משתמש:ר'ובן/ארגז חול: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(14 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
=='''ועידות ואסיפות הרבנים.'''==


'''''אסיפת הרבנים בפטרבורג בתר"ג'''''
*[[משתמש:ר'ובן/ספרים לפי שנות הו"ל]].


[[הצמח צדק] השתתף ב'''וועידת הרבנים''' ב[[פטרבורג]] בשנת [[תר"ג]] בנוגע להצעת המשכילים ללמד השכלה בתלמודי התורה.  
*[[משתמש:ר'ובן/ספרים לפי מו"לים]].


 
*[[משתמש:ר'ובן/ספרים לפי נושאים]].
בראשית [[תר"א]] הושיב הצאר ניקולאי וועדה שתתקן את חיי היהודים ב[[רוסיה]]. שר ההשכלה -שנמנה על חברי הועדה - החליט שיש לחייב את היהודים  בלימוד השכלה, השר הטיל על ד"ר מקס ליליינטאל (שהיה עד אז מנהל בית ספר ב[[ריגה]]) לנהל את המבצע ואת תכנון תיקון חיי היהודים.
 
המשכילים דווחו לממשלה כי תנועת [[ליובאוויטש]] ו[[הצמח צדק]] העומד בראשה עשויים להתנגד למהלך. הממשלה הטילה על הבולשת לחקור ולהשגיח בחשאי על [[הצמח צדק]], החקירה נעשתה ואף נערכה חקריה של איש משטרה בבית [[הצמח צדק]], עקב החקירה חשב רבינו [[הצמח צדק]] להעביר את האחריות של [[כולל חב"ד]] לא' החסידים מחשש להלשנה, מחמת ההתרגשות והפחד נפל [[הצמח צדק]] למשכב.
 
בתחילת שנת [[תר"ב]] ד"ר ליליינטאל ביקר אצל [[הצמח צדק]] והציע לו להשתתף באסיפת רבנים שתתקיים ב[[פטרבורג]], רבינו סרב מפני בריאותו הרופפת. במשך כל השנה היו דין ודברים עם החסידים ובתחילת [[תר"ג]] הוחלט כי [[הצמח צדק]] ייסע לאסיפה.
 
האסיפה התקיימה בקיץ [[תר"ג]] [[הצמח צדק]] לקח עמו את בנו רבי [[יהודה לייב]] ואת ה[[חסיד]] ר' [[שמרי' פייטילסאן]]. הוא לקח עמו למעלה ממאה ספרים על מנת ללמוד במהלך ימי האסיפה וכמות גדולה של נייר על מנת שיוכל לכתוב.
 
לא ידוע על פרטי הדברים שקרו באסיפה מלבד זאת שבמהלכה נאסר [[הצמח צדק]] עשרים ושניים פעמים, וקיבל את התואר "אזרח נכבד" (אותו קיבלו כל משתתפי האסיפה), ולאחר מכן קיבל את התואר "אזרח נכבד לדורותיו".
 
ההשגחה על [[הצמח צדק]] הופסקה בשנת [[תר"ז]]. הדיונים ע"מ לדחות את גזרותיהם נמשכ עד [[תר"ח]].

גרסה אחרונה מ־15:16, 1 בדצמבר 2013