (כיצד להוסיף קטגוריה?).

ב. אחד מתועלתיות החב"דפדיה היא, לאפשר למעוניינים להרחיב את האופקים מעבר לטקסטים ותמונות, אשר לצורך כך ישנם את האפשרויות הבאות:

  • ראו גם - ערכים נוספים בתוך החב"דפדיה.
  • קישורים חיצונים - להרחבת הנושא ממקורות אחרים ברחבי האינטרנט החב"די.

בחרו בקפידה ובעירנות כל ערך נוסף אליו אתם מקשרים וביחוד 'קישור חיצוני', שיעמדו אכן בדרישות הענייניות והחסידיות ההולמות את רוח החב"דפדיה.

כיצד להיזהר?[עריכה | עריכת קוד מקור]

א. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כל, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה בציון המקור – אל תפרסמו אותה פה.

ב. אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן על־ידי זכויות יוצרים. אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות! ישנם מקורות אשר ניתן לקחת מהם מידע, אך חובה לתת את הקרדיט המתאים, באמצעות הוספת הערה מתאימה, כמו למשל: (הרבה מהחומר בפורטל זה נלקח ועובד מתוך ספר הניגונים).