שיחה:אלעד – הבדלי גרסאות

מ שוחזר מעריכות של 95.86.123.20 (שיחה) לעריכה האחרונה של כתית למאור
 
(11 גרסאות ביניים של 7 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 61: שורה 61:
:לא כולם בקיאים כמוך באירועי העיר אלעד. נשמח באם תמקד כאן את הערותיך אודות הערך ונגבש נוסח מקובל. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 14:22, 27 ביוני 2010 (UTC)
:לא כולם בקיאים כמוך באירועי העיר אלעד. נשמח באם תמקד כאן את הערותיך אודות הערך ונגבש נוסח מקובל. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]] 14:22, 27 ביוני 2010 (UTC)


== כותרת ==
== אובייקטיביות ==
הכל נכתב ע"י הרב סילברמן שנלחם נגד הרב ירוסלבסקי
מאז שהרב ירוסלבסקי נבחר כרב הקהילה ברוב גדול סילברמן לא מוצא את מקומו ובמקום להיות שליח הוא עסוק כל היום במלחמות נגד המד"א. {{שכח|אנונימי}}


:1)חלק מהדברים נכתבו על ידי אנשי הקהילה.
חסרה בערך זה, וכן חוסר אופי אנציקלופי!!• [[משתמש:כתית למאור|מתעקשים]] [[שיחת משתמש:כתית למאור|ועידת ליובאוויטש]] 04:00, 4 בינואר 2016 (UTC)
:2) אין מחלוקת בין הרב סילברמן נגד הרב ירוסלבסקי חס ושלום.הוא משתתף בשיעורים שלו בבית הכנסת וגם יושב לידו בהתוועדויות.אמנם ישנם אלו שמנסים במשך :שנה שלימה להשתמש עם הרב ירוסבלבסקי על מנת לפטר את הנהלת הגנים הקיים ולהשתלט על הגנים שהקימו השלוחים.
:3)הרב סילברמן עסוק רוב היום נבלימוד והפצת חסידות ואין לו זמן לנהל מלחמות.מזל שיש לו חבר בעילום שם שעוזר לו קצת. {{שכח|אנונימי}} 
         
::תוכל להוסיף לערך. על עובדות השנויות במחלוקת יש לבצע דיון ולהסביר את העריכה. --אסאך הצלחה, און א פריילעכע טאג, היום ב' באלול ה'תש"ע'''  [[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]] 16:02, 12 באוגוסט 2010 (UTC)
 
חייב לציין: הרב סילברמן כן נלחם נגד הרב המד"א. אפשר להתקשר להרב ולשאול. הרב סילברמן מפרסם שיש לו בית הוראה ושהוא פוסק הלכות, הגב' לאה סילברמן אשתו יחד עם ר' בועז שורץ מנהלים מערכה שלימה על הגנים נגד הרב. הרב טוען שהגנים שייכים לקהילה ונבנו עבור ילדי הקהילה ולא רכוש פרטי של סילברמן/שורץ ולא ייתכן לשמד"א אין מה לאמר בעיניין חינוך הילדים של הקהילה. הגב' לאה סילברמן ור' בועז שוורץ הקימו וניהלו בהצלחה רבה את הגנים שנים רבות אבל לא מוכנים לקבל את מרותו של הרב המד"א וחבל, ולכן בשנת הלימודים תשע"א הגנים של ממ"ד חב"ד עברו בהוראת הרב המד"א לניהול של מוסדות הקהילה ע"י עמותת חב"ד אלעד.
 
'''חייב להגיב''' : הרב סילברמן לא נלחם נגד הרב ירוסלבסקי בנושא בית ההוראה .הסיפור היה כך:  הרב סילברמן פירסם שיש לו בית הוראה בשנת תשס"ה שנתיים לפני שהיו בכלל בחירות לרב קהילת חב"ד. גם אחרי הבחירות למשך עוד שנתיים , הרב סילברמן ניגש לרב ירוסלבסקי והראה לו את לוח השנה השנתי שהוא מתכנן להוציא בה היה כתוב שיש לרב סילברמן גם כן בית הוראה בעיר והרב ירוסלבסקי לא העיר שום דבר ואדרבה צירף ללוח דברי ברכה להדפיס בכתב. רק שלוש שנים אחרי בחירת הרב ירוסלבסקי, קיבל הרב סילברמן הזמנה לפגישה עם הרב ירוסלבסקי בה התבקש לא לפרסם עוד שהבית הוראה שלו הוא מטעם חב"ד בעיר. ואכן מאותו פגישה, הרב סילברמן מחק את הבית הוראה מכל הפרסומים שלו מטעם בית חב"ד אלעד.גם בפרסום אחר של רשימת המוצי"ם באלעד בספר הטלפונים נהיה בקשר שמציין שמות מורי הוראה באלעד , בחר להמשיך לציין את הרב סילברמן כמו"צ בעיר , זה היה על דעתם - לא מטעם חב"ד וללא כל קשר לחסידות חב"ד.לאידך, זהו אחריותה של הקהילה לדאוג שרבם יכנס לספר טלפונים כרב קהילת חב"ד וכמורה צדק של חב"ד .
 
 
לגבי "המלחמה" על הגנים : הרב ירוסלבסקי רוצה שכל גני הרשת יעברו מהנהלת עמותת בית חב"ד אלעד אל תחת הנהלת עמותת חב"ד אלעד.אבל הרב ליברמן והרב אהרונוב מחזיקים במסמכים המעידים על כך שסוכם עם בועז שוורץ שכל גני הרשת באלעד יפעלו אך ורק תחת בית חב"ד אלעד שעל ידי צעירי חב"ד  ולא תחת עמותת חב"ד אלעד, ועמותת בית חב"ד אלעד אינו תת-עמותה של הקהילה אלא עמותה בנפרד מהקהילה הפועל תחת מרות צא"ח המרכז בלבד, וממילא אין גנים אלו שייכים להנהלת עמותת חב"ד אלעד או לרב הקהילה .אם גב' סילברמן היתה מחליטה להיות גם תחת מרות הרב ירוסלבסקי , היא תתצטרך להתפטר לגמרי כי הרב ירוסלבסקי סבור שהיא לא מתאימה לחינוך ילדי הקהילה עקב "תלונות" (שתפרו נגדה כמה מפוליטיקאי הקהילה) שהוא קיבל נגדה , והוא דרש ממנה להתפטר.היות ובועז שוורץ לא שיתף פעולה עם הרב ירוסלבסקי, אז הרב ירוסלבסקי דרש גם מבועז להתפטר. 
חבל שפוליטיקאי הקהילה לא מוכנים לחזור בהם  מה"תלונות" שתפרו ולהודיע לרב ירוסלבסקי להשאיר את גב' סילברמן ובועז שוורץ בתפקידם לאורך ימים ושנים טובות, ואז היו הגב' סילברמן ובועז שוורץ מקבלים גם את מרותו של הרב ירוסלבסקי כרבה של רשת גני חב"ד באלעד והיה נפתר כל המחלוקת.     
ולכן, ממשיכים גני הרשת גם בשנת הלימודים תשע"א לפעול כגנים תחת הנהלת הבית חב"ד
חזרה לדף "אלעד".