שמעון הרופא (אסיא): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (שוחזר מעריכה של 77.126.30.71 (שיחה) לעריכה האחרונה של חיים נהר)
אין תקציר עריכה
 
(21 גרסאות ביניים של 11 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
החסיד רבי '''שמעון הרופא''' המכונה '''שמעון אסיא''', היה מחסידיו הגדולים של כ”ק [[אדמו”ר הזקן]]. ר’ שמעון זכה להיות חסידם של ארבעה [[אדמו"ר|אדמורי”ם]], שכן הוא האריך ימים עד לימי כ”ק [[אדמו”ר המהר”ש]].
החסיד רבי '''שמעון הרופא''' המכונה '''שמעון אסיא''' ([[תקל"א]] - [[תרכ"ח]]), היה מחסידיו הגדולים של [[אדמו"ר הזקן]]. ר' שמעון זכה להיות חסידם של ארבעה [[אדמו"ר|אדמו"רים]], שכן הוא האריך ימים עד לימי [[אדמו"ר המהר"ש]].  
==תולדות==
רבי שמעון נולד לערך בשנת [[תקל”א]]. כבר בהיותו נער צעיר לימים ניכרו בו כשרונותיו המעולים. את הכישרונות ניצל ללימוד, הוא למד תורה בשקידה והתמדה. כבר בהיותו ילד נסע לראשונה ל[[אדמו”ר הזקן]] ל[[ליאזנא]]. ובשנים שלאחר מכן נסע ל[[ליאדי]].  


ר’ שמעון התגורר בדישקע, כפר קטן סמוך לעיר ויטבסק שברוסיה הלבנה, והיה מגדולי חסידיו של [[אדמו”ר הזקן]] והיה עשיר גדול
==תולדות חיים==
.  
רבי שמעון נולד לערך בשנת [[תקל"א]]. כבר בהיותו נער צעיר לימים ניכרו בו כשרונותיו המעולים. את הכישרונות ניצל ללימוד, הוא למד תורה בשקידה והתמדה. כבר בהיותו ילד נסע לראשונה ל[[אדמו"ר הזקן]] ל[[ליאזנא]]. ובשנים שלאחר מכן נסע ל[[ליאדי]].  
כ[[חסיד]] המקושר לרבו נסע ר’ שמעון פעמים רבות אל [[אדמו”ר הזקן]], ובשנת [[תקע”א]] למד בליאדי אצל [[אדמו”ר הזקן]] במשך שלושה חודשים. בהם שקע בלימוד החסידות, ובשמיעת [[מאמרי חסידות]] מאדמו”ר הזקן.  


לפני שעזב את ליאדי, קיבל הוראה וברכה. אדמו”ר הזקן הורה לו ללמוד רפואה ובירכו בהצלחה בזה. לאחר מכן בירכו באריכות ימים!
ר' שמעון התגורר ב[[דישקע]], כפר קטן סמוך לעיר [[ויטבסק]] שב[[רוסיה הלבנה]],  והיה [[עשירות|עשיר]] גדול{{הערה|אגרות קודש אדמו"ר המהר"ש עמ' קי.}}.


בשנת [[תקע"ב]] מפני סיבות שונות העתיק את מקום מגוריו לעיר הסמוכה ויטבסק. באותם שנים היו בויטבסק רופאים מומחים.
ר' שמעון היה מגדולי חסידיו של [[אדמו"ר הזקן]] וכ[[חסיד]] המקושר לרבו נסע פעמים רבות אל אדמו"ר הזקן, ובשנת [[תקע"א]] למד בליאדי אצל אדמו"ר הזקן במשך שלושה חודשים. בהם שקע בלימוד החסידות, ובשמיעת [[מאמרי חסידות]] מאדמו"ר הזקן.  


ב[[אגרות קודש]] של [[אדמו”ר המהר”ש]] מופיעות שתי אגרות אל ר’ שמעון. את האגרת הראשונה כתב אדמו”ר המהר”ש בשנת [[תר”ט]] או [[תר”י]] והוא כבן חמש עשרה. מאגרת זו מובן כי ר’ שמעון שהיה רופא חשוב התייעץ עם אדמו”ר מהר”ש בענייני רפואה. האגרת השנייה נכתבה כעשר שנים לאחר מכן ב[[תרי”ט]] או [[תר”כ]] ובה מתבקש לכתוב את פרטי מחלתו והתרופות של חולה מסויים. מכתב זה נכתב למרות שבשנת [[תרט”ו]] עזב ר’ שמעון את ענייני הרפואה כי היה זקן מאוד, בן 85 לערך.  
לפני שעזב את ליאדי, קיבל הוראה וברכה. אדמו"ר הזקן הורה לו ללמוד רפואה ובירכו בהצלחה בזה. לאחר מכן בירכו באריכות ימים.  


כאמור, זכה ר’ שמעון לקבל את ברכתו של אדמו”ר הזקן והוא בן ארבעים, הברכה התגשמה במילואה, ור’ שמעון נפטר בשנת [[תרכ”ח]] והוא קרוב למאה שנים.
בשנת [[תקע"ב]] מפני סיבות שונות העתיק את מקום מגוריו לעיר הסמוכה [[ויטבסק]]. באותם שנים היו בויטבסק רופאים מומחים.


==קישורים חיצוניים==
ב[[אגרות קודש אדמו"ר המהר"ש]] מופיעות שתי אגרות אל ר' שמעון. את האגרת הראשונה כתב [[אדמו"ר המהר"ש]] בשנת [[תר"ט]] או [[תר"י]] והוא כבן חמש עשרה. מאגרת זו מובן כי ר' שמעון שהיה רופא חשוב התייעץ עם אדמו"ר מהר"ש בענייני רפואה. האגרת השנייה נכתבה כעשר שנים לאחר מכן ב[[תרי"ט]] או [[תר"כ]] ובה מתבקש לכתוב את פרטי מחלתו והתרופות של חולה מסויים. מכתב זה נכתב למרות שבשנת [[תרט"ו]] עזב ר' שמעון את ענייני הרפואה כי היה זקן מאוד, בן 85 לערך.


*[http://www.lahak.org/mehurayatz/asya.pdf רשימת אדמו"ר הריי"צ על אודות ר' שמעון]
כאמור, זכה ר' שמעון לקבל את ברכתו של [[אדמו"ר הזקן]] והוא בן ארבעים, הברכה התגשמה במילואה, ור' שמעון נפטר בשנת [[תרכ"ח]] והוא קרוב למאה שנים{{הערה|התמים (בית משיח) גליון כה (חשון כסלו תשס"ד) עמ' 4.}}.


*[http://www.chabad.info/bm/index.php?magazine=ht_&status=goto_id&id=63 ר' שמעון הרופא] מתוך '[[התמים]]'
==קישורים חיצוניים==
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן]]
*[[אדמו"ר הריי"צ]], ''''[https://w3.chabad.org/media/pdf/899/DqAL8993100.pdf רשימת החסיד ר' שמעון רופא]''', [[קה"ת]] [[תש"ע]] {{PDF}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר האמצעי]]
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר האמצעי]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש]]
[[קטגוריה:רופאים חב"דיים]]
[[קטגוריה:אישים בויטבסק]]

גרסה אחרונה מ־18:40, 2 בספטמבר 2024

החסיד רבי שמעון הרופא המכונה שמעון אסיא (תקל"א - תרכ"ח), היה מחסידיו הגדולים של אדמו"ר הזקן. ר' שמעון זכה להיות חסידם של ארבעה אדמו"רים, שכן הוא האריך ימים עד לימי אדמו"ר המהר"ש.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

רבי שמעון נולד לערך בשנת תקל"א. כבר בהיותו נער צעיר לימים ניכרו בו כשרונותיו המעולים. את הכישרונות ניצל ללימוד, הוא למד תורה בשקידה והתמדה. כבר בהיותו ילד נסע לראשונה לאדמו"ר הזקן לליאזנא. ובשנים שלאחר מכן נסע לליאדי.

ר' שמעון התגורר בדישקע, כפר קטן סמוך לעיר ויטבסק שברוסיה הלבנה, והיה עשיר גדול[1].

ר' שמעון היה מגדולי חסידיו של אדמו"ר הזקן וכחסיד המקושר לרבו נסע פעמים רבות אל אדמו"ר הזקן, ובשנת תקע"א למד בליאדי אצל אדמו"ר הזקן במשך שלושה חודשים. בהם שקע בלימוד החסידות, ובשמיעת מאמרי חסידות מאדמו"ר הזקן.

לפני שעזב את ליאדי, קיבל הוראה וברכה. אדמו"ר הזקן הורה לו ללמוד רפואה ובירכו בהצלחה בזה. לאחר מכן בירכו באריכות ימים.

בשנת תקע"ב מפני סיבות שונות העתיק את מקום מגוריו לעיר הסמוכה ויטבסק. באותם שנים היו בויטבסק רופאים מומחים.

באגרות קודש אדמו"ר המהר"ש מופיעות שתי אגרות אל ר' שמעון. את האגרת הראשונה כתב אדמו"ר המהר"ש בשנת תר"ט או תר"י והוא כבן חמש עשרה. מאגרת זו מובן כי ר' שמעון שהיה רופא חשוב התייעץ עם אדמו"ר מהר"ש בענייני רפואה. האגרת השנייה נכתבה כעשר שנים לאחר מכן בתרי"ט או תר"כ ובה מתבקש לכתוב את פרטי מחלתו והתרופות של חולה מסויים. מכתב זה נכתב למרות שבשנת תרט"ו עזב ר' שמעון את ענייני הרפואה כי היה זקן מאוד, בן 85 לערך.

כאמור, זכה ר' שמעון לקבל את ברכתו של אדמו"ר הזקן והוא בן ארבעים, הברכה התגשמה במילואה, ור' שמעון נפטר בשנת תרכ"ח והוא קרוב למאה שנים[2].

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. אגרות קודש אדמו"ר המהר"ש עמ' קי.
  2. התמים (בית משיח) גליון כה (חשון כסלו תשס"ד) עמ' 4.