לדלג לתוכן

אחוזת ברק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ. רובין (שיחה | תרומות)
יצירת דף עם התוכן "'''אחוזת ברק''' ('''אֲחֻזַּת בָּרָק''') הוא יישוב קהילתי בעמק יזרעאל, כקילומטר אחד מזרחית לעפולה עילית, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל והוא היישוב השני בגודלו בה לאחר שמשית. היישוב הוקם על ידי היזם והקבלן שעיה חכשור..."
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־17:35, 18 בספטמבר 2025

אחוזת ברק (אֲחֻזַּת בָּרָק) הוא יישוב קהילתי בעמק יזרעאל, כקילומטר אחד מזרחית לעפולה עילית, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל והוא היישוב השני בגודלו בה לאחר שמשית. היישוב הוקם על ידי היזם והקבלן שעיה חכשורי על אדמות פרטיות. אכלוסו החל בשנת תשנ"ח. באחוזת ברק גרים כ-2,400 תושבים (נכון לשנת תשפ"ב / 2022).

בראשיתו, נקרא היישוב "אחוזת דברת", על שם הקיבוץ הסמוך דברת, אך היות שהשמות היו דומים, הוחלט לשנות את שמו ל"אחוזת ברק". מאז, קרוי היישוב על שם ברק בן אבינועם, שר צבאה של דבורה הנביאה, שעל-פי המסופר בספר שופטים, הביס בעמק יזרעאל את צבאו של יבין מלך חצור.

בית חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

שליח הרבי באחוזת ברק הוא הרב חיים נבו שהחל לפעול כטנקיסט בשנת תשנ"ז.

ביישוב פועל טנק מבצעים (מספר 11) אשר מפעיל השליח הטנקיסט הרב חיים נבו ובנוסף הטנק מסתובב ברחבי הארץ במשך כל ימות השנה.

בחודש כסלו תשס"ה נערכה התוועדות לנשים לכבוד חודש הגאולה בבית משפחת השלוחים.

לקראת י"א בניסן תשס"ה התקיימה התוועדות לנשים במועדון של היישוב אחוזת ברק לכבוד יום הולדת של הרבי.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]


הערך במבוסס על הערך בויקיפדיה, קרדיט,
רשימת התורמים