משתמש:קול השופר/טיוטה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(טיוטא - תחילת עריכה)
 
מאין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
ישראל מפולוצק (תלמיד המגיד ממזריטש)
ישראל מפולוצק (תלמיד המגיד ממזריטש)


רבי ישראל מפולוצק (ביידיש: פאלאצקר) היה אחד מתלמידי המגיד ממזריטש. עלה בשנת תקל"ז לא"י יחד עם רמ"מ מוויטעבסק ור' אברהם מקאליסק, כשהגיעו ארצה היו חסרי כל בפרט לאחר שבדרכם הצטרפו אליהם עניים רבים. לכן שלחו את ר' ישראל פולוצקר שיצא על בתי נגידים לאסוף כסף לאחזקת העולים.
רבי ישראל מפולוצק (ביידיש: פאלאצקר) היה אחד מתלמידי המגיד ממזריטש. עלה בשנת תקל"ז לא"י יחד עם רבי מנחם מענדל מוויטעבסק ור' אברהם מקאליסק, כשהגיעו ארצה היו חסרי כל בפרט לאחר שבדרכם הצטרפו אליהם עניים רבים. לכן שלחו את ר' ישראל פולוצקר שיצא על בתי נגידים לאסוף כסף לאחזקת העולים.
בתחילה שם פניו לאיסטנבול (קושטא) שם קיבלו את פניו בכבוד גדול ותרמו סכום כסף גדול. לאחמ"כ חזר לאירופה לגיוס כסף למשך כמה שנים ולא הספיק לחזור לאה"ק ונפטר שם ומנוחתו כבוד אצל הרה"ק ר' אברהם 'המלאך' - בנו של המגיד ממזריטש. פטירתו הייתה - לפי היוצא מהמכתבים של הרמ"מ המובאים בבית רבי - בין השנים תקמ"ב-תקמ"ד.
בתחילה שם פניו לאיסטנבול (קושטא) שם קיבלו את פניו בכבוד גדול ותרמו סכום כסף גדול. לאחמ"כ חזר לאירופה לגיוס כסף למשך כמה שנים ולא הספיק לחזור לאה"ק ונפטר שם ומנוחתו כבוד אצל הרה"ק ר' אברהם 'המלאך' - בנו של המגיד ממזריטש. פטירתו הייתה - על פי המכתבים של הרמ"מ מוויטעבסק המובאים בספר בית רבי - בין השנים תקמ"ב-תקמ"ד.


__לא_לחיפוש__
__לא_לחיפוש__
__יצירת_הערה__
__יצירת_הערה__

גרסה מ־21:29, 8 באוקטובר 2024


ישראל מפולוצק (תלמיד המגיד ממזריטש)

רבי ישראל מפולוצק (ביידיש: פאלאצקר) היה אחד מתלמידי המגיד ממזריטש. עלה בשנת תקל"ז לא"י יחד עם רבי מנחם מענדל מוויטעבסק ור' אברהם מקאליסק, כשהגיעו ארצה היו חסרי כל בפרט לאחר שבדרכם הצטרפו אליהם עניים רבים. לכן שלחו את ר' ישראל פולוצקר שיצא על בתי נגידים לאסוף כסף לאחזקת העולים. בתחילה שם פניו לאיסטנבול (קושטא) שם קיבלו את פניו בכבוד גדול ותרמו סכום כסף גדול. לאחמ"כ חזר לאירופה לגיוס כסף למשך כמה שנים ולא הספיק לחזור לאה"ק ונפטר שם ומנוחתו כבוד אצל הרה"ק ר' אברהם 'המלאך' - בנו של המגיד ממזריטש. פטירתו הייתה - על פי המכתבים של הרמ"מ מוויטעבסק המובאים בספר בית רבי - בין השנים תקמ"ב-תקמ"ד.