ניגון צ"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הפרטת ערך)
 
(הוספת ערך)
תגית: הסרת הפניה
 
(8 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ישנם ריבוי '''ניגונים לשבת ויום טוב''' המלאים רגש וספוגים מהתבוננות המוח והתעפלות הלב, המושרים בפי [[חסידי חב"ד]] מידי שבת בשבתו.
'''ניגון צ"ד''' הוא אחד מקבוצת ה[[ניגון לשבת ויום טוב|ניגונים לשבת ויום טוב]] שב[[ספר הניגונים]], שהיה חביב במיוחד על המשפיע הנודע ר' [[שמואל גרונם אסתרמן]].


כידוע לא הכניס [[אדמו"ר הזקן]] בסידורו פיוטים רבים לזמירות שבת בהיות שהחסידים מנצלים את סעודות השבת ל[[התוועדות]] רעים ונגינת ניגוני חב"ד בצוותא. אמנם, לא נודע בבירור שורש ומקור כל ניגונים אלו אך יש בידינו את הניגונים עצמם.
==אודות הניגון==
ניגון זה מופיע בספר הניגונים ללא כל ציון למקורו וללא כל מידע אחר, ולפי המסורת החסידית הוא היה חביב מאוד על המשפיע הנודע ר' [[שמואל גרונם אסתרמן]], ויש הטוענים אף כי הוא זה שחיבר אותו.


ניגון זה הוא ניגון צ"ד ב[[ספר הניגונים]].
התחלתו של הניגון דומה מעט ל[[ניגון מרוסטוב]], ובאמצעו יש תנועה שדומה ל[[ניגון דבקות (מהרי"ל)|ניגון דבקות]], ובשל כך יש לעיתים המבלבלים בין הניגונים{{הערה|1=ראו ב[https://nichoach.blogspot.com/2023/07/blog-post_23.html אתר קיר הניגונים].}}.


==קישורים חיצונים==
*
*


[[קטגוריה:ניגוני חב"ד]]
==קישורים חיצוניים==
*ביצועים שונים של הניגון: [https://drive.google.com/file/d/0B5fPyVutg4AQZjQwQ08yeS1ZT0U/view?usp=sharing דוד הורביץ] {{*}} [http://old2.ih.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=512 אלאור ולנר] {{*}} [https://col.org.il/news/134750 מנחם עמאר].
*'''[https://hageula.com/news/nigunim/20810.htm אחת שאלתי - רבי תתגלה!]''', מקהלת צבאות השם {{הגאולה}}
 
 
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ניגוני שבת ויום טוב]]
[[קטגוריה:ניגוני שבת ויום טוב]]

גרסה אחרונה מ־22:07, 23 ביולי 2023

ניגון צ"ד הוא אחד מקבוצת הניגונים לשבת ויום טוב שבספר הניגונים, שהיה חביב במיוחד על המשפיע הנודע ר' שמואל גרונם אסתרמן.

אודות הניגון[עריכה | עריכת קוד מקור]

ניגון זה מופיע בספר הניגונים ללא כל ציון למקורו וללא כל מידע אחר, ולפי המסורת החסידית הוא היה חביב מאוד על המשפיע הנודע ר' שמואל גרונם אסתרמן, ויש הטוענים אף כי הוא זה שחיבר אותו.

התחלתו של הניגון דומה מעט לניגון מרוסטוב, ובאמצעו יש תנועה שדומה לניגון דבקות, ובשל כך יש לעיתים המבלבלים בין הניגונים[1].


קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]


הערות שוליים